[O2] FL classic\mint montaż halogenów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tomasz878
    odpowiedział(a)
    Witam kolegów.
    Jestem na forum nowy, od niedawna posiadam octavię II 2008 r. 1,6 BSE Classic.
    Chcę ją doposażyć w halogeny, które są fizycznie zamontowane (przez wcześniejszego właściciela), ale nie podłączone.
    Ten moduł elektroniczny pod kierownicą u mnie to jak dzisiaj sprawdziłem 3C8 937 049D.
    Moje pytania:
    1. czy on obsłuży mi te halogeny?
    2. czy to co wskazuje żółta strzałka pod modułem to jest może czujnik parkowania przód (nie fabryczna instalacja),
    3. Jak umocować halogeny (jakie śruby) bo mam tak jak na zdjęciu spięte na trytytce?

P.S. Mój włącznik świateł tez pokazują zdjęcia.

Dzięki z góry za odpowiedzi.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Maly745, takie http://sklep.motohid.pl/pl/p/BA15s-1...ala-6000k/1100 ale są w połączeniu z adapterem. http://sklep.motohid.pl/pl/p/Adapter...%2C-Passat/339

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    georgg co za żarówki masz w dziennych?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marcin607
    dobra zrobione siedzą halo - złapaliśmy na dwie pary kombinerek i poszło- tylko one strasznie słabo są spasowane. tam jeszcze między halo a zderzakiem nie powinno być jakieść uszczelki- jak jest szkło lampy a obudowa jest taki rowek.

Trochę je spasowałem ale nadal są jakby szpary.

Z daleka to nawet one wyglądają ale jakoś niesmak mam na tą chwile

dajcie foto proszę jak to u was wygląda ops:
    U mnie wygląda to tak (chociaż na czarnym nie bardzo widać :-) ) Dzienne montowane fabrycznie.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    low-raider, nie

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Ma ktoś wiedzę, czy VASem można przestawić, żeby CH/LH (dokładnie chodzi mi o LH) zaświecały się w przeciwmgielnych w O2 przed FL?

Zostaw komentarz:

• mirekm71
    odpowiedział(a)
    To znaczy, ze producent przewidzial szczeliny dla poprawienia aerodynamiki ;-)

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Ja montowałem nowe oryginał

Zostaw komentarz:

• mirekm71
    odpowiedział(a)
    To nie jest wyposazenie wnetrza, zeby szczeliny mierzyc w mikronach :-) a tak gwoli scislosci to kupujecie nowe TYC czy uzywki ori? Ja kupilem za 200 uzywki, nawet przyzwoite.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Dobrze jest tak ma być, dociśnij dobrze są 2 progi zatrzasku czy wszystko zaskoczyło mają siedzieć sztywno. U mnie początkowo też te szpary jakieś były teraz wszystko OK.

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    dobra zrobione siedzą halo - złapaliśmy na dwie pary kombinerek i poszło- tylko one strasznie słabo są spasowane. tam jeszcze między halo a zderzakiem nie powinno być jakieść uszczelki- jak jest szkło lampy a obudowa jest taki rowek.

image ru

free image host

free photo hosting

Trochę je spasowałem ale nadal są jakby szpary.

Z daleka to nawet one wyglądają ale jakoś niesmak mam na tą chwile

post a picture

images upload

dajcie foto proszę jak to u was wygląda ops:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Złap kombinerkami, i tak idą na śmietnik.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Ciągnij wyjdzie mocno siedzi

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    Panowie jak zdjąć te zaje....ba.......ne zaślepki od halo ciągnęi Ciągnę i ni hu hu :evil:

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mirekm71
    Maly475 masz modul AN? Tez taki zakupilem. W przyszlym tyg maja mi chlopaki z Brzegu montowac halogeny i kupilem tez graty do czujnika zmierzchu. Szyby mam wszystkie w pradzie to mam nadzieje, ze problemow nie bedzie. Zachcialo mi sie dziennych za 1000zl... ;-)
    Ja mam moduł 087H

Zostaw komentarz:

• mirekm71
    odpowiedział(a)
    Przekaze monterowi. A mozesz konkretniej o co chodzi? Bedzie cos inaczej dzialalo niz obecnie? Jakie sa skutki "niekodowania sciemniacza"?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Tylko nie próbuj zakodować ściemniacza oświetlenia wnętrza, bo powstanie nieusuwalny błąd - brak przycisku koła zapasowego... Jak dotąd nieogarnięty w przypadku montażu tego modułu w Octavii.

Zostaw komentarz:

• mirekm71
    odpowiedział(a)
    Maly475 masz modul AN? Tez taki zakupilem. W przyszlym tyg maja mi chlopaki z Brzegu montowac halogeny i kupilem tez graty do czujnika zmierzchu. Szyby mam wszystkie w pradzie to mam nadzieje, ze problemow nie bedzie. Zachcialo mi sie dziennych za 1000zl... ;-)

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Dokładnie, dzięki. Sporo tych tematów o halogenach i dodatkowo pokrzyżowanych linkami. Szukajka też mi nie pomogła.

A wracając do tematu (szyby z tyłu na korbkę), który moduł brać:
    1K0 937 086 C
    1K0 937 087 A
    1K0 937 087 D
    1K0 937 087 G
    1K0 937 087 J ?

Zostaw komentarz:

• wojtekmmm1
    odpowiedział(a)
    Pewnie chodzi Ci o to:

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Ktoś gdzieś pisał tu na forum jak samodzielnie przerobić prosty przełącznik świateł, żeby podczas załączania świateł p-mgielnych zatrzymywał się w środkowym położeniu. Nie mogę za Chiny znaleźć tego opisu, ktoś poda linka?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    poratuj linkiem jak możesz :-)
    Tu masz kabelek do ściemniacza potrzebne 3szt taki sam potrzebny będzie od BCM do wyłącznika jak będziesz montował halogeny, same piny do BCM przy halogenach też dostaniesz u nich na aukcji w tutorialu są ich symbole Kabelek
    Ściemniacz deski ściemniacz ja kupiłem tu po 15zł

Piny potrzebujesz:
    000 979 026
    000 979 025
    000 979 009
    Wiązkę kabli z wtyczkami od halogenów kupisz u superbmana, piny zamów u nich i dolutujesz po stronie BCM kabelek serwisowy zamów u nich 009 i będziesz miał gotowy od BCM do wyłącznika

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    poratuj linkiem jak możesz :-)

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    ale gdzieś znowu czyłem że ten p nie zawsze da się kodować czy coś nie wszystko na nim działa
    087AN też podejdzie tylko jeśli nie masz ściemniacza to musisz dołożyć bo będzie pokazywał błąd, niedawno dokładałem do siebie kabelki z pinami można dostać na allegro gotowe 3 sztuki są potrzebne a ściemniacz 19zł

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    ale gdzieś znowu czyłem że ten p nie zawsze da się kodować czy coś nie wszystko na nim działa

Zostaw komentarz:

Pracuję...