Witam kolegów.
Jestem na forum nowy, od niedawna posiadam octavię II 2008 r. 1,6 BSE Classic.
Chcę ją doposażyć w halogeny, które są fizycznie zamontowane (przez wcześniejszego właściciela), ale nie podłączone.
Ten moduł elektroniczny pod kierownicą u mnie to jak dzisiaj sprawdziłem 3C8 937 049D.
Moje pytania:
1. czy on obsłuży mi te halogeny?
2. czy to co wskazuje żółta strzałka pod modułem to jest może czujnik parkowania przód (nie fabryczna instalacja),
3. Jak umocować halogeny (jakie śruby) bo mam tak jak na zdjęciu spięte na trytytce?
P.S. Mój włącznik świateł tez pokazują zdjęcia.
Dzięki z góry za odpowiedzi.
[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
Maly745, takie http://sklep.motohid.pl/pl/p/BA15s-1...ala-6000k/1100 ale są w połączeniu z adapterem. http://sklep.motohid.pl/pl/p/Adapter...%2C-Passat/339
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marcin607dobra zrobione siedzą halo - złapaliśmy na dwie pary kombinerek i poszło- tylko one strasznie słabo są spasowane. tam jeszcze między halo a zderzakiem nie powinno być jakieść uszczelki- jak jest szkło lampy a obudowa jest taki rowek.
Trochę je spasowałem ale nadal są jakby szpary.
Z daleka to nawet one wyglądają ale jakoś niesmak mam na tą chwile
dajcie foto proszę jak to u was wyglądaops:
Zostaw komentarz:
-
-
Ma ktoś wiedzę, czy VASem można przestawić, żeby CH/LH (dokładnie chodzi mi o LH) zaświecały się w przeciwmgielnych w O2 przed FL?
Zostaw komentarz:
-
-
To znaczy, ze producent przewidzial szczeliny dla poprawienia aerodynamiki ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
To nie jest wyposazenie wnetrza, zeby szczeliny mierzyc w mikronach :-) a tak gwoli scislosci to kupujecie nowe TYC czy uzywki ori? Ja kupilem za 200 uzywki, nawet przyzwoite.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobrze jest tak ma być, dociśnij dobrze są 2 progi zatrzasku czy wszystko zaskoczyło mają siedzieć sztywno. U mnie początkowo też te szpary jakieś były teraz wszystko OK.
Zostaw komentarz:
-
-
dobra zrobione siedzą halo - złapaliśmy na dwie pary kombinerek i poszło- tylko one strasznie słabo są spasowane. tam jeszcze między halo a zderzakiem nie powinno być jakieść uszczelki- jak jest szkło lampy a obudowa jest taki rowek.
image ru
free image host
free photo hosting
Trochę je spasowałem ale nadal są jakby szpary.
Z daleka to nawet one wyglądają ale jakoś niesmak mam na tą chwile
post a picture
images upload
dajcie foto proszę jak to u was wyglądaops:
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie jak zdjąć te zaje....ba.......ne zaślepki od halo ciągnęi Ciągnę i ni hu hu :evil:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mirekm71Maly475 masz modul AN? Tez taki zakupilem. W przyszlym tyg maja mi chlopaki z Brzegu montowac halogeny i kupilem tez graty do czujnika zmierzchu. Szyby mam wszystkie w pradzie to mam nadzieje, ze problemow nie bedzie. Zachcialo mi sie dziennych za 1000zl... ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
Przekaze monterowi. A mozesz konkretniej o co chodzi? Bedzie cos inaczej dzialalo niz obecnie? Jakie sa skutki "niekodowania sciemniacza"?
Zostaw komentarz:
-
-
Tylko nie próbuj zakodować ściemniacza oświetlenia wnętrza, bo powstanie nieusuwalny błąd - brak przycisku koła zapasowego... Jak dotąd nieogarnięty w przypadku montażu tego modułu w Octavii.
Zostaw komentarz:
-
-
Maly475 masz modul AN? Tez taki zakupilem. W przyszlym tyg maja mi chlopaki z Brzegu montowac halogeny i kupilem tez graty do czujnika zmierzchu. Szyby mam wszystkie w pradzie to mam nadzieje, ze problemow nie bedzie. Zachcialo mi sie dziennych za 1000zl... ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie, dzięki. Sporo tych tematów o halogenach i dodatkowo pokrzyżowanych linkami. Szukajka też mi nie pomogła.
A wracając do tematu (szyby z tyłu na korbkę), który moduł brać:
1K0 937 086 C
1K0 937 087 A
1K0 937 087 D
1K0 937 087 G
1K0 937 087 J ?
Zostaw komentarz:
-
-
Ktoś gdzieś pisał tu na forum jak samodzielnie przerobić prosty przełącznik świateł, żeby podczas załączania świateł p-mgielnych zatrzymywał się w środkowym położeniu. Nie mogę za Chiny znaleźć tego opisu, ktoś poda linka?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marcin607poratuj linkiem jak możesz :-)
Ściemniacz deski ściemniacz ja kupiłem tu po 15zł
Piny potrzebujesz:
000 979 026
000 979 025
000 979 009
Wiązkę kabli z wtyczkami od halogenów kupisz u superbmana, piny zamów u nich i dolutujesz po stronie BCM kabelek serwisowy zamów u nich 009 i będziesz miał gotowy od BCM do wyłącznika
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marcin607ale gdzieś znowu czyłem że ten p nie zawsze da się kodować czy coś nie wszystko na nim działa
Zostaw komentarz:
-
-
ale gdzieś znowu czyłem że ten p nie zawsze da się kodować czy coś nie wszystko na nim działa
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: