Witam.
Kto z Was montował halogeny w O2 na dodatkowym przekaźniku?
Pytanie:
1) - Gdzie daliście przekaźnik.
2) - W którym miejscu przeszliście przewodem do wnętrza pojazdu.
3) - Jaki wyłącznik proponujecie i w którym miejscu go zamontować.
4) - Skąd pociągnąć + po postoju do przekaźnika.
5) - Przewód do lamp 2x1,5 linka wystarczy.
Proszę o odpowiedź.
[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
No lampa teoretycznie oryginał. Kurde, wkładałem już ją na różne sposoby i nie chce wejść inaczej niż jest :/ Pomijam już fakt, że jedna strona chciała się sama ewakuować. Wsadziłem jeszcze raz i teraz siedzi już niby Ok.
Mam jeszcze jedno pytanie. Normalnie jak ma się dzienne przez mijania to w kodowaniu centralnej elektryki jest ustawione przyciemnienie tych świateł w procentach. Jak to jest zakodowane oryginalnie jak są dzienne w halogenach? Mógłby ktoś pomóc?
Zostaw komentarz:
-
-
To u mnie jednak to bardziej jest dopasowaneZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
iFi, u mnie przy tym łuku lampy też jest luzik. Wieczorem wrzucę fotkę
Zostaw komentarz:
-
-
Chodzi o to, że od strony wewnętrznej, przy chłodnicy jest ok, natomiast na zewnątrz jest tak:
Może coś źle je wciskam, albo brakuje jakiejś części w zderzaku? Ale chyba nie ma tam żadnych dodatkowych elementów mocujących??
Zostaw komentarz:
-
-
Apropo luzu to u mnie to tak wyglądaZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Aa, mam jeszcze pytanie, czy te halogeny mają zawsze taki lekki luz dookoła? Wyglądają jakby były nieco niedopasowane.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez iFiNo dobra - halogeny mam i ja
Zostaw komentarz:
-
-
No dobra - halogeny mam i ja :szeroki_usmiech
Wstawiłem w końcu w bajcie 18tym wartość 39. Później jeszcze raz dwa zera...
Co do kabelkologii - zdaje się, że w nowszych rocznikach nie ma szans wpiąć dziennych we wtyczce A. Piny 7,8 są już obsadzone czym innym. Tak samo pokazuje elsa. 2010 jest jeszcze rozróżnienie. Później znika i dzienne są na wtyczce C.
Całość spiąłem na 097P.
Zostaw komentarz:
-
-
Halogeny
niestety nie mam mozliwosci zaznaczenia tego bitu
ale w bicie innym odznaczylem "permanent beam coś tam" i zadziałało :P
Zostaw komentarz:
-
-
Bajt 26 bit 4 tłumacząc na polski " światła mijania aktywne cały czas " - Low Beam activated all time
Zostaw komentarz:
-
-
Halogeny
a co to za opcja ??
czasami nie widze pewnych opcji vcds'em
Jak ona "Brzmi" ??
Zostaw komentarz:
-
-
Halogeny
Mam jeszcze jedną prośbę.
Wszystko podłączyłem i działa:
halogeny
cornering
dzienne
tylko problem polega na tym, że dzienne uruchamiaja mi się z światłami mijania w pozycji 0
Co musze przestawić aby w pozycji 0 były same dzienne ??
Zostaw komentarz:
-
-
Halogeny
Zgadza się po wpięciu się w kabelek o numerze 5 po włączeniu auta migają mi halogeny
sprawdziłem połączenia i wszystko jest git.
Tylko kodowanie pozostaje
Zostaw komentarz:
-
-
Halogeny
Czyli nr 5 ??
w przełączniku, który mam (z opcją halogenow z tylu nie ma obsadzonego pinu 5. czy w niego mam wepchnąć ??
Zostaw komentarz:
-
-
nie masz czujnika zmierzchu, to BCM odbiera to jako błąd i zapala światła, generując błąd jak powyżej. To tak jakbyś w ogóle wyciągnął wyłącznik i jeździł bez niego. Pin do włączenia przednich halogenów jest ten sam, co zwykle.
Zostaw komentarz:
-
-
Jalogeny + DRL
Witam,
Zamontowałem dzisiaj u siebie instalację halogenów oraz wymieniłem moduł na 076H
Zamierzam mieć na starym wyłączniku halogeny z przodu i tyłu pod tym samym pinem.
Proszę o informację na temat nr pinu w kostce (przełącznika świateł), pod który mogę się podłączyć.
Dodatkowo proszę o pomoc w zaprogramowaniu modułu.
Przeklejam skan z kodowania jaki aktualnie posiadam.
Coś mam żle ponieważ nie działają dzienne.
-------------------------------------------------------------------------------
Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 1K0-937-08x-09.clb
Part No SW: 1K0 937 085 D HW: 1K0 937 085 D
Component: BCM PQ35 B+ 103 0575
Revision: 00103 AG
Coding: 40180AB8B0050CB040100084110000A4430000AE424D81605C 4440000000
Shop #: WSC 73430 790 00999
VCID: 306B14F3D8E3
Subsystem 1 - Part No: 1Z1 955 119 C
Component: Wischer 18021 22 0601
Coding: 00D7B7
1 Fault Found:
01800 - Light Switch (E1)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 2
Reset counter: 34
Mileage: 143151 km
Time Indication: 0
Date: 2107.14.15
Time: 13:31:45
Freeze Frame:
Term 15 Off
Voltage: 11.85 V
OFF
ON
Term 50 Off
OFF
OFF
Dodatkowo wspomnę, że od zakupu od poprzedniego właściciela światła mijania włączają się automatycznie pomimmo funkcji auto na przełączniku.
Prosze o pomoc w zakodowaniu.
Zostaw komentarz:
-
-
puść przepustem normalnie za aku, potem korytkiem kablowym do lewej lampy
a później w peszelku ładnie podczep pod przedni pas zderzaka(linka zamka maski i wiązka czujnika zamka maski) i dalej do prawej lampy
to są dwa przewody tak naprawdę, bo masy mocujesz w punktach mas na podłużnicach
Zostaw komentarz:
-
-
Chciałem w weekend puścić przewody do halo, żeby później podpiąć tylko BCMa (jak już go odzyskam) i mieć dzienne i takie tam... Chciałem ambitnie tak jak idzie wiązka czyli za zbiorniczkiem z płynem do kabiny i dalej za deską do BCMa. Odpuściłem jednak. Zdaje się to być nierealne. Musiał bym chyba rozebrać wykładzinę podłogi w tamtym miejscu. Praktycznie cała ściana jest zasłonięta dmuchawą i innymi ustrojstwami. Ciężko obmacać samą wiązkę nie mówiąc o próbie znalezienia wolnego przepustu (jeśli w ogóle jakiś tam istnieje). Zostanie więc opcja za akumulatorem i w podszybiu na drugą stronę. Nie jestem z tego na 100% szczęśliwy ale nie mam wyjścia. Ubolewam jedynie nad tym, że po dołożeniu grzałki elektrycznej i zamontowanym już alarmie w ASO (tragedia przy okazji jak to jest zrobione) zaczyna brakować przepustów na ewentualne inne mody
Zostaw komentarz:
-
-
w ori idą halogeny osobno - jeden w lewo, drugi w prawo
tak naprawdę każdy sposób jest dobry :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: