[O2] FL classic\mint montaż halogenów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• iFi
    odpowiedział(a)
    Dzięki Wojtenio, na razie jestem za opcją czerwoną. Natomiast mam pewne obawy jeśli idzie o przeciskanie się po stronie akumulatora, tam już są dwie zaślepki zajęte.

Teraz jeszcze tylko muszę jakoś skompletować pozostałe graty. Wszystko już praktycznie gotowe do zrobienia. Odczuwam jedynie pewien niedosyt... Miałem zdobyć praskę aby zacisnąć końcówki hermetyczne (AMP Superseal) ale raczej nie wyjdzie i po stronie lamp będę zmuszony do łączenia przewodów... Chciałem porobić ładnie, pozaciskać konektory. Po stronie BCM to nie problem. Mam wszystkie potrzebne piny, są duże więc z zaciśnięciem nie ma jazdy. Mam nadzieję, że czas pozwoli to porobię zdjęcia z montowania samej wiązki będzie ewentualnie jako uzupełnienie tego tutoriala dla takich żółtodziobów jak ja

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Też się zastanawiałem jak jest w ORI , u siebie puściłem przepustem za sterownikiem CE i wyszły przewody przy akumulatorze w komorze silnika, lewy to wiadomo , a prawy tak jak podgrzewanie spryskiwaczy czyli podszybiem ( oczywiście w peszelu ) i wychodzi obok zbiorniczka płynu wyrównawczego dołączony już do wiązki głównej , ale można też jak sugerujesz lewa lampa przepust jak w opcji pierwsze a prawa dołączona za deską rozdzielczą do głównej wiązki idącej za nagrzewnicą i za wentylatorem masz zaślepkę przepustową z wyjściem do komory silnika ale też wychodzi w podszybiu ale z prawej strony dalej w komorze silnika jak w opcji pierwszej .
    Opcje tak jak na foto :

Zostaw komentarz:

• iFi
    odpowiedział(a)
    Zastanawiałem się jak najlepiej przeprowadzić po samochodzie wiązkę od lamp po stronie pasażera... Czy w podszybiu, czy przepustem do wnętrza i za deską już w środku...

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    jest przepust

a co to za wiązka po stronie pasażera?

Zostaw komentarz:

• iFi
    odpowiedział(a)
    Którędy najlepiej puścić wiązkę od strony pasażera? Podszybie czy nie ściągać a całość jakoś inaczej?

Zostaw komentarz:

• micho_m
    odpowiedział(a)
    Kiedys bylem a3 na przegladzie. Dolozylem sam przeciwmgielne w zderzaku. Na przegladzie gosc powiedzial "Prosze zapalic przeciwmgielne, jak sa to niech swieca". Nie wiem co by bylo jakby nie swiecily

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    widocznie mają homologację jako atrapy a nie światła w przeciwieństwie do halogenów, no ale nie chcę się mądrować, tak sobie gdybam

Zostaw komentarz:

• drops
    odpowiedział(a)
    A co z "dziwnymi" SUVami, głównie japońskimi, gdzie klosze tylnych lamp są atrapami, a np. kierunkowskazy są umieszczone w zderzaku?

Np. Kia Sportage ma tak częściowo (te główne światła świecą tylko w azji, u nas robią za atrapy). Są też bardziej ekstremalne, Suzuki Vitara albo Pajero i inne ale nie pamiętam dokładnie, na pewno każdy widział tego typu ustrojstwa na naszych drogach.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Podobno tak.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Koledzy, mam pytanie natury "prawnej" (wiem, to taki tu mały OT). Czy w przypadku, gdy w aucie nie były fabrycznie zainstalowane halogeny i wstawia sie je w zderzak jedynie jako atrapy (bez podłączania do elektryki), to czy diagnosta ma prawo "zatrzymać dowód" z uwagi na fakt, że oświetlenie to jest niesprawne (tzn. nie świeci)?

Zostaw komentarz:

• jasiek2905
    odpowiedział(a)
    Halogeny OK, cena opłacalna, tylko sprawdź sterownik czy obsłuży św. j.dziennej bo czeka cię wymiana. Dołożenie czterech wtyczek, podłączenie do sterownika i powinno działać,

[ Dodano: Nie 07 Lip, 13 08:19 ]
    A co do aso to nie wiem jaka cena?, montaż jest prosty poradzisz sobie sam.

[ Dodano: Nie 07 Lip, 13 08:27 ]
    sterownik też możesz tanio kupić ja mam na zbyciu sterownik, wyłącznik do świateł z obsługą przeciwmgielnych przód i tył. Zamontować i podłączyć też mogę jeżeli chcesz za przysłowiowy czteropak. Pisz na pw lub telefon 696553882. Pozdrawiam Janusz

Zostaw komentarz:

• Orson
    odpowiedział(a)
    Lepiej dopytać...

Takie coś: o tutaj będzie okay do minta 09? Tanio vs inne oferty, stąd wola potwierdzenia

Dwa, ile zaśpiewać raczy aso za montaż ?

Dzięki

Zostaw komentarz:

• jasiek2905
    odpowiedział(a)
    Ja potwierdzam, że bordnetz 1K0937087E tęż działa (są św.j.dziennej, halogeny, steruje centralnym tylnych drzwi, reg.świecenia wkażników ręczna też działa) pozostał mi moduł 1K0937087R mogę odstąpić.

Zostaw komentarz:

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    Jeszcze musialem w bicie 18 ustawic wartosc z reki 35, poniewaz dzienne nie dzialaly. Ktos pisal w poprzednich postach.
    Panowie, Wielkie podziekowania- wszystko dziala!! :-)

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kristofer55
    Bajt 14 bit 0
    Bajt 14 bit 5
    Bajt 15 bit 6

Zostaw komentarz:

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    Działa!!!! wielkie dzieki :-).
    Podeslesz mi jeszcze swoje kodowanie? dzienne+halogeny+doswietlanie?

Zostaw komentarz:

• iFi
    odpowiedział(a)
    Za http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Golf_(5K)_Body_Control_Module :

Channel 019: Factory Mode
    Factory Mode is usually active when a newly delivered Control Module is being installed. To enable all Functions of the new Control Module Factory Mode has to be disabled. Once it has been disabled it cannot be enabled again.

When Factory Mode is enabled the doors will not lock and unlock properly and remotes may not program.

Tak więc szukaj w adaptacjach...

Zostaw komentarz:

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez iFi

To jakaś nowa sztuka? Jeśli tak to zdjąłeś tryb transportowy?
    na aukcji bylo napisane ze nowe, jak zdjac tryb transportowy?

Zostaw komentarz:

• iFi
    odpowiedział(a)
    Ja mam alarm nieoryginalny i działa, tyle, że inny BCM.

To jakaś nowa sztuka? Jeśli tak to zdjąłeś tryb transportowy?

Zostaw komentarz:

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    Witam, wracam znowu z problemem... kupiłem moduł 1K0937087AB który posiada wszystkie potrzebne piny dla MINTA, podłączyłem i zakodowałem z poprzedniego modułu + próbowałem kodowania które były podane na forum, ale nadal nie działa centralny zamek... (z przodu i z tyłu). Włącznik w środku auta do zamykania drzwi, tez nie działa.
    Nie mam pojęcia co teraz mam zrobić?
    1)Błędne kodowanie ?
    2)Miałem zakładany nieorginalny alarm? czy może mieć wpływ?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    drops, tam gościu pisze 2004 wzwyż, czyli do wszystkich

Zostaw komentarz:

• drops
    odpowiedział(a)
    Dzięki za rozjaśnienie.
    W takim razie sprzedawca na tej aukcji http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-h...096623391.html albo mija się z prawdą (opis aukcji), albo pomylił oznaczenia.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    drops, z indeksem C i G są przed FL'owe i będą działać
    tylko czcionka i kształt ikonek na włączniku się różni

Zostaw komentarz:

• drops
    odpowiedział(a)
    wiem krzynol, wiem. Mam dwie octy i temat dozbrojenia w halogeny/dzienne O2 FL jak najbardziej mnie interesuje i przymierzam się, dlatego pytam. A teraz wracając do meritum... to wiesz może?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    drops, kolo ten temat dotyczy O2

Zostaw komentarz:

Pracuję...