Witam w tym arcyciekawym temacie.
Mam pytanie o przełącznik świateł. Tutorial mówi o 1Z0 941 431 K, są oczywiście dostępne, są też i takie z końcówką C, czyli 1Z0 941 431 C.
'Na oko' wyglądają identycznie, ale czy faktycznie są tym samym, czy to jedynie powierzchniowe podobieństwo? Na alle ceny drugiego (C) są atrakcyjniejsze...
Pozdrawiam
[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
A trzeba kable pod akumulatorem przeprowadzać? bo ja przeciagnąlem bez wyciągania akumulatora. Jest jakieś foto jak to wygląda u kogoś pod maską ?
Zostaw komentarz:
-
-
Faktycznie, jest to bardziej opłacalne...
Dodatkowo problem miałem taki, że patrząc w ETKĘ nie byłem w stanie znaleźć odpowiednich kabli. Tzn widziałem tam info o pasujących kabelkach serwisowych i były tylko z końcówkami 0XX albo 2XX czyli 0.5mm2 albo 2.5mm2... Może po prostu nie sprzedają idealnie pasujących przewodów w formie serwisowej.
Dzięki za pomoc.
Zostaw komentarz:
-
-
powinieneś założyć grubsze kabelki po stronie BCM, w opisie jest błąd - kiedy był pisany opis, wtedy nie było wiadomo do końca co i jak z pinami itp . Z drugiej strony ja miałem właśnie te 0,5 i nic się nie spaliło, więc bez przesady. Teraz bardziej się opłaca kupić całą wtyczkę niż kupować pojedyncze piny:
Zostaw komentarz:
-
-
Mam do Was pytanie natury czysto technicznej... Skoro z kostek przy lampach wychodzą przewody 1.0mm2 czy 1.5mm2 to jak to jest po stronie BCM? Wszystkie użyte w poradniku przewody serwisowe to wersje 0.5mm2.
Zastanawia mnie jak to jest fabrycznie zmontowane? Cała długość przewodu od wtyczki do BCM ma 1.5 czy 1.0 mm2 i zaciśnięta jest odpowiednia końcówka na takim przewodzie? Da się to jakoś uzyskać kabelkami serwisowymi?
Zostaw komentarz:
-
-
Mam Minta.
[ Dodano: Pon 19 Lis, 12 22:11 ]
Witam
Panowie jakie będzie kodowanie żeby włączyć doświetlanie zakrętów w Octavii Ambient przed FL?
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, On pisał że ma MINTA , niech zresztą sam potwierdzi .
Zostaw komentarz:
-
-
No to świetnie, że Ci się udało.
[ Dodano: Sob 17 Lis, 12 23:51 ]
Zamieszczone przez WojtenioNo to teraz już na pewno możesz potwierdzić że sterownik 1K0 937 087 AB pasuje do MINTA .
Zostaw komentarz:
-
-
oki0302,.No to teraz już na pewno możesz potwierdzić że sterownik 1K0 937 087 AB pasuje do MINTA .
Zostaw komentarz:
-
-
dobra to zaraz idę sprawdzić
[ Dodano: Sob 17 Lis, 12 21:20 ]
O w mordę nie uwierzycie. Przy składaniu kostki i układaniu wszystkich kabli wyrwał mi się kabel z pinu, i dlatego ten cały pier.... dolnik. Ale ostatecznie się udało. Wielkie dzięki dla Wojtenio i Enrikeza za pomoc. Wasze zdrowie bo właśnie spożywam drogocenny nektar.
Zostaw komentarz:
-
-
A jak podłącze na starym to nie trzeba zmieniać kodowania ??
Zostaw komentarz:
-
-
To zostaje tylko kabelek , może wpiąłeś w kostkę C ? .Szybka akcja do autka i będziesz wiedział , przy wypinaniu kostki wyjmij tylko kluczyk ze stacyjki .
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez WojtenioA włącznik na 100 % sprawny ? , możesz też spróbować na starym wtedy powinny załączyć się dwa na raz przód i tył .Nowy włącznik do mgielnych jakie ma oznaczenie ? powinien mieć 1Z0 941 431K .. Tylne mgielne zapala, pozycje i krótkie też więc przypuszczam, że sprawny.
[ Dodano: Sob 17 Lis, 12 10:02 ]
Może spróbuję na starym jeszcze. Ale czy nie trzeba zmieniać jakiegoś kodowania ??
Zostaw komentarz:
-
-
A włącznik na 100 % sprawny ? , możesz też spróbować na starym wtedy powinny załączyć się dwa na raz przód i tył .Nowy włącznik do mgielnych jakie ma oznaczenie ? powinien mieć 1Z0 941 431K .
Zostaw komentarz:
-
-
Kodowanie 35 pomogło błędy się nie pojawiają, ale w dalszym ciągu nie działają halogeny po włączniku.
Chyba będę musiał jednak sprawdzić czy dobrze podłączyłem ten kabelek.
Zostaw komentarz:
-
-
Mam rozumieć że zamiast tych dwóch cyferek, które zaznaczyłem mam wpisać 35 lub 39?Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmusisz wpisać z ręki w wierszu 1
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: