[O2] FL classic\mint montaż halogenów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• drops
    odpowiedział(a)
    Witam w tym arcyciekawym temacie.

Mam pytanie o przełącznik świateł. Tutorial mówi o 1Z0 941 431 K, są oczywiście dostępne, są też i takie z końcówką C, czyli 1Z0 941 431 C.

'Na oko' wyglądają identycznie, ale czy faktycznie są tym samym, czy to jedynie powierzchniowe podobieństwo? Na alle ceny drugiego (C) są atrakcyjniejsze...

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kristofer55, bezwzględnie pod aku w korycie kablowym

Zostaw komentarz:

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    A trzeba kable pod akumulatorem przeprowadzać? bo ja przeciagnąlem bez wyciągania akumulatora. Jest jakieś foto jak to wygląda u kogoś pod maską ?

Zostaw komentarz:

• iFi
    odpowiedział(a)
    Faktycznie, jest to bardziej opłacalne...

Dodatkowo problem miałem taki, że patrząc w ETKĘ nie byłem w stanie znaleźć odpowiednich kabli. Tzn widziałem tam info o pasujących kabelkach serwisowych i były tylko z końcówkami 0XX albo 2XX czyli 0.5mm2 albo 2.5mm2... Może po prostu nie sprzedają idealnie pasujących przewodów w formie serwisowej.

Dzięki za pomoc.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    powinieneś założyć grubsze kabelki po stronie BCM, w opisie jest błąd - kiedy był pisany opis, wtedy nie było wiadomo do końca co i jak z pinami itp . Z drugiej strony ja miałem właśnie te 0,5 i nic się nie spaliło, więc bez przesady. Teraz bardziej się opłaca kupić całą wtyczkę niż kupować pojedyncze piny:

Zostaw komentarz:

• iFi
    odpowiedział(a)
    Mam do Was pytanie natury czysto technicznej... Skoro z kostek przy lampach wychodzą przewody 1.0mm2 czy 1.5mm2 to jak to jest po stronie BCM? Wszystkie użyte w poradniku przewody serwisowe to wersje 0.5mm2.

Zastanawia mnie jak to jest fabrycznie zmontowane? Cała długość przewodu od wtyczki do BCM ma 1.5 czy 1.0 mm2 i zaciśnięta jest odpowiednia końcówka na takim przewodzie? Da się to jakoś uzyskać kabelkami serwisowymi?

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Mam Minta.

[ Dodano: Pon 19 Lis, 12 22:11 ]
    Witam

Panowie jakie będzie kodowanie żeby włączyć doświetlanie zakrętów w Octavii Ambient przed FL?

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Enriquez, On pisał że ma MINTA , niech zresztą sam potwierdzi .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    No to świetnie, że Ci się udało.

[ Dodano: Sob 17 Lis, 12 23:51 ]
    Zamieszczone przez Wojtenio
    No to teraz już na pewno możesz potwierdzić że sterownik 1K0 937 087 AB pasuje do MINTA .
    Tyle, że oki0302 ma Toura, gdzie nie ma dziennych, więc aby stwierdzić, że pasuje do minta, trzeba by sprawdzić, czy faktycznie dzienne pójdą ...

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Tak pasuje. Bez dwóch zdań.

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    oki0302, .No to teraz już na pewno możesz potwierdzić że sterownik 1K0 937 087 AB pasuje do MINTA .

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    dobra to zaraz idę sprawdzić

[ Dodano: Sob 17 Lis, 12 21:20 ]
    O w mordę nie uwierzycie. Przy składaniu kostki i układaniu wszystkich kabli wyrwał mi się kabel z pinu, i dlatego ten cały pier.... dolnik. Ale ostatecznie się udało. Wielkie dzięki dla Wojtenio i Enrikeza za pomoc. Wasze zdrowie bo właśnie spożywam drogocenny nektar.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Nie trzeba zmieniac kodowania.

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    A jak podłącze na starym to nie trzeba zmieniać kodowania ??

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    To zostaje tylko kabelek , może wpiąłeś w kostkę C ? .Szybka akcja do autka i będziesz wiedział , przy wypinaniu kostki wyjmij tylko kluczyk ze stacyjki .

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wojtenio
    A włącznik na 100 % sprawny ? , możesz też spróbować na starym wtedy powinny załączyć się dwa na raz przód i tył .Nowy włącznik do mgielnych jakie ma oznaczenie ? powinien mieć 1Z0 941 431K .
    Włącznik ma właśnie takie oznaczenie. Czy sprawny trudno powiedzieć - na allegro gość napisał, że "igła" . Tylne mgielne zapala, pozycje i krótkie też więc przypuszczam, że sprawny.

[ Dodano: Sob 17 Lis, 12 10:02 ]
    Może spróbuję na starym jeszcze. Ale czy nie trzeba zmieniać jakiegoś kodowania ??

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    A włącznik na 100 % sprawny ? , możesz też spróbować na starym wtedy powinny załączyć się dwa na raz przód i tył .Nowy włącznik do mgielnych jakie ma oznaczenie ? powinien mieć 1Z0 941 431K .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    no to pozostaje sprawdzić kabelek

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    nie

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    no a kontrolka na szafie się zapala?

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Kodowanie 35 pomogło błędy się nie pojawiają, ale w dalszym ciągu nie działają halogeny po włączniku.

Chyba będę musiał jednak sprawdzić czy dobrze podłączyłem ten kabelek.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    yes

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Mam rozumieć że zamiast tych dwóch cyferek, które zaznaczyłem mam wpisać 35 lub 39?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    przyjrzyj się swoim screenshotom a znajdziesz

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    musisz wpisać z ręki w wierszu 1
    Jezu .... a co to jest wiersz jeden. Proszę mów do mnie jak do całkowitego laika a najlepiej daj screeny

Zostaw komentarz:

Pracuję...