Zamieszczone przez krzynol
[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez WojtenioZamiennie za 1K0 937 087H , powinny pasować sterowniki :
1K0 937 087AB - jest to chyba najnowszy sterownik .
1K0 937 087 Q
1K0 937 087 R
Jak nie przetestujemy to się nie dowiemy
wersja R też mi wyszła teoretycznie z golfa VI w wersji 32R
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynoloki0302, masz minta? czyli czy tylne drzwi mają elektrykę szyb?
[ Dodano: Pon 05 Lis, 12 20:24 ]
Zamieszczone przez WojtenioZamiennie za 1K0 937 087H , powinny pasować sterowniki :
1K0 937 087 Q
1K0 937 087 R
a te wszystkie występują zamiennie za 85L , 86M , 86N a co za tym idzie sterowniki dla aut bez elektrycznych szyb z tyłu .
No i jest to seria 87 więc powinna obsługiwać wszystko , tzn halogeny i dzienne i ksenony też .
Jak by ktoś miał dostęp do nich i by potwierdził to by była już jakaś baza na przyszłość .
Ja głównie posiłkowałem się ETKĄ .
Zostaw komentarz:
-
-
Zamiennie za 1K0 937 087H , powinny pasować sterowniki :
1K0 937 087 Q
1K0 937 087 R
a te wszystkie występują zamiennie za 85L , 86M , 86N a co za tym idzie sterowniki dla aut bez elektrycznych szyb z tyłu .
No i jest to seria 87 więc powinna obsługiwać wszystko , tzn halogeny i dzienne i ksenony też .
Jak by ktoś miał dostęp do nich i by potwierdził to by była już jakaś baza na przyszłość .
Ja głównie posiłkowałem się ETKĄ .
Zostaw komentarz:
-
-
oki0302, masz minta? czyli czy tylne drzwi mają elektrykę szyb?
Zostaw komentarz:
-
-
Czy może jest gdzieś lista sterowników obsługujących doświetlanie i dzienne tylko do FL, bo kurcze tego sterownika 087H nigdzie nie można dostać poza serwisem oczywiście.
Zostaw komentarz:
-
-
Wojtenio, z końcówką 86x nie odpalisz xenonów - taki przyszłościowy mod
Zamieszczone przez Wojteniomoduł który podałem niestety nie ma pinów na światła dzienne
mi sięwydaje, że kompatybilny z H jest jeszcze R...
Zostaw komentarz:
-
-
Do FL potrzeba jednak pinów do dziennych. Spotkałem się z tym, że pasuje też moduł 087E ale ręki sobie uciąć nie dam!
Zostaw komentarz:
-
-
sparrov, Moduł 1K0937087H jest przyszłościowy bo możesz odpalić chyba wszystko ale trudno go dostać , na 100% pasują też moduły
1K0 937 086N
1K0 937 86J - na taki wymieniłem w swoim O2 Tour a miałem 1K0 937 085L ( bez halogenów ).
1K0 937 86S
I na pewno na tych będzie działać wszystko jak w mincie bez tylnych szyb elektrycznych tzn klima , centralny zamek , szyby elektryczne przód no i halogeny z funkcją CORNER mój moduł który podałem niestety nie ma pinów na światła dzienne czyli 7 i 8 kostka A ale to mi nie przeszkadza bo używam dziennych z mijania .
Moduły które podałem oczywiście są do FL i O2Tour .- czyli 3 kostkowe ABC .
Zostaw komentarz:
-
-
Czy ktoś może potwierdzić, że wszystkie te piny w BCM:
Wtyczka A: 25, 7, 8, 21, 30, 38, 40, 41, 49
Wtyczka B: 7, 8, 26, 27
Wtyczka C: 25
są na 100% niezbędne w Mincie?
A może komuś udało się odpalić halogeny na innym module niż 1K0937087H (hiendowym, z działającą centralką dziwi tylnych)?
Zostaw komentarz:
-
-
Jaki symbol ma przełącznik z funkcją auto do O II FL? Chcę odpalić halogeny i szukam przełącznika.
Zostaw komentarz:
-
-
krzynol, Według etki nie jest to auto
1Z0 941 431 K -Przełącznik wielofunkcyjny świateł postojowych i do
jazdy w dzień ,reflektorów przeciwmgłowych ,tylnich świateł przeciwmgłowych
i funkcji coming-home.
Taki jest opis w ETCE tego przełącznika , co do włączania to się przekręca tylko 2 pozycje w prawo (pozycja zerowa mgielne nie wyciągają się a pierwsza i druga mgielne się wyciągają na dwa razy ale co mnie ździwiło że świecą się cztery diody na górze czyli tak jak by był auto ale nad tą czwartą pozycję gdzie świeci się dioda przełącznik nie przełącza się no i oczywiście dwie z lewej strony od świateł przeciwmgielnych .Nie mam tego górnego dekielka z piktogramami więc nie wiem co i jak .W starym włączniku czyli tylko z jednym mgielnym u góry są tylko trzy diody a z lewej od mgielnych tylko jedna dioda i piktogramy zero pozycyjne i mijania i z lewej jedno mgielne .
Stary włącznik ma numer 1Z0 941 431 F i opis w ETCE Przełącznik wielofunkcyjny świateł postojowych i do jazdy , reflektora przeciwmgłowego i coming-home.
Znalazłem w końcu foto z piktogramami tego przełącznika i na pewno nie jest to auto .
Zostaw komentarz:
-
-
A ja zadam takie pytanie, w jaki sposób zabezpieczone są obwody żarówek w O2 FL/tour? Patrzę teraz na rozkład bezpieczników w skrzynce i tylko F16 i F26 (całe lampy) oraz w kabinie: Nr 4, 15 (Światła z układem doświetlania zakrętów z lewej i z prawej strony) i 21 coś tam zabezpiecza. Nie jestem teraz przy aucie, ale ASO, które mi dokładało halogeny raczej nie dokładało bezpiecznika. Czy zatem w samym CE są jakieś zabezpieczenia i ewentualnie co się stanie, jeżeli nastąpi zwarcie w takim dokładanym halogenie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolbo jeśli jest auto to będzie błąd, trzeba wtedy pociągnąć połączenie do CE
i najlepiej mieć wtedy czujnik RLS
Zostaw komentarz:
-
-
a czy to nie jest czujnik do trybu AUTO?
jak nie ma piktogramów, to zobacz ile ma pozycji/obrotów włączania
bo jeśli jest auto to będzie błąd, trzeba wtedy pociągnąć połączenie do CE
i najlepiej mieć wtedy czujnik RLS
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, Mam pytanko do Ciebie bo montowałeś światła do O2FL Mint a konkretnie to chodzi mi o przełącznik 1Z0 941 431 K , bo dostałem go w prezencie przy okazji zakupu sterownika CE ale jest w nim jedno ale , nie ma przedniego panelu z piktogramami ( to nie jest problem ) chodzi mi o to czy przy zastosowaniu go do jeszcze nie podłączonych halogenów ale przy zainstalowanym sterowniku który nie obsługuje halogenów powinien pojawić się błąd w sterowniku CE 09 , bo u mnie tak właśnie jest i wywala taki błąd :
Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 1K0-937-08x-09.lbl
Part No SW: 1K0 937 085 L HW: 1K0 937 085 L
Component: BCM PQ35 B+ 110 0651
Revision: 00110 AC
Coding: 46010AB8A00508B040100084150000A4472000AE525D896041 C440020040
Shop #: WSC 73430 790 00062
VCID: 387B2CD33777
Subsystem 1 - Part No: 1Z1 955 119 D
Component: Wischer 11041 26 0601
Coding: 00D7B7
1 Fault Found:
01800 - Light Switch (E1)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 1
Reset counter: 31
Mileage: 12740 km
Time Indication: 0
Date: 2003.14.28
Time: 16:08:24
Freeze Frame:
Term 15 Off
Voltage: 12.55 V
OFF
ON
Term 50 Off
OFF
OFF
Czy jest to normalny objaw ? , i po montażu właściwego sterownika ( będzie 1K0 937 86 J ) i kodowania dla halogenów i zastosowaniu właśnie tego przełącznika będzie wszystko OK , czyli światła halogeny działają i bez błędów w sterowniku CE 09 .
Ps. Maż może foto jak wyglądają piktogramy do tego włącznika 1Z0 941 431 K .
Zostaw komentarz:
-
-
Ojciec wreszcie wczoraj odpalił halogeny\dzienne\doświetlanie, wszystko bangla az miło, dzięki Enriquez za super tutorial
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez obrusNie, same halogeny przeciwmgielne oświetlają drogę bardzo szeroko i w większości aut cornering to po prostu zapalenie się prawego bądź lewego halogena. Są auta, gdzie się reflektory mijania obracają, ale to już inna bajka...
czyli co jedyne co zyskuje montujac 1K0 937 087 H, to mryganie to lewym to prawym. Ew do jazdy dziennej, wlasnie pytanie trzeba modul do dziennych na halo?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie, same halogeny przeciwmgielne oświetlają drogę bardzo szeroko i w większości aut cornering to po prostu zapalenie się prawego bądź lewego halogena. Są auta, gdzie się reflektory mijania obracają, ale to już inna bajka...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez obrusSamo zapalenie halogena oświetla zakręt. Nie ma żadnych silniczków.
cos chyba zle rozumiem ten 'cornering', to nie jest tak ze swiatla strzelaja pod katem takim jak kola skrecone?.
Zostaw komentarz:
-
-
Samo zapalenie halogena oświetla zakręt. Nie ma żadnych silniczków.
Zostaw komentarz:
-
-
chłopaki dotarły do mnie halogeny, tylko jedna sprawa, nie widzę tam żadnych silniczków, jak ma mi działać cornering??, jak ta lapma/zarówka ma się przemieszczać?. Do kazdej żarówki idą tylko 2 przewody, nie bardzo widzę jak to ma działać.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: