[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Enriqueztak naprawdę to dziś kupiłbym gotowe na www.skodataile.cz
jeżeli uważasz natomiast, że zrobisz sam, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś nam zaprezentował jak...
wlasnie patrze na to http://www.skodateile.cz i szukam jakiegos kitu do halogenow
[ Dodano: Czw 02 Lut, 12 18:32 ]
Zamieszczone przez krzynoltylko gościu ze skodataile.cz nie daje znaku życia
nawet odbiór osobisty jest niemożliwy obecnie
te kabelki co Marcin podał nie do końca są poprawne
000 979 025 i 026 owszem pasują, ale mają za mały przekrój przewodu
niedługo zrobię erratę, ale nie jest łatwo ogranąć te kable serwisowe
Patrzac na alledrogo A,C,E,D sa ale nie pasuja, O2FL mint po pinach takich jak Enriquez podal pinow 7,8 nie ma
Generalnie brawo Enriquez za super tutorial
Zostaw komentarz:
-
-
tylko gościu ze skodataile.cz nie daje znaku życia
nawet odbiór osobisty jest niemożliwy obecnie
te kabelki co Marcin podał nie do końca są poprawne
000 979 025 i 026 owszem pasują, ale mają za mały przekrój przewodu
niedługo zrobię erratę, ale nie jest łatwo ogranąć te kable serwisowe
Zostaw komentarz:
-
-
tak naprawdę to dziś kupiłbym gotowe na www.skodataile.cz
jeżeli uważasz natomiast, że zrobisz sam, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś nam zaprezentował jak...
Zostaw komentarz:
-
-
w manualu jest ze ho ho kabli z serwisu, nie mozna ich 'samemu' zrobic?.
4. 2 szt. - Wtyczki do świateł przeciwmgielnych 3D0 941 165 A
5. 2 szt. - Kabel serwisowy do wtyczek do świateł przeciwmgielnych 000 979 244 E
6. 2 szt. - Wtyczki do świateł do jady dziennej 8D0 973 822 lub 1J0 973 722 - trzeba sprawdzić - potrzeba wtyczki "damskiej" a nie wiem która to jest...
7. 2 szt. - Kabel serwisowy do wtyczek świateł do jazdy dziennej 000 979 225 E
8. 1 szt. - Kabel serwisowy - 000 979 026
9. 1 szt. – Kabel serwisowy - 000 979 025
10. 1 szt. - Kabel serwisowy - 000 979 026
11. 20 mb – przewód 1,5 mm2 linka
12. 2 rolki – taśma do formowania wiązek tekstylna – Castorama 11 PLN/szt
13. 1 szt. – Koszulka termokurczliwa
14. 1 szt. – Kabel serwisowy 000 979 009
PS.
Nie moge nigdzie modulu H znalezc na allegro jest A, ale widze po pinach sie nie zgadza.
Zostaw komentarz:
-
-
ciężko ze sterownikami do O2 FL mint
według moich ustaleń, oprócz modułu 1K0 937 087 H (podanego przez Marcina), można zastosować:
1K0 937 087 K
1K0 937 087 R
1K0 937 086 N
1K0 937 086 F
1K0 937 086 G
tylko czym sie różnią 087 od 086?
poza tym ciężko kupić te moduły
Zostaw komentarz:
-
-
Ale w FL dzienne są w osobnej żarówce, więc jeden kabel więcej dochodzi
Zostaw komentarz:
-
-
Mam lampy kupione dostosowane do dziennych i do doświetlania zakrętów (to te z matowym dołem lampy) to jaki kabel kupić?
Zamieszczone przez Enriquez1. Jednożyłowy, ale raczej 6m to dla dwużyłowego. Ja u siebie zużyłem 20m, no ale mam też dzienne.
Zamieszczone przez DzidaZamieszczone przez BiszczuCzy za 180 plnów wraz z kodowaniem warto się bawić ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BiszczuCzy za 180 plnów wraz z kodowaniem warto się bawić ?
Zostaw komentarz:
-
-
1. Jednożyłowy, ale raczej 6m to dla dwużyłowego. Ja u siebie zużyłem 20m, no ale mam też dzienne.
2. Trzeba wymontować. Ja mam puszczone trochę po harcersku. Przez zaślepkę w podszybiu, gdzie w wersji angielskiej jest wlot powietrza do kabiny. No ale trzeba zdjąć podszybie i wycieraczki. Z drugiej strony bezpieczniejsze niż jakieś manewry przy głównej wiązce. Ale za to całkowicie nie profi...
3. Ja puszczam od lampy pasażera po przedniej grodzi do drugiej i stąd do grodzi
4. Za 180 ... nie wiem cena w sam raz.
Zamieszczone przez Biszczu1) Potrzeba ok. 6 metrów kabla - jakiego? Jednożyłowy, dwużyłowy?
2) Kable przepychamy przez zaślepkę w grodzi za akumulatorem - czyli całą puchę akumulatora trzeba wymontować? Czy można to jakoś ominąć ?
3) Jak puszczamy w środku silnika kable?
4) Czy za 180 plnów wraz z kodowaniem warto się bawić ?
Zostaw komentarz:
-
-
1) Potrzeba ok. 6 metrów kabla - jakiego? Jednożyłowy, dwużyłowy?
2) Kable przepychamy przez zaślepkę w grodzi za akumulatorem - czyli całą puchę akumulatora trzeba wymontować? Czy można to jakoś ominąć ?
3) Jak puszczamy w środku silnika kable?
4) Czy za 180 plnów wraz z kodowaniem warto się bawić ?
Zostaw komentarz:
-
-
[quote="piotrek_os"]ja to bym ich nawet nie podłaczał....chyba, ze chcesz uzywac jako dziennych to tak.
Zamieszczone przez TwoBpół ocp na Ciebie liczy
Niestety, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi w tych symbolach, okablowaniach, kolorach, schematach elektrycznych :cry: :cry: :cry:. Jeżeli jest ktoś kto mógłby mi pomóc w okolicach Zielonej Góry, Poznania, Wrocławia naprawdę będę wdzięczny
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez piotrek_osBiszczu, dasz se rade
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osBiszczu, dasz se rade
Zostaw komentarz:
-
-
Dla potomnych:
Spinka do lamp ma oznaczenie N0154374
śruba N90648704
Czy ktoś w okolicach Zielonej Góry, Poznania, Wrocławia jest w stanie mi pomóc w montażu ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zrobić, koniecznie!też myśle nad takim modem, więc się przyda
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, dziękuję. Wolałem się zapytać :szeroki_usmiech
ktoś ma fotorelację z montażu do O2 przed FL ? (czy mam zrobić :wink: )
Zostaw komentarz:
-
-
Biszczu,
te rzeczy to nie w ASO tylko w elektronicznym sklepie się kupuje, ostatecznie w Castoramie. Do tego cyna, koszulki, taśma do formowania wiązek itp. W ASO też mają, tyle że delikatnie drożej
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BiszczuNa razie to co chwilę coś mi wychodzi i w sumie nie dziwie Ci się że temat odpuściłeś.Byłem już umówiony na montaż, ale sprzedałem nagle (dosyć) samochód. . . :wink:
A teraz to halogeny już mam, tak samo jak wiele innych fajnych rzeczy.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzida, jak już mi się uda to wszystko zrobić, to zobaczysz w moim topicu o aucie :szeroki_usmiech.
Na razie to co chwilę coś mi wychodzi i w sumie nie dziwie Ci się, że temat odpuściłeś. Chyba będę potrzebował pomocy z tymi halogenami nie tylko w kodowaniu...
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: