Napisałem do paru handlarzy z Alledrogo, czy halogeny z O2 pasują do nowego Toura i podobno nie pasują...
Cenę za halogeny do Toura dostałem w przedziale 120-140zł / sztuka - trochę dużo.
Myślałem, że halogeny są takie same jak w O2.
[O2] FL classic\mint montaż halogenów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez janusz101Potwierdzam to co pisze rrysio.Dzisiaj byłem w ASO na Modlińskiej i pytałem o montaż to powiedzieli mi ,że montuja tylko na oddzielnym przekaźniku.
czyli ASO robi to co my tu nazywamy druciarstwem
Zostaw komentarz:
-
-
Potwierdzam to co pisze rrysio.Dzisiaj byłem w ASO na Modlińskiej i pytałem o montaż to powiedzieli mi ,że montuja tylko na oddzielnym przekaźniku.
Zostaw komentarz:
-
-
rrysio,
:shock: :shock: :shock:
faktycznie może tak być, bo przecież sam moduł centralnej elektryki kosztuje w ASO z tysiaka
Zostaw komentarz:
-
-
ace34, ASO nie umie montować halogenów z zasilaniem ze sterownika elektryki (tak jak fabrycznie) :wink:
Masz zrobione halogeny na dodatkowym przekaźniku, nie odpalisz cornerów bez przerobienia instalacji zrobionej przez ASO.
Zostaw komentarz:
-
-
Jestem w dość dziwnej sytuacji, otóż w mojej O2 FL:
ASO montowało mi halogeny (lampy posiadają homologację na dzienne, cornery itp).
Chciałem VAG'iem włączyć właśnie cornery i co się okazało, że nie reaguje na uaktywnienie opcji "corner lights via front fog lights"
Dodam że opcja "front fog lights installed" była wyłączona i mimo to halogeny i dzienne działają.
Co mogę w takiej sytuacji zrobić aby odpalić cornery ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2marektbg czemu chcesz atrapy ? W turze nie ma wiązki do halogenów mimo, że ich nie zamawiałeś ?
Zostaw komentarz:
-
-
marektbg czemu chcesz atrapy ? W turze nie ma wiązki do halogenów mimo, że ich nie zamawiałeś ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez szkodamam wrażenie, że to pytanie padło w pierwszym poście tego wątku...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marektbgDajcie cynk co z montażem, trzeba jakieś śruby, wkręty czy inne zaczepy?
Zostaw komentarz:
-
-
Dajcie cynk co z montażem, trzeba jakieś śruby, wkręty czy inne zaczepy?
Zostaw komentarz:
-
-
tez miałem zakldac te halogeny ale po poczytaniu na forum doszedłem do jednego słusznego wniosku: nie warto, tym bardziej że ja mam na gwarancji auto a dopłacanie w ASO-wiadomo. Ale proponuję koledze co innego, "upiększenie" auta w miejscu halogenów można zrobić inaczej, np. poprzez srebrne wstawki listwami srebrnymi samoprzylepnymi lub inne pomysły. Gdyby nei było w aucie szyby CAN to zrobiłbym sam to na pajęczynce bo elektronikiem jestem i po sprawie, ale grzebanie w aucie na gwarancji to bez sensu.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bartolo36ok to trzeba się będzie liczyć z dodatkowymi kasztamii tyle
Zostaw komentarz:
-
-
ok to trzeba się będzie liczyć z dodatkowymi kasztamii tyle
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bartolo36Jeśli ktoś nie ma halogenów to co też mu dowód zabiorą ??
Bo mi się nie wydaje
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dziadekkNa takiej podstawie, że światła są na wyposażeniu auta i sprawne byc muszą patrz prawo o ruchu drogowym. Przyroda
Trzeba za nie dopłacać 800 zł
Jeśli ktoś nie ma halogenów to co też mu dowód zabiorą ??
Bo mi się nie wydaje
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
należy tylko dodać, że prawdopodobieństwo tego, że będą sprawdzać działanie świateł jest tak nikłe, że praktycznie niczym się nie ryzykuje
w każdym razie np. w mojej całej dotychczasowej karierze kierowcy jeszcze się to nigdy nie zdarzyło...
[ Dodano: Sob 02 Kwi, 11 17:50 ]
Zamieszczone przez marektbgZnajomy policjant z drogówki powiedział, że jak znajdę jakiegoś totalnego upierdliwca to najwyżej na ulicy będę musiał lampy halogenowe wykręcić - bo on w czasie kontroli halogeny sprawdzał może z raz.
Zostaw komentarz:
-
-
Znajomy diagnosta mi powiedział, że on w trakcie badania halogenów nie sprawdza - tylko światła obowiązkowe. Znajomy policjant z drogówki powiedział, że jak znajdę jakiegoś totalnego upierdliwca to najwyżej na ulicy będę musiał lampy halogenowe wykręcić - bo on w czasie kontroli halogeny sprawdzał może z raz.
Pytanie dotyczyło tego co muszę mieć do montażu a nie czy mi wolno :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Na takiej podstawie, że światła są na wyposażeniu auta i sprawne byc muszą patrz prawo o ruchu drogowym. Przyroda
Zostaw komentarz:
-
-
a na jakiej podstawie mają mi zatrzymać dowód to nie jest wyposażenie obowiązkowe więc co mi zrobią czy działają czy nie
Zostaw komentarz:
-
-
jeśli cie policja zatrzyma i nie beda one świecić to zatrzyma ci dowód, ja tak miałem wiec atrapy czy nie musza być sprawne, tak wiec nei tylko śrubki ci potrzebne ale cała elektryka neistety a to podbija koszta
Zostaw komentarz:
-
-
Podbiję trochę temat.
Jakbym chciał zamontować halogeny (tzn. atrapy, żeby autko z przodu wyglądało lepiej) i bym kupił taki komplecik na przykład: http://allegro.pl/halogeny-skoda-oct...511121216.html
to czy muszę do tego mieć jakieś śruby, wkręty czy inne mocowania,żeby się trzymało?
Zostaw komentarz:
-
-
dziekuję za podpowiedz, skontaktowałem się, niestety już zaczyna sie specjalizowac ale w Audi.Nie będzie tego miał.
przekazuje pozdrowienia od niego.
szukam dalej
dziekuję pozdrawiam
cezary
Zostaw komentarz:
-
-
moduł mozna kupić za 200-240 PLN (Alegro - poszukaj użytkownika Taile2005 i mu wyślij e-maila)
Halogeny 200 PLN są już z żarówkami
Progamowanie samemu się robi.
Montaż też, żadna filozofia.
Zostaw komentarz:
-
-
Oczywiście masz racje, ja również chce fabrycznie to zrobic, ale niestety nie ma szans zamknac sie w 700 zł.
Halogeny -200 zł , ok
Kable i wtyczki ( kable ze sklepu elektrycznego , bo wiazki oryginalne majątek,wtyczki oryginalne serwis) -300 zł , ok
Przełącznik- 100 zł , ok
Moduł komfort- 100 zł??? , mało prawdopodobne,ew.fuks na allegro najtaniej 087D znalazłem po 150 reszta to min 200-250
Programowanie- ???
Żarówki( H8)-- ????min 60-70 zł
ja juz wydałem 200+300+100, nie wspomne o zarówkach(pomijam), a gdzie reszta??
Jesli możesz pomóc mi kupic taki moduł za 100 zł, osobiście wysyłam 1 litr ballentines:-)))
Kupie go od ręki.
Pomożesz, bo nie moge trafić na necie i allegro, na ebay 99Euro.
ps.naprawde chce to zrobic jak mowisz, dlatego sie tu znalazłem, ale jako nowicjusz na takim formum, może nie wiem gdzie szukac, będe zobowiazany:-))
Pozdr cezary
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: