[O2] FL classic\mint montaż halogenów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• marektbg
    odpowiedział(a)
    Napisałem do paru handlarzy z Alledrogo, czy halogeny z O2 pasują do nowego Toura i podobno nie pasują...
    Cenę za halogeny do Toura dostałem w przedziale 120-140zł / sztuka - trochę dużo.
    Myślałem, że halogeny są takie same jak w O2.

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez janusz101
    Potwierdzam to co pisze rrysio.Dzisiaj byłem w ASO na Modlińskiej i pytałem o montaż to powiedzieli mi ,że montuja tylko na oddzielnym przekaźniku.
    \

czyli ASO robi to co my tu nazywamy druciarstwem

Zostaw komentarz:

• janusz101
    odpowiedział(a)
    Potwierdzam to co pisze rrysio.Dzisiaj byłem w ASO na Modlińskiej i pytałem o montaż to powiedzieli mi ,że montuja tylko na oddzielnym przekaźniku.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    rrysio,
    :shock: :shock: :shock:
    faktycznie może tak być, bo przecież sam moduł centralnej elektryki kosztuje w ASO z tysiaka

Zostaw komentarz:

• rrysio
    odpowiedział(a)
    ace34, ASO nie umie montować halogenów z zasilaniem ze sterownika elektryki (tak jak fabrycznie) :wink:
    Masz zrobione halogeny na dodatkowym przekaźniku, nie odpalisz cornerów bez przerobienia instalacji zrobionej przez ASO.

Zostaw komentarz:

• ace34
    odpowiedział(a)
    Jestem w dość dziwnej sytuacji, otóż w mojej O2 FL:

ASO montowało mi halogeny (lampy posiadają homologację na dzienne, cornery itp).

Chciałem VAG'iem włączyć właśnie cornery i co się okazało, że nie reaguje na uaktywnienie opcji "corner lights via front fog lights"

Dodam że opcja "front fog lights installed" była wyłączona i mimo to halogeny i dzienne działają.

Co mogę w takiej sytuacji zrobić aby odpalić cornery ?

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Borsuk2
    marektbg czemu chcesz atrapy ? W turze nie ma wiązki do halogenów mimo, że ich nie zamawiałeś ?
    raczej nigdzie nie ma wiązek jak się nie zamawia

Zostaw komentarz:

• Borsuk2
    odpowiedział(a)
    marektbg czemu chcesz atrapy ? W turze nie ma wiązki do halogenów mimo, że ich nie zamawiałeś ?

Zostaw komentarz:

• marektbg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szkoda
    mam wrażenie, że to pytanie padło w pierwszym poście tego wątku...
    Tylko ten temat dotyczy O2FL i nie jestem pewien, czy w O2 Tour jest identycznie - a patrząc na zdjęcia halogenów do O2 uszy na śruby/zaczepy są. Halogeny z FL jak widać ze zdjęć faktycznie są tylko wciskane, ale u mnie będzie chyba inaczej.

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marektbg
    Dajcie cynk co z montażem, trzeba jakieś śruby, wkręty czy inne zaczepy?
    mam wrażenie, że to pytanie padło w pierwszym poście tego wątku...

Zostaw komentarz:

• marektbg
    odpowiedział(a)
    Dajcie cynk co z montażem, trzeba jakieś śruby, wkręty czy inne zaczepy?

Zostaw komentarz:

• matompra
    odpowiedział(a)
    tez miałem zakldac te halogeny ale po poczytaniu na forum doszedłem do jednego słusznego wniosku: nie warto, tym bardziej że ja mam na gwarancji auto a dopłacanie w ASO-wiadomo. Ale proponuję koledze co innego, "upiększenie" auta w miejscu halogenów można zrobić inaczej, np. poprzez srebrne wstawki listwami srebrnymi samoprzylepnymi lub inne pomysły. Gdyby nei było w aucie szyby CAN to zrobiłbym sam to na pajęczynce bo elektronikiem jestem i po sprawie, ale grzebanie w aucie na gwarancji to bez sensu.

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bartolo36
    ok to trzeba się będzie liczyć z dodatkowymi kasztami i tyle
    i teraz prosimy naszych ulubionych niebieskich kolegów o uświadomienie, jakie to koszta będą REALNIE

Zostaw komentarz:

• bartolo36
    odpowiedział(a)
    ok to trzeba się będzie liczyć z dodatkowymi kasztami i tyle

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bartolo36
    Jeśli ktoś nie ma halogenów to co też mu dowód zabiorą ??
    Bo mi się nie wydaje
    dobrze Ci się wydaje, ale argument ni przypiął ni wypiął, jak są halogeny to mają świecić i koniec.

Zostaw komentarz:

• bartolo36
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dziadekk
    Na takiej podstawie, że światła są na wyposażeniu auta i sprawne byc muszą patrz prawo o ruchu drogowym. Przyroda
    Niby tak tylko ze halogeny nie są na wyposażeniu standardowym
    Trzeba za nie dopłacać 800 zł

Jeśli ktoś nie ma halogenów to co też mu dowód zabiorą ??
    Bo mi się nie wydaje

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    należy tylko dodać, że prawdopodobieństwo tego, że będą sprawdzać działanie świateł jest tak nikłe, że praktycznie niczym się nie ryzykuje
    w każdym razie np. w mojej całej dotychczasowej karierze kierowcy jeszcze się to nigdy nie zdarzyło...

[ Dodano: Sob 02 Kwi, 11 17:50 ]
    Zamieszczone przez marektbg
    Znajomy policjant z drogówki powiedział, że jak znajdę jakiegoś totalnego upierdliwca to najwyżej na ulicy będę musiał lampy halogenowe wykręcić - bo on w czasie kontroli halogeny sprawdzał może z raz.
    no właśnie mówię, pewnie trzeba się jakoś specjalnie stawiać, albo jakiś inny splot zadziwiających okoliczności może spowodować taką kontrolę

Zostaw komentarz:

• marektbg
    odpowiedział(a)
    Znajomy diagnosta mi powiedział, że on w trakcie badania halogenów nie sprawdza - tylko światła obowiązkowe. Znajomy policjant z drogówki powiedział, że jak znajdę jakiegoś totalnego upierdliwca to najwyżej na ulicy będę musiał lampy halogenowe wykręcić - bo on w czasie kontroli halogeny sprawdzał może z raz.

Pytanie dotyczyło tego co muszę mieć do montażu a nie czy mi wolno :wink:

Zostaw komentarz:

• dziadekk
    odpowiedział(a)
    Na takiej podstawie, że światła są na wyposażeniu auta i sprawne byc muszą patrz prawo o ruchu drogowym. Przyroda

Zostaw komentarz:

• bartolo36
    odpowiedział(a)
    a na jakiej podstawie mają mi zatrzymać dowód to nie jest wyposażenie obowiązkowe więc co mi zrobią czy działają czy nie

Zostaw komentarz:

• matompra
    odpowiedział(a)
    jeśli cie policja zatrzyma i nie beda one świecić to zatrzyma ci dowód, ja tak miałem wiec atrapy czy nie musza być sprawne, tak wiec nei tylko śrubki ci potrzebne ale cała elektryka neistety a to podbija koszta

Zostaw komentarz:

• marektbg
    odpowiedział(a)
    Podbiję trochę temat.
    Jakbym chciał zamontować halogeny (tzn. atrapy, żeby autko z przodu wyglądało lepiej) i bym kupił taki komplecik na przykład: http://allegro.pl/halogeny-skoda-oct...511121216.html
    to czy muszę do tego mieć jakieś śruby, wkręty czy inne mocowania,żeby się trzymało?

Zostaw komentarz:

• Cezary307
    odpowiedział(a)
    dziekuję za podpowiedz, skontaktowałem się, niestety już zaczyna sie specjalizowac ale w Audi.Nie będzie tego miał.

przekazuje pozdrowienia od niego.

szukam dalej

dziekuję pozdrawiam

cezary

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    moduł mozna kupić za 200-240 PLN (Alegro - poszukaj użytkownika Taile2005 i mu wyślij e-maila)
    Halogeny 200 PLN są już z żarówkami
    Progamowanie samemu się robi.
    Montaż też, żadna filozofia.

Zostaw komentarz:

• Cezary307
    odpowiedział(a)
    Oczywiście masz racje, ja również chce fabrycznie to zrobic, ale niestety nie ma szans zamknac sie w 700 zł.

Halogeny -200 zł , ok
    Kable i wtyczki ( kable ze sklepu elektrycznego , bo wiazki oryginalne majątek,wtyczki oryginalne serwis) -300 zł , ok
    Przełącznik- 100 zł , ok
    Moduł komfort- 100 zł??? , mało prawdopodobne,ew.fuks na allegro najtaniej 087D znalazłem po 150 reszta to min 200-250
    Programowanie- ???
    Żarówki( H8)-- ????min 60-70 zł

ja juz wydałem 200+300+100, nie wspomne o zarówkach(pomijam), a gdzie reszta??

Jesli możesz pomóc mi kupic taki moduł za 100 zł, osobiście wysyłam 1 litr ballentines:-)))
    Kupie go od ręki.
    Pomożesz, bo nie moge trafić na necie i allegro, na ebay 99Euro.

ps.naprawde chce to zrobic jak mowisz, dlatego sie tu znalazłem, ale jako nowicjusz na takim formum, może nie wiem gdzie szukac, będe zobowiazany:-))
    Pozdr cezary

Zostaw komentarz:

Pracuję...