[O2] FL classic\mint montaż halogenów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Prezes52, podepnij się pod komputer na chwilkę, żeby zczytać sterownik
    i wal jak w dym, że Ci druta założyli, jak będzie nie zmieniony!!!!!!

Zostaw komentarz:

• Prezes52
    odpowiedział(a)
    no zobaczymy oni maja wiecej do stracenia my średnio co roku kupujemy po 4-5 aut wiec musza to przeliczyć co do nówki i tak ich wyrzeźbie w kraku mam wiekszy rabat od Tarnowa wiec musza sie starac ja moge i w Gdańsku kupowac

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Prezes52
    mam ich w szachu zamawiam kolejną Skode do Firmy
    jedną?
    sorry MSPANC ops:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    mam ich w szachu zamawiam kolejną Skode do Firmy dopóki mi nie przerobią tego nie dostaną zamowienia a zamawiam auto za 70 tys zł
    wcale ich nie masz jak Ci się wydaje
    prędzej Ci rabat dadzą na nówkę niż się będą bawić ze sterownikiem
    albo im daj namiar na miśka^wro to im załatwi za pół ceny :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Prezes52
    odpowiedział(a)
    zamawiałem przy zamówieniu auta z tym że zuto już stało na placu bez halogenów kazałem im dolożyć przed chwilą dostałem telefon że mi wymienią wyłacznik i bedzie tak jak powinno być wiec dam znać w przyszłym tygodniu mam ich w szachu zamawiam kolejną Skode do Firmy dopóki mi nie przerobią tego nie dostaną zamowienia a zamawiam auto za 70 tys zł

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    A halogeny to faktycznie kiedy zamawiałeś ? , przy zamawianiu auta czyli + 800 w dodatkach czy już po odbiorze w salonie ( dopiero powiedziałeś że chcesz halogeny ) , bo jak opcja pierwsza to nie źle Cię zrobili i ja bym tego nie odpuścił .

[ Dodano: Pią 09 Lis, 12 15:01 ]
    I sprawdź to co pisze ENRIQUEZ przy ori halogenach sterownik musi być przynajmniej 086 .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Zobacz jaki masz numer sterownika - jest nad pedałami przy bezpiecznikach mniej więcej.
    Jak masz 085 to ja na Twoim miejscu nowy samochód zamówiłbym gdzie indziej.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    nie mam im zamiaru dopłacać w kwocie auta dopłaciłem 800zł za halogeny tyle ile sobie życzą za halogeny przed chwilą dzowniłem do Skody sprzedawca ma sie zapytać co i jak raczej chyba im nie odpuszcze tego po za tym mam kolejna karte przetargową zamawiam nowa Octavie do firmy jak mi tego nie zmienią to nie dostana zlecenia na nowa Octavie
    Najważniejsze to dowiedz się, czy zrobili to na przekaźnikach czy podpinali pod zmieniony sterownik CE. Przy cenie 800 zł obstawiam to pierwsze rozwiązanie, gdyż w zeszłym roku ode mnie chcieli 1400 zł za montaż taki, jak fabryka wypuszcza.
    Cennikowo koszt halogenów to chyba 800-900 zł, ale jak fabryka montuje.

Zostaw komentarz:

• Prezes52
    odpowiedział(a)
    nie mam im zamiaru dopłacać w kwocie auta dopłaciłem 800zł za halogeny tyle ile sobie życzą za halogeny przed chwilą dzowniłem do Skody sprzedawca ma sie zapytać co i jak raczej chyba im nie odpuszcze tego po za tym mam kolejna karte przetargową zamawiam nowa Octavie do firmy jak mi tego nie zmienią to nie dostana zlecenia na nowa Octavie

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Witam w kwesti halogenów własnie odebrałem Nowego Tura zamówiłem halogeny montowali mi je w ASO i podpieli pod stary wyłacznik co za tym idzie przód i tył świeci jednocześnie Moje pytanie czy nie powinni wymienić wyłacznik by przód był osobno i tył? Czy mam jakieś prawo domagać się wymiany przełacznika?
    Masz prawo się domagać, ale ciekawe, ile musiałbyś im dodatkowo (słono) zapłacić. Napisz, ile sobie zażyczyli za montaż i czy zmieniali sterownik centralnej elektryki (bo mogli zrobić na przekaźniku). W razie czego kup sobie wyłącznik sam i zamontuj - to bardzo proste.

Zostaw komentarz:

• Prezes52
    odpowiedział(a)
    Witam w kwesti halogenów własnie odebrałem Nowego Tura zamówiłem halogeny montowali mi je w ASO i podpieli pod stary wyłacznik co za tym idzie przód i tył świeci jednocześnie Moje pytanie czy nie powinni wymienić wyłacznik by przód był osobno i tył? Czy mam jakieś prawo domagać się wymiany przełacznika?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    uzio1,

no oczywiście można też tak, powiem więcej ASO też tak właśnie robi dlatego nie ma doświetlania. Zawsze też można wymienić komputer i po prostu przełożyć piny z przekaźnika na BCM i po temacie.

No i tak naprawdę nie każdy potrzebuje doświetlania zakrętów, ja na przykład założyłem bo mi się nie podobał taki pusty zderzak.

[ Dodano: Czw 08 Lis, 12 11:00 ]
    aha, temat o montażu halogenów jest zamknięty do edycji z tego co pamiętam - szczegóły/namiary trzeba pisać tutaj.

Jest jeszcze na Allegro jeden gościu - kostka_wtyczka

polecam

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    uzio1, Tak też można , ale jak chcesz modzić i w przyszłości dołożyć to i owo i mieć doświetlanie zakrętów to bez nowego sterownika ani rusz :wink: .

Zostaw komentarz:

• uzio1
    odpowiedział(a)
    Panowie po co tyle przeróbek?
    Ja zrobiłem tak;
    Kupiłem:
    -Halogeny z dziennymi na allegro nowe 200zł
    -ok 30m przewodu różnego koloru+peszel
    -przekaźnik świateł najtańszy ok 15zł
    -moduł zapalający światła dzienne po uruchomieniu silnika allegro 25zł
    -2 małe przełączniczki
    -kostki
    Moja octavka nie miała wypuszczonych przewodów do halogenów najwięcej czasu zajęło mi zrobienie wiązki elektrycznej,wszystkie przewody w peszlach idą przy oryginalnej wiązce.
    Przekaźnik i moduł zamontowany w okolicach akumulatora.Przewody musiałem przeciągnąć przez ścianę grodziową do bezpieczników i przełączników które zamontowałem na spodzie deski rozdzielczej.I hula,odpalam samochód za 3 sekundy same zapalają się światła dzienne,zapalam mijania dzienne same gasną.Swiatła przeciwmgielne mogę zapalić tylko ze światłami mijania.I tyle!!! Zaro błędów na desce!!!
    Pozdrawiam i życzę miłego montażu za nie duże pieniądze.

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wojtenio
    Zamieszczone przez Enriquez
    to masz powyżej za 300 coś tam
    Zapomnij, wczoraj jak pisałeś to już go nie było , jakoś szybko poszedł z tej aukcji .
    Widać duże zapotrzebowanie jest .
    He he byłem szybszy :szeroki_usmiech . Napisałem dziś też do Enrike, żeby dopisał w swoim tutorialu, że na allegro jest gość (batpol1) co ma te wszystkie kostki za niecałą 100 a nie 300 jak jest w ASO.

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Zapomnij, wczoraj jak pisałeś to już go nie było , jakoś szybko poszedł z tej aukcji .
    Widać duże zapotrzebowanie jest .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    na wiosnę.....
    teraz szukałem cały miesiąc dla klienta i nie znalazłem, a nowe po 600 to masakra

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Ja kupowałem 087h na wiosnę od Miśka. Cena za nowy CE 450 zł (stary sprzedałem za 300 na allegro )

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    zapytajcie też kolegi misiek^wro.
    Wiem, że ostatnio komuś załatwił.

[ Dodano: Wto 06 Lis, 12 08:43 ]
    z drugiej strony:

brać, bo taniutko ma...

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    oki0302, Jak za nowy sterownik to chyba cena rozsądna , w ASO pewnie coś koło 1 tys. zł .

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Super tylko tego też nie widać na allegro.
    A myślisz że skąd wziąłem opis pinów , właśnie jest aukcja na Alledrogo i jest dobre foto pinów :lol: .
    [/quote]

Kurde nie mogę znaleźć podeślij mi link

[ Dodano: Pon 05 Lis, 12 21:41 ]
    Już znalazłem ale o ile dobrze liczę to na wstępie widzę, że nie ma pinu 8.

[ Dodano: Pon 05 Lis, 12 21:53 ]
    Aj zaraz zaraz zdjęcie jest chyba do góry nogami

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    A myślisz że skąd wziąłem opis pinów , właśnie jest aukcja na Alledrogo i jest dobre foto pinów :lol: .[/quote]

Zostaw komentarz:

• oki0302
    odpowiedział(a)
    Na 100 % pasującym sterownikiem do mintów FL jest też 1K0 937 087AB , obsługuje wszystko co potrzeba i ma następujące piny :

kostka A:
    1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,33,34,35,
    36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,48,49

kostk B
    1,2,5,7,8,11,12,13,14,15,16,17,18,21,22,23,24,26,27,28,29,30,33,36,37,38,40,41,42,43,50,
    51,52

kostka C
    3,4,5,7,10,13,14,15,16,17,20,21,24,25,26,27,28,30,31,32,34,35,36,42,46,47,48,49,50,51,5 2

Wiec wszystko co potrzeba dla mintowców według opisu ERIQUEZA.

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Na 100 % pasującym sterownikiem do mintów FL jest też 1K0 937 087AB , obsługuje wszystko co potrzeba i ma następujące piny :

kostka A:
    1,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,33,35,
    36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,48,49

kostk B
    1,2,5,7,8,11,12,13,14,15,16,17,18,21,22,23,24,26,27,28,29,30,33,36,37,38,40,41,42,43,50,
    51,52

kostka C
    3,4,5,7,10,13,14,15,16,17,20,21,24,25,26,27,28,30,31,32,34,35,36,42,46,47,48,49,50,51,5 2

Wiec wszystko co potrzeba dla mintowców według opisu ERIQUEZA.

Zostaw komentarz:

Pracuję...