Zakończenie widoczne na zdjęciu to kawałek materiału tapicerki podsufitki, pozostałość po montażu lampki tylnej. części miałem z vw i korytko było krótkie. Zaślepka ze zdjęcia do podsufitki w OC2FL z pojedynczą lampką nie pasuje.
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
witajcie.
profesjonalna osoba z https://vwtech.pl/ z krakowa założyła mi lusterko fotochrom z czujnikiem, pokodowała itp. ale jest coś nie tak bo po włączeniu na auto cały czas ściecą mi się swiatła mijani, nie zmieniają mi się wogóle, wycieraczki chyba tez nie działają CH/LH także, hmm no chyba nic nie działa i się nie zmienia. Co może być przyczyną. Czujnik nowy zamiennik, kable miałem z lusterkiem zakupione używane.
ma ktoś jakies pomysły? cos można jeszcze z kodowaniem zrobić. Mam jeszcze do niego jechać żeby czułość czujnika może pozmieniać.
dlaczego nic nie dziala??KamilSOIIFL KR
Obecnie: Skoda Octavia II FL 1.6 MPI BSE
Skoda Fabia Sedan 1.4 16V 2006
Była: Skoda Felicja Combi 1.3 1997102 KM 2011
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KamilSOIIFL Zobacz wpiswitajcie.
profesjonalna osoba z https://vwtech.pl/ z krakowa założyła mi lusterko fotochrom z czujnikiem, pokodowała itp. ale jest coś nie tak bo po włączeniu na auto cały czas ściecą mi się swiatła mijani, nie zmieniają mi się wogóle, wycieraczki chyba tez nie działają CH/LH także, hmm no chyba nic nie działa i się nie zmienia. Co może być przyczyną. Czujnik nowy zamiennik, kable miałem z lusterkiem zakupione używane.
ma ktoś jakies pomysły? cos można jeszcze z kodowaniem zrobić. Mam jeszcze do niego jechać żeby czułość czujnika może pozmieniać.
dlaczego nic nie dziala??
Żeby cokolwiek zadziałało, trzeba zaznaczyć że RLS jest zainstalowany oraz światła AFL.
Dodatkowo można zaznaczyć DRL tylko przez AFL (czyli światła do jazdy dziennej nie świecą się w pozycji 0).
Upewnij się, że masz zakodowane minimum to, co pisał Enriquez
Bajt 4 bit 5 i 6
Bajt 12 bit 2 odznaczyć
Bajt 17 bit 3, 4, 5, 6
Bajt 21 bit 5
Czy wiesz w którym miejscu RLS został podłączony pod LIN? Musi być w BCM T52ab/33 (białe). Są jeszcze inne LINy na BCM, trzeba się wpiąć we właściwy.
Ja jestem świeżo po montażu zestawu lusterko + RLS AH. Sourceowane z O2FL VRS 2012.
Montowałem na krótkiej rurce, musiałem zeszlifować trochę kropek, no i oczywiście tą dużą kropę po starym lusterku. Szlifowałem dremelkiem i polerowałem tlenkiem ceru. Duża kropa jest wyraźnie widoczna, szyba niby przezroczysta, ale widać zafalowania powierzchni i mocno zniekształca. Całe szczęście nie widać jej z wewnątrz, bo jest za lusterkiem. Pewnie kiedyś jeszcze to doszlifuję.. W każdym razie drugi raz szlifowałbym czymś innym (większą tarczą?), wolniej i dokładniej. Niedoskonałości po zeszlifowaniu kropek pod czujnikiem nie są widoczne, żelek czujnika wszystko idealnie zakrył.
Używałem primera (z nakręcanym aplikatorem) i kleju do szyb Sika - polecam.
Generalnie wszystko działa, światła, wycieraczki, CH/LH, domykanie szyb.. Zadowolenie pełne
PS. Kupiłem też zaślepkę 1K0857304 - to nie pasuje ani trochę do krótkiej rurki i do kształtu podsufitki. Nie do zamontowania w tym projekcie.Ostatnio edytowany przez rox; 45801.
Komentarz
-
-
ok, dzięki za informacje rox, no ja wymieniłem szybke na OC wiec problemy ze szlifowaniem mnie ominęły i wszsytko dobrze jest zamontowane, z tą zaślepką podsufitki to dałem sobie spokój bo już pisali inni że to nie pasuje. Będę dzisiaj jeszcze u osoby co mi kodował to ma jeszcze tam posprawdzać wszystko.KamilSOIIFL KR
Komentarz
-
-
Jakby ktoś się brał za dokładkę to mi zostało trochu częściOIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
Komentarz
-
-
mi juz wszystko elegancko działa ;]KamilSOIIFL KR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rox Zobacz wpisPisałem wczśniej. Primer Sika z aplikatorem plus klej do szyb Sika.
http://allegro.pl/sika-tack-go-4it-s...058376845.html
Komentarz
-
-
Stosowanie Teroson PU 8519 P jako podkładu jest niezbędne dla produktów Teroson PU 8596, 8597 HMLC, 8599 HMLC, 8630 2-K HMLC oraz innych poliuretan owych klejów/uszczelniaczy Teroson, aby zwiększyć ich adhezję do szkła i nadruków ceramicznych na szybach podczas wklejania szyb.
Terostat 8519 P można także stosować jako aktywator do poliuretanu wstępnie nałożonego na szybę w fabryce oraz do pozostałych utwardzonych warstw klejów poliuretanowych. Podkład/aktywator Terostat 8519 P stosuje się także do zwiększania adhezji innych klejów/uszczelniaczy poliuretanowych do szkła, różnych tworzyw sztucznych i metali (przed użyciem należy przeprowadzić testy).
Więc raczej można go zastosować pod klej Sika, ale dla przyzwoitości posmaruj nim butelkę po browarze i spróbuj coś do tego przykleić tą Siką
Komentarz
-
-
.Zamieszczone przez asusek Zobacz wpisDzięki kolego a nie wiesz może czy ten klej będzie współpracował z primerem Teroson PU 8519P bo takowy zakupiłem.
Teoretycznie nie powinny się " pożreć" ale jak Rox powyżej napisał test butlą po browarze rozwieje twoje wątpliwości.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpis.
Jak wytrzymasz do jutrzejszego popołudnia z będę miał odpowiedź ma twoje pytanie. ( współpracuje z SIką i Henkelem/Terosonem.)
Teoretycznie nie powinny się " pożreć" ale jak Rox powyżej napisał test butlą po browarze rozwieje twoje wątpliwości.
Komentarz
-
-
Cytuję odpowiedź " na 99,8 % powinno być Ok ale każdy producent zaleca stosowanie swojego primera i kleju. Nikt nie może dać gwarancji jak zareagują primer firmy A z klejem firmy B po
wyschnięciu i długotrwałym działaniu np wysokiej temperatury czy promieni słonecznych/wilgotności etc ". O i tyle w temacie usłyszałem . Ja osobiście bym zaryzykował montaż siki z terosonem. Pozdr.
Jarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kedzior122 Zobacz wpisAktualnie posiadam 1z0941431k
Komentarz
-
-
jak koszt nie jest duży to raczej nie ma nic wspólnego z "profeską"
to jest chiński szit z którego schodzi chrom i napisy, polecam ori używane jednak->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisto jest chiński szit z którego schodzi chrom i napisy, polecam ori używane jednak
Komentarz
-
-
raczej z mocowaniem czujnika do szyby
błędy sprawdź aby wykluczyć elektryczne błędy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz