Zamieszczone przez jasiek2905
Zobacz wpis
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Arkadiusz87 Zobacz wpisZakodowałem jak poniżej:
Bajt 4 bit 5 i 6
Bajt 12 bit 2 odznaczyć
Bajt 17 bit 3, 4, 5, 6
Bajt 21 bit 5
i w dalszym ciągu CH/LH nie działa, czy ktoś miał podobny problem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arkadiusz87 Zobacz wpisZakodowałem jak poniżej:
Bajt 4 bit 5 i 6
Bajt 12 bit 2 odznaczyć
Bajt 17 bit 3, 4, 5, 6
Bajt 21 bit 5
i w dalszym ciągu CH/LH nie działa, czy ktoś miał podobny problem?
Kodowałeś coś w czujniku RLS?
Masz Maxi -dota? Może tam trzeba też włączyć CH/LH.Ostatnio edytowany przez georgg; 28340.
Komentarz
-
-
Bajt 12 bit 0 "zaznaczone". Próbowałem już wielu konfiguracji - może BCM 087H nie daje takiej możliwości ? Również w adaptacjach ustawiałem czasy dla LH/CH i nic. Kiedyś czytałem, że może trzeba odpiąć akumulator... W zegarach MAXI-DOT 1Z0920843S nie mam funkcji komfortu, czyli w ustawieniach nie ma nic związanego z czasem LH/CH.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arkadiusz87 Zobacz wpisB W zegarach MAXI-DOT 1Z0920843S nie mam funkcji komfortu, czyli w ustawieniach nie ma nic związanego z czasem LH/CH.Ostatnio edytowany przez georgg; 28340.
Komentarz
-
-
Kilka słów wstępu - po zamontowaniu czujnika deszczu i zmierzchu i poprawnym zakodowaniu j/w, wszystko oprócz Coming Home i Leaving Home działało.
Testowałem różne kodowania i nic.
Pech chciał, że pojawił się problem po stronie zegarów i nie chciałem ryzykować - kupiłem w wyższej wersji z tzw. MaxiDotem - na które polowałem od dawna .
Po zakodowaniu zegarów pojawiło się CH i LH i teraz działają
Także dziękuję wszystkim za pomoc, fajne jest w tej grupie, że ludzie dzielą się swoim doświadczeniem i wzajemnie pomagają.
Komentarz
-
-
Cześć.
Przygotowuje się właśnie do wykonania tego moda w mojej O2 przed FL, przeczytałem cały wątek, zamówiłem lusterko fotochromatyczne z octavii 2 + sensor zmierzchu 1K0955559AH, kabelki dorobię i pociągnę sam. I tutaj mam pytanie do osób który wymieniały szybę w ramach ubezpieczenia. Czy przy takiej wymianie ubezpieczalnia/warsztat wykonujący robią problemy jeżeli stara szyba jest w wersji bez czujnika a chciałbym wymienić na taką z mocowaniem pod czujnik ?
Komentarz
-
-
bez problemu, dokładasz parę złotych jak trzeba i już->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisbez problemu, dokładasz parę złotych jak trzeba i już
Komentarz
-
-
jakie rzeczy sugerował?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
że coś tu jest kombinowane, nie powinno mieć miejsca i to nie koncert życzeń stwierdził, że od razu by sobie ogrzewaną zażyczył
Ale, co było to było, ważne że robota zrobiona fachowo. Przy okazji okazało się, że poprzednim razem przy wymianie szyby, poprzedni serwis nie założył uszczelki, co generowało sporo hałasu i świstu, o który podejrzewałem lusterko boczne. Dopiero przy tej nowej szybie zwróciłem uwagę, że dookoła jest założona uszczelka, a w środku jest znacznie ciszej.
Komentarz
-
Komentarz