Witam gdzie jest miejsce na modul ori do haka o II fl hb jak można to proszę o foto miejsca
Hak holowniczy w OII
Zwiń
X
-
-
itam, przymierzam się do haka u siebie w kombi i mam pytanie o graty, które muszę skompletować. Z tego co już tu wyczytałem to moduł, bo bez niego jak rozumiem działać dobrze wszystko nie będzie? Czy taki moduł będzie ok? 1K0907383E. Jak znaleźć do tego teraz wiązke? Wiązka ma być od modułu do czego?
no i przewody od gniazda pod przyczepe i sam hak można kupić jaki się chce już, np bosal wypinany czy jak to ugryźć,żeby było ok i żeby był wypinany hak?
No i jeszcze pytanie o czujniki parkowania czy coś jest do tego jeszcze potrzebne, żeby one nie działały jak jest podpięta przyczepa?
Komentarz
-
-
upel m.in. czujnikami steruje ci moduł haka. Można kupić gotowe wiązki do O2 lub SuberB. Wiązka z SuperB-a różni się tylko tym, że moduł haka nie montujesz na nadkolu w pobliżu modułu parkowania, a gdzież w okolicach tylnej lewej lampy.
Komentarz
-
-
-
Dobra Pa owie to prosze jeszcze o pomoc. Siedze nad temat drugi dzien. Mam duzy remont w domu, potrzeba mi haka, ale przez ten remont nie grzesze teraz za duza iloscia gotowki, ale chcialbym tez hak taki, zeby nie byla to siarka. Musi byc cos wypinanego i cos takiego, zeby nie bylo widoczne po wyoieciu. Modul zalozmy kupie oryginal uzywke K0907383E, bedzie pasowal tak? Noni rozumiem, ze taki modul mi ogarnie elwktryke swiatel i jednoczenie czujniki parkowania?
Teraz wiazka, rozumiem, ze to wssystkie kable lacznie z gniazdem i przewodami do modulu, czy to musi byc oryginal czy moze byc np. cos innego i czy jest sens brania dedykowanej czy nie? Hak moge kupic np. Bosal, auto hak czy cos innego, ale czy sa tam tez rozwiązania takie, ze bedsie on nie widoczny po odpiecou i wtyczka bedzie tez chowana na jakims przegubie?
Uzywane moduly widze sa na allegro, z wiazkami moze byc problem, a hakow to juz w ogole, najwiecej nowych. Wlasnie kiedys mialem do czynienia z hakami bosal, ale takim na stałe i byl calkiem ok. Prosze Was o pomo i doradzenie.
Komentarz
-
-
Widziałem w Twoim temacie, że masz ten hak Westfali i czy jak go wypniesz to gniazdo też da się przesunąć na bok i nie jest to widoczne z tyłu samochodu? Skąd w ogóle masz w takiej cenie taki hak, też chce w takiej cenie coś złapać.... wiązka i moduł to też jakieś astronomiczne kwoty, westfalia na alledrogo jest mniej więcej za 500 zł sama wiązka z modułem... jak tu znaleźć coś taniej albo z westfalii czy oryginału? Nie ma za bardzo wiązki na allegro np. oryginału. Są westfali albo zamienniki
Komentarz
-
-
Dokładnie, u mnie hak Westfalia, taki akurat był na aledrogo, gdyby był Prof Svar pewnie bym go kupił, bo idealnie pasuje do wkładki styropianowej. Gniazdo oczywiście chowane. Wiązkę kupiłem od znajomego mechanika za niecałe 400 PLN, tyle że od SuperB-a. Jedyną różnicą jest miejsce mocowania modułu. Masz pytania zapraszam PW.
Komentarz
-
-
Hej, domyślam się, że ten https://www.ebay.de/itm/SKODA-OCTAVI...-/254474560067 będzie pasował do scouta fl? Ogarnia ktoś niemiecki? Czy wysyłają do Polski i jaki koszt wysyłki?moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisJeśli chcesz oryginał hak by mieścił się w styropianową wytłoczkę szukaj haka firmy Prof Svar np:Ostatnio edytowany przez bojlas; 36320.Skoda Octavia II Kombi: Ambiente 2.0 TDI 140KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisOsobiście z 7 PIN-ową wiązką oryginalną jeszcze się nie spotkałem.
Montowałem hak u siebie i jeszcze u znajomego, fabryczne zestawy były z 13 pinami.
Za to przejściówkę 7/13 można schować we fabryczny styropian razem z hakiem
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Coś by się znalazło - żeby nie było - nie moja aukcja, tylko podaję jako przykład
Numer oferty: 10670777918
Kwestia sprawdzenia, jakie wersje modułu będą działać przed FL - było o tym na forum; trafiłem na tę informację jak kompletowałem części - u siebie mam 1K0 907 383 ESkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Czy ta wiązka się nada do czegos? https://www.otomoto.pl/oferta/vw-gol...-ID6DM9Fp.html czy ją odpuścić? Chciałbym aby była 13PIN jak Ori.Skoda Octavia II Kombi: Ambiente 2.0 TDI 140KM
Komentarz
-
-
bojlas to jest tylko część wiązki. Moduły z końcówkami D, E, F im wyższa litera tym nowszy zamiennik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.P Zobacz wpisCoś by się znalazło - żeby nie było - nie moja aukcja, tylko podaję jako przykład
Numer oferty: 10670777918
Kwestia sprawdzenia, jakie wersje modułu będą działać przed FL - było o tym na forum; trafiłem na tę informację jak kompletowałem części - u siebie mam 1K0 907 383 E
Nada się to do czegoś? https://allegrolokalnie.pl/oferta/ok...ii-ii-liftback czy lepiej szukać kpl belka+kula?Skoda Octavia II Kombi: Ambiente 2.0 TDI 140KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisSkoda Octavia II Kombi: Ambiente 2.0 TDI 140KM
Komentarz
-
Komentarz