Nie.
W OII FL musisz wyjąć szkło lusterka, i potem już z górki :wink:
No ale z tym chyba właśnie jest najwięcej problemów
Te panele LED w lusterkach podlegają wymianie gwarancyjnej? O podświetlenie progów nawet nie pytam, bo to pewnie zwykłe żarówki - a więc materiał eksploatacyjny...
Niestety dziś padł znowu kierunkowskaz, tym razem w prawym lusterku. Nie wiem, czy LED-y, czy ścieżki padły. Czy ktoś z forumowiczów wymieniał już diody w kierunkowskazie? Jeśli tak to prosiłbym jakieś namiary na typy diod i punktu gdzie można je nabyć. Inaczej trzeba znowu wybrać się do ASO.
kupiłem u seiko wkładkę z ledami koszt około 80pln, z wymianą nie miałem żadnych problemów / a mam przysłowiowe lewe ręce/ jak będziesz chciał to możemy się umówić / jestem w Katowicach do piątku/ to pomogę
No i na mnie podało, prawe :evil:
Wczoraj musiało w trasie paść, świeci ale bardzo słabo
Dzisiaj rozebrałem, płytkę wyciągnąłem, podjechałem do "nowego elektronika" ogólnie nie za bardzo chłopak chciał zabrać się, ale go namówiłem
Pogrzebał, polutował jeszcze raz i dupa, 15zł skasował i tyle
Szef przejrzał katalogi z ledami, i w tym kolorze nic nie znajdzie się
Byłem jeszcze u drugiego od telewizorów, ale teraz nie ma szans zrobić, i muszę zostawić u niego żeby najpierw posprawdzał
Powiedział że wszystko da się zdobyć
ASO( oba w B-B ) sobie śpiewa 168zł :shock: jak dobrze pamiętam, w jednym nawet mają bo oglądałem
abstinent
Też jestem tyle co po wymianie ja natomiast miałem ukruszony migacz jakaś m....... rozłupała mi lusterko migasz świecił ale wymagał potraktowania silikonem .
Zakupiłem nowy migacz.
Jak Wszyscy mowią o tym migaczu to moze ktoś zrobi poradnik obrazkowy dla zielonych jak to zrobic zeby bylo dobrze. Dowiedzialem sie ze sa dwa rodzaje tego lusterka jeden sam migacz a drugi migacz+obrysowka. ja mam model nr.2 i spalil mi sie kierunkowskaz sam. jak to wymienić
co jak zrobić :idea:
jest napisane co i jak
teoretycznie wymieniasz całą podstawę czyli ok 150zł w aso
i nie obrysowka tylko wersja z podświetleniem podłoża :lol:
sam diody są teoretycznie nie rozbieralne
ale da się rozebrać i pokleić z tym że takiej diody to nie dostaniesz raczej nigdzie przynajmniej ja nie znalazłem
Eddy, mówisz i masz http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia%20II/158, tam jest wytłumaczone najprościej jak można (nawet ja dałem radę :wink: ), a i jak zauważyłeś są dwa rodzaje "kierunkowskazów" i to od Ciebie i twojego portfela zależy który założysz, oczywiście bez podświetlenia jest tańszy
Jak Wszyscy mowią o tym migaczu to moze ktoś zrobi poradnik obrazkowy dla zielonych jak to zrobic zeby bylo dobrze. (...) jak to wymienić
Jak już znalazłeś temat "OctaviaII wymiana kierunku w lusterku", to nie zaszkodziłoby go przeczytać (raptem 4 i 1/2 strony). Dla przyzwoitości cofnąłbyś się tą jedna stronę. :roll:
Ostatecznie dokonałem wymiany kierunkowskazu lewego i prawego ( oba padły ) sprawdzając metodę smera na lewym i swoją na prawym kierunku.
Doszedłem do wniosku, że najszybsza i najlepsza wymiana jest bez ściągania obudowy lusterka
1) wyciągamy samo lustro przy pomocy np. opaski/taśmy zaciskowej trwa kilka sek.
2) odkręcamy 2 x torx10
3) odchylamy od całej obudowy kierunkowskaz - trzyma się jedynie na wiązce - kostkę odpinamy
4) podpinamy nowy kierunkowskaz i dociskamy do obudowy lusterka
5) dokręcamy 2 x torx10
6) następnie montujemy szkło lusterka energicznie, ale z wyczuciem dociskając w środkowej jego części
7) gotowe
był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradziona Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
Nie.
W OII FL musisz wyjąć szkło lusterka, i potem już z górki :wink:
No to bardzo ciekawe... bo akurat szkło lusterka przy delikatnym obchodzeniu wyjąłem bez problemu ale dalej utknąłem... próbowałem odkręcić niektóre torxy, naciskać obudowę i wszelkie próby zawiodły
Chodzi mi o wymianę całego migacza LED w Octavii 2 po liftingu w prawym lusterku. Czy może ktoś to opisać, zdjęcia mile widziane?
Jest mnóstwo opisów do OII przed liftingiem ale jakoś nie mogę znaleźć do nowszych wersji o zdjęciach już nie wspominając.
A może kumuś zalega jakaś dioda co kupował do lusterka ew te stare leżą gdzies i tylko miejsce zajmują to bym odkupił. Mi osobiscie potrzebna jest jedna :diabelski_usmiech
Ja juz po naprawie kierunku - kupiłem madein identyko diody jak są ori. Wiec nie ma sensu wydawać ponad 150 zł (przy wersji z podświetlaniem) za ten element.
Koszt diody u gościa na allegro to 2 zł + 8,50 przesyłka w liście.
Komentarz