bedziesz zadowolony
Haldex a Zima
Zwiń
X
-
a ma ktos może jakis patent-pomysł na wyłączenie tych pieprzonych kagańców ??!! Chodzi mi w pierwszej kolejności o ESP !!NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
-
spc porównanie naszego napędu haldex do Vitary :P to wiesz trochę nie bardzo jestem w stanie jakiś wspólny punkt znaleźć już prędzej SX4 bo moim zdaniem to też już taka zabawka do miasta i ew w polną drogę niż terenówka , z tego co mi wiadomo to tylko do 60km/h działa tam 4x4 prawda to ?service by Auto Tar
Komentarz
-
-
A co potem z ewentualnymi błędami? Szafa nie będzie świecić jak choinka po włożeniu bezpiecznika?Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez MaicroftWyjac bezpiecznik od ABS, wtedy ESP nie dziala
Nie ma mozliwości wyłączenia systemowego ??NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
171 KM ; 402 Nm obr/min
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Luk@sspc porównanie naszego napędu haldex do Vitary :P to wiesz trochę nie bardzo jestem w stanie jakiś wspólny punkt znaleźć już prędzej SX4 bo moim zdaniem to też już taka zabawka do miasta i ew w polną drogę niż terenówka , z tego co mi wiadomo to tylko do 60km/h działa tam 4x4 prawda to ?
Suzuki SX4 to chyba jedyny na rynku samochód klasy crossover z odłączanym napędem. Konstrukcja Suzuki z elektronicznie sterowanym sprzęgłem międzyosiowym, pozwala kierowcy na wybór napędu. Ustawienia są trzy: tryb napędu na przednią oś 2WD, tryb automatyczny AUTO, sterujący przeniesieniem mocy na obie osie w zależności od warunków drogowych oraz tryb LOCK, w którym napęd przekazywany jest stale na obie osie, przy czym tryb ten działa tylko do prędkości 60 km/h, powyżej samoczynnie przełącza się w tryb AUTO. Oczywiście nie czyni to z SX4 samochodu terenowego, pozwala jednak jeździć jak normalną osobówką, a w razie konieczności pokonać błotnistą lub mocno ośnieżoną drogę.
Suczka nie jest zła, ale wykończenie wnętrza... :roll:
Komentarz
-
-
tak z ciekawości czym się różni dopinany napęd "starszej" Vitary
od dopinanego napędu Yeti
Haldex w Yeti jest elementem spinającym ale także pełni rolę "mechanizmu różnicowego" pomiędzy osiami
Jeśli Vitara o której mowa nie ma centralnego mechanizmu różnicowego
to dopięcie napędu następuje "na sztywno" tak jak przy pełnym załączeniu Haldexa
wbrew pozorom to dobry system do jazdy w terenie bo gwarantuje przekazanie momentu do każdej osi bez względu na jej przyczepność podłoża
Komentarz
-
-
Ja nie mam zadnych haldexow, ale mam lancuchy KONIG :diabelski_usmiech
heheSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
zsolpyw, toooo dawaj na tych łańcuchach po krętych drogach bokami !!NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
171 KM ; 402 Nm obr/min
Komentarz
-
-
niejedna vitara polegnie w starciu z octavią 4x4
wszystko zależy od kierowcy :diabelski_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolniejedna vitara polegnie w starciu z octavią 4x4
wszystko zależy od kierowcy :diabelski_usmiech
Nie jeżdżę po trasach offroadowych tylko po drogach, więc nie potrzebuję rasowego 4x4.
Wszystko zależy do czego komu potrzebny jest samochód. Chociaż Dodge Ram jako samochód do miasta to jak wbijanie gwoździ aparatem fotograficznym 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spcA raczej wjedziesz, ale możesz z niego o siłach haldexu nie wyjechać
od Gen. IV Haldex jest napędem "full 4x4" napęd jest stale przekazywany na wszystkie koła tylko z różnym podziałem momentu obrotowego między osie
Komentarz
-
-
a ja jeżdżę poza szosami i daję radę bez problemu (bynajmniej jest to przepaść do ośki)
Zamieszczone przez ketivvo Haldexa byłbym spokojny, zabraknie mu prześwitu, przyczepności z racji opon, skoku zawieszenia itp. udogodnień typowego terenowca
Haldex IV jest na pewno lepszy, tylko to już jest paroprocentowa różnica
i Yeti też jest lepsiejszy do off road'u->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvod Gen. IV Haldex jest napędem "full 4x4" napęd jest stale przekazywany na wszystkie koła tylko z różnym podziałem momentu obrotowego między osie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsZ pelnym 4x4
rozmawiamy o Vitarze z dopinanym przodem
pełny otwarty 4x4 nie jest dobry w teren, wystarczy uślizg 1 koła żeby stracić przyczepność stąd potrzeba stosowania blokad mechanizmów różnicowych
tak centralnego jak i międzyosiowego
Komentarz
-
-
Witam kolegów,
jestem tu nowy. Planuje kupić O2 2011 4x4 elegance. Czy możecie mi powiedzieć, jak wygląda awaryjność Haldexu? Znalazłem auto z 2011 i 35000km. Jest to trwałe rozwiązanie? Czy nie będzie problemów jak w przyszłości będę chciał zwiększyć moc z 140KM na 170KM? Bo waham się między 4x4 a RS. W 4x4 140KM mogę zwiększyć moc, a w RS nie domontuje 4x4. Co Wy na to? Co powiecie o awaryjności Haldexa i kosztach ew. naprawy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krumi1978jak wygląda awaryjność Haldexu?
Ciężko go zajechać. Wymieniać olej i filtry to będzie służył. W razie W kpl dyfer można nabyć na alledrogo w małych pieniądzach (1-2kzł)
Podniesienie km/Nm nic nie uszkodzi, haldex takiej zmiany nie odczuje.
Też miałem dylemat rs / 4x4, wyboru nie żałuję.
Komentarz
-
Komentarz