krzynol, a już miałem nadzieję, że będziesz szczęśliwym posiadaczem wsadu
Na chwilę obecną trzeba przeglądać ruskie i chińskie fora, bo tam to się w pierwszej kolejności ukaże :twisted:
niestety po tym jak pokazuje error, po anulowaniu pojawia się ten drugi komunikat i wywala że wystąpił błąd z aplikacją i zostanie ona zamknięta. Nie mam nawet szansy wpisać numeru seryjnego... A gdyby nawet to numer seryjny to 704.1 ?
Już niby wszystko w końcu poszło. Ściągnąłem inną wersję "zestawu naprawczego", vidpidfix poszedł, m2prog też. Niby OK - natomiast system nie rozpoznaje mi kabelka jako Ross Tech Interface, tylko USB Serial Converter oraz instaluje USB serial Port. Vag 704.1 go nie wykrywa... Czyżby to koniec mojego kabelka ? :shock: :cry:
Robilem wg instrukcji, mam 704.1 PL. jedyne czego nie mialem to wsadu nazwanego 704.ept, ale wartosci przy programowaniu mprog-iem byly identyczne po zaladowaniu domyslnego.ept. vid0403, pid6001.
Gamoń ze mnie, wydawało mi się że dokładnie wszystko przejrzałem i głupio było mi zapytać skąd wziąć ten wsad.... Wielkie dzięki , będę próbował wieczorkiem.
u mnie się tylko rozprogramował :roll: piotrek_gdy, pomogło u Ciebie wgranie samego wsadu, czy podpinałeś kabel pod programator :?:
Gdzieś wyczytałem, że 908 mogą sie same rozprogramować po około 20 użyciach :roll:
Z uwagi na fakt, iż w poprzdni temat, w którym zamieściłem swój post niebawem wygaśnie, a temat dotyczy pomocy w reanimacji kabelka, postanowiłem napisać tutaj.
Posiadam kabelek Vag912 Dual-K & CAN <-> USB (z Chin). Uruchomiłem go z dołączonym programem i był wykrywany poprawnie i oczywićie w tym programie dział bez zarzutów. Nie wiem czy wszystkie funkcje poprawnie działały.
Potem poprzez głupotę i niewiedzę uruchomiłem z wersją VCDS-AKP-9082-PL i po tym zabiegu miałem małe komplikacje, które w efekcie poskutkowały komunikatem:
Port status: OK Interface: Found! Type: Ross-Tech HEX-USB itd.. oraz Interface not plugged intro Car!
Wróciłem do załączonego oprogramowania i dalej nic.
Podpinam kabel do autka, potem stacyjka na on, potem wtyczka do kompa i uruchamiam program, dioda świeci na zielono - efekt jest taki sam: Interface not plugged intro Car!
Próbowałem podmienić plik ept na różne inne wersje i dalej nic!
Poprzez reanimacj przeszedlem zgodnie z opisem jednak w punkcie :
"10. Z katalogu Vidpidfix uruchom program vidpidfix.exe
1) najpierw zaznacz DEV#
2) Wciśnij przycisk Search
3) W okienku na dole powinny pojawić się dwa wpisy: 1 device(s) attached i w drugiej linii 0.
Zaznacz 0 tak jak na rys poniżej
4) Naciśnij Open
5) Naciśnij "Write default EE date"
6) Po zaprogramowaniu pojawi się napis EE_Program Complete!
7) Naciśnij OK i EXIT"
po wybraniu "4) Naciśnij Open" wywala mi błąd taki jaki się wysyła do Microsoftu z raportowaniem błędów i wychodzi mi z programu.
Pozostała procedura reanimacji idzie ok. Nie wiem czy to ta przyczyna czy inna?
Proszę o wsparcie!
ps. rozważam możliwośc zmainy wsadu Atmegi162 - przydał by sie jakiś tutorial z załącznikami.
Tadzik Plik ept z tego co się orientuję jest odpowiedzialny za identyfikację interfejsu jak Ross-.... w sytemie.W twoim wypadku jest on wykrywany tak więc to chyba nie w tym problem.
A więc, przestudiowałem lekturę reanimacj kabelka. Jendak mam wątpliwości co do usuwania cześci elektorniki z płytki kalbeka odpowiadającej za zabezpieczenie czipa, tak jak to zawarto w opisie.
Kabelek (atmega162 oraz eeprom) zaprogramowałem wsadem 908 jendak nie mam pewnego kompletu do tej paczki (pliku *.ept oraz wersji działającego z tymi wsadami programem). Gdy podłącze programator (USBasp) pod kabelek to dioda w kabelku mrugała na czerowno (zanim wgrałem nowy wsad). Ciekawe jest to że udało mi się zgrać mrugający oryginalny i zablokowany wsad z mojego niedziałającego kabelka. Jednak, gdy go ponownie wgram do kabelka dioda świeci na czerowno i już nie mruga? hmmm....? Wielkość wsadu np 908 i mojego zgranego jest różna w wielkości. Dlaczego?
Teraz po podłączeniu kabelka do samochod po teście w ustawieniach (z softem, który załączono do kabelka) mam komunikat:
Potr saatus OK Interface Found!
Type: Ross-Tech HEX-USB
version 1.81
Status failed self test!
K1 OK
K2 OK
Niestety na tym koniec. I tak dobrze, że jest jakiś wiekszy postęp w tym komunikacie! (niż nie podłączono do samochodu) Jednak kabelek dalej nie jest funkcionalny. ;(
Macie może kompletną paczkę wsady do atmega162 + program + plik ept?
Pytanie do Krzynol Napisz mi, czy usunąłeś część elektorniki z kabelka, tak jak to zawarto w opisie? Jak krok po kroku reanimowałeś kabelek?
Moje dalsze boje rozpoczne jutro!
Teraz porszę o wsparcie znawców tematu!
Pozdrawiam. Tadzik.
ps. Dla tych chcący zacząć zabawę z reamimacją. Tutaj jest link jak się do tego zabrać: http://rapidshare.com/files/42064335...and_FT232R.rar
A tutaj jest tutorial przygotowania programatora i magia podłączenia atmegi162 (dla tych z delirką nie jest to wskazane!!! Lutowanie kabli do Atmegi162 jest bardzo precyzyjene, a mój programator zbudowany wg. schematu zawartym w tym opisie odmówił posłuszeństwa. Dlatego użyłem USBasp): http://rapidshare.com/files/420643539/Tutorial.rar
Komentarz