Zaraz tam grubsza...
Kupujesz dwa sterowniki do tylnych drzwi. Przykręcasz je w środku drzwi i ciągniesz nowe przewody (przynajmniej CAN) do najbliższej okolicy - czyli pewnie słupka środkowego. Zasilanie bierzesz z przewodów które aktualnie są pociągnięte do zamka. Korby zostawiasz tak jak są, może kiedyś wymienisz też napędy. I wtedy można działać z bordnetzem.
Zaraz tam grubsza...
Kupujesz dwa sterowniki do tylnych drzwi. Przykręcasz je w środku drzwi i ciągniesz nowe przewody (przynajmniej CAN) do najbliższej okolicy - czyli pewnie słupka środkowego. Zasilanie bierzesz z przewodów które aktualnie są pociągnięte do zamka. Korby zostawiasz tak jak są, może kiedyś wymienisz też napędy. I wtedy można działać z bordnetzem.
Tylko nie wiem czy warto.
wlasnie pytalem misiek^wro, mozna zamowic i nieo 87 newke. Przemysle to na weekendzie.
Zamówiłem moduł 1K0 937 087 H u Miśka, za 420. Mam jeszcze pytanie, czy zakładając nowy nie braknie mi jakiś przekaźników? Widać je na zdjęciach na 1 stronie.
ja mam z indeksem J a wiec 1K0 937 087 J. Wersja Elegance - pełna elektryka z ksenonami tylko bez grzanych stołków. Tak wiec chyba wszystko na nim śmiga i możecie z tym indeksem też szukać.
ja sie nie znam na elektronice, ale z ciekawości sie zapytam: w czym nie ma sterowania tylnymi zamkami? W tym sterowniku? Przecież ja mam centralny zamek na tylne drzwi?
ale np. O2 FL mint nie ma sterowników drzwi
i sterowanie centralnym odbywa się bezpośrednio z bordnetza
a Twój bordnetz pomimo, że wszystkomający, to nie umie otworzyć takich drzwi...
Komentarz