Wymiana sterownika centralnej elektryki - fotorelacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kup R, moze będzie lepszy

Zostaw komentarz:

• suhotnik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    R nie
    po co kombinować
    To jest tylko 40zł różnicy. I wolałbym nowszy. A masz jakiś konkret dlaczego R nie?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    R nie
    po co kombinować
    MODUŁ BORDNETZ VW GOLF V PLUS 3C8937049E MODUŁ BORDNETZ VW GOLF V PLUS 3C8937049E za 100 zł z RYDZYNA - Allegro.pl - (14274557115)

Zostaw komentarz:

• suhotnik
    odpowiedział(a)
    Heja.
    Mam O2 2006r. 2.0FSI.
    Teraz siedzie 3C0937049E. Chciałbym założyć 3C8937049R. Wychodzi jakieś 150zł.
    Wersja R to złoty środek między kosztami a wyposażeniem.
    Czy jednak warto dokładać do nowszego sterownika? Dodam, że nie zamierzam nic dokładać. O2 ma wszystko co chcę...

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Czyli poszedłeś za radą krzynol-a i moją

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    Tak jak chłopaki wyżej napisali 1K0 937 087A

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Incubus1995 napisz na co wymieniłeś tego BCM-a?

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    krzynol gradek Wojtenio Dzięki wszystkim za pomoc Cała wymiana się udała i wszytko śmiga jak ta lala )

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Incubus1995 poczytaj najpierw o doborze BCM a dopiero bierz się za szukanie , po pierwsze masz O2FL więc w grę wchodzi tylko opcja z serii 86 z literką G ( ma piny do DRL ) , no i piszesz że był 85L więc bez elektrycznych szyb z tyłu czyli PR- 4R5 , i teraz dopiero możesz dobierać to co Ci potrzeba . Czyli seria 86 G , lub 87 A,E,P,H i te najnowsze AB ,AE, AG,,AL itd . oczywiście zwracać uwagę czy mają PR 4R5 . W doborze kieruj się też softem im wyższy tym lepszy.

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    krzynol Krzysztof coś nie teges? Przecież prawdę piszę

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    oj tam

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Poniżej masz porównanie wg wykazu z mojego linku:
    1K0-937-085 ; Basis+ (PR-5D1/5D9) PR 4R5
    1K0-937-087-A ; High+ (PR-5D1/5D9 - HW019/SW0337) PR 4R5
    To masz ten BCM, który zasugerował krzynol parę postów wyżej.
    Komu zaufać jak nie jemu

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    Tylko z tego co wyczytałem w tym poście z rodzajami BCM to w zwykłym 86 nie ma pinow 28,27,26 w białym A to jest od centralnego zamka z tylu

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    Znalazłem nawet za 70 zł.
    Kup teraz na Allegro.pl za 70 zł - VW AUDI SKODA SEAT MODUŁ KOMFORTU 1K0937086 (7848341695). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Incubus1995 wg mnie ten ci wystarczy. Jest w wersji High
    Kup teraz na Allegro.pl za 149 zł - MODUŁ STEROWNIK BORDNETZ 1K0937087A SUPERB II 08R (8906116276). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    087E ok 380zł skoro masz 086 za 80zł to bierz (piszesz że 300zł droższy jest 087E)

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Incubus1995 zobacz do poniższego poradnika. Masz dokładną rozpiskę BCM
    Korzystając z tego, że kolega podesłał tabelę z rodzajami BCM postanowiłem zebrać info w jeden post Proszę moderatorów o podklejenie tematu https://images91.fotosik.pl/116/db7ee4cf4498d797gen.jpg Najpierw rozłożenie styków we wtyczkach: A - Złącze, 52-stykowe (czarne) T52aa: 1 T52aa/1 - Wejście – zacisk 30

Zostaw komentarz:

• cichy_ocp
    odpowiedział(a)
    086J jest u mnie i działa.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    albo 087A

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    Ale to zwykły 86 nie będzie chodził bo różnica w cenie jest 300zl

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    Ma to sens jeżeli 086 będzie działać bo różnica cenową to 300zl

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Kup 087E i będzie git

Zostaw komentarz:

• Incubus1995
    odpowiedział(a)
    Źle mnie zrozumieliscie Ja sam zamontowalem halogeny,wymieniłem wlacznik i podciagnalem wiązka do bordnet, ale źle popatrzyła i właśnie ten mój ma końcówkę 85 I nie ma pinow pod halogeny , chodzi mi o to czy wystarczy jak wymienię na taki z końcówką 86 czy szukać jeszcze z jakąś literka

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Jak pisze cichy_ocp Dominik pewnie masz druciarstwo zrobione, nie pytam przez kogo, ale śmiem przypuszczać, że może to któreś ASO.
    Wiązkę trzeba jak to się mówi po bożemu poprowadzić i dopiero kodować.

Zostaw komentarz:

• cichy_ocp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Incubus1995 Zobacz wpis
    Czyli jak dobrze rozumiem z tego tematu to jeśli posiadam Octavię II FL mint 1.6 BSE z bordnet-em o kodzie 1K0 937 085 I zamontowane halogeny to wystarczy wymienić na 1K0 937 086 I załączyć w vcds i będzie wszytko banglać?
    Mając ten bordnetz 085 to halogeny chyba masz podłączone pomijając ten sterownik, bo 085 nie ma pinów pod halogeny. Ja właśnie wymieniłem 085L na 086J i halogeny działają - oczywiście instalacja z halogenów do bordnetza i przełącznika świateł, oraz ściemniacz

Zostaw komentarz:

Pracuję...