Witam
pomóżcie mi czy ten sterownik muszę wymienić aby miał doświetlanie zakrętów halogenami 3C0 937 049 AH dzięki za podpowiedź
Wymiana sterownika centralnej elektryki - fotorelacja
Zwiń
X
-
GrzegorzRog, nie odpowiem na pytanie ale mogę doradzić jak to mistrz oriclik - Krzynol powiedział :
"kupuj najtańszy (oczywiście odpowiedni model) - jak ma działać to będzie działał a jak nie to masz 10 dni na zwrot " :szeroki_usmiech
Jakby na to nie spojrzeć rację ma - a ja cięższy o kilkadziesiąt jak nie kilkaset pln po odmintowieniu przez niego mojego kuraka
Zostaw komentarz:
-
-
Bosch czy Delphi
Szukając nowego Bordnetza zauważyłem, że na jednych jest napisane Delphi a na innych Bosch. Istnieje też podział na te na których nr modelu jest nadrukowany a na innych jest naklejka z tym modelem. Czy ma to jakiś wpływ na działanie? Któreś są nie oryginalne? Wszystkie mają te same możliwości?
Zostaw komentarz:
-
-
odgrzeję kotleta
czy to poniżej ogarnie mi halogeny z możliwością doświetlania ?
-------------------------------------------------------------------------------
Adres 09: Centr.zesp.elektr. Plik etykiet: AKP\3C0-937-049-30-M.clb
Oznaczenie elementu SW: 3C0 937 049 AH HW: 3C0 937 049 AH
Komponent: Bordnetz-SG H54 2202
Weryfikacja: 00H54000 Numer seryjny: 00000005603073
Kodowanie: 00880F030004140043110D000000000000097B075C00000000 0000000000
Kod serwisu: WSC 73430 790 00000
VCID: 6FE6F00E7E1D3C60C86
Podsystem 1 - Oznaczenie elementu: 1Z1 955 119 C Plik etykiet: 1KX-955-119.CLB
Komponent: Wischer 030308 022 0601
Kodowanie: 00055223
Kod serwisu: WSC 73430
Nie znaleziono błędów.
-------------------------------------------------------------------------------
niby ma 30 ale nie Highend tylko Medium
3C0 937 049 AH (3C0937049AH) – 30 Byte – Medium
Zostaw komentarz:
-
-
Aha czyli rozumiem, że ja mam niezależne sterowniki drzwi, a główny nie steruje tym. Teraz rozumiem.
A czy dobrze mysle ze w razie czego pociągnie grzanie dupska?
Zostaw komentarz:
-
-
ale np. O2 FL mint nie ma sterowników drzwi
i sterowanie centralnym odbywa się bezpośrednio z bordnetza
a Twój bordnetz pomimo, że wszystkomający, to nie umie otworzyć takich drzwi...
Zostaw komentarz:
-
-
ja sie nie znam na elektronice, ale z ciekawości sie zapytam: w czym nie ma sterowania tylnymi zamkami? W tym sterowniku? Przecież ja mam centralny zamek na tylne drzwi?
Zostaw komentarz:
-
-
J nie będzie działał w Mincie i w Tourze, pońieważ nie ma w nim funkcji sterowania tylnymi zamkami.
Zostaw komentarz:
-
-
ja mam z indeksem J a wiec 1K0 937 087 J. Wersja Elegance - pełna elektryka z ksenonami tylko bez grzanych stołków. Tak wiec chyba wszystko na nim śmiga i możecie z tym indeksem też szukać.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamówiłem moduł 1K0 937 087 H u Miśka, za 420. Mam jeszcze pytanie, czy zakładając nowy nie braknie mi jakiś przekaźników? Widać je na zdjęciach na 1 stronie.
Zostaw komentarz:
-
-
jak ma 087 H to bierz w ciemno.
[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 22:31 ]
broń Boże D.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez obrusZamieszczone przez beatnik
wlasnie pytalem misiek^wro, mozna zamowic i nieo 87 newke. Przemysle to na weekendzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez beatnik
wlasnie pytalem misiek^wro, mozna zamowic i nieo 87 newke. Przemysle to na weekendzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZaraz tam grubsza...
Kupujesz dwa sterowniki do tylnych drzwi. Przykręcasz je w środku drzwi i ciągniesz nowe przewody (przynajmniej CAN) do najbliższej okolicy - czyli pewnie słupka środkowego. Zasilanie bierzesz z przewodów które aktualnie są pociągnięte do zamka. Korby zostawiasz tak jak są, może kiedyś wymienisz też napędy. I wtedy można działać z bordnetzem.
Tylko nie wiem czy warto.
Zostaw komentarz:
-
-
Zaraz tam grubsza...
Kupujesz dwa sterowniki do tylnych drzwi. Przykręcasz je w środku drzwi i ciągniesz nowe przewody (przynajmniej CAN) do najbliższej okolicy - czyli pewnie słupka środkowego. Zasilanie bierzesz z przewodów które aktualnie są pociągnięte do zamka. Korby zostawiasz tak jak są, może kiedyś wymienisz też napędy. I wtedy można działać z bordnetzem.
Tylko nie wiem czy warto.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez beatniktrzeba pomyslec jak A przerobic i czy daloby sie np dodajac sterowanie zamkami do tylnych drzwi
to widze grubsza sprawa,
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez beatniktrzeba pomyslec jak A przerobic i czy daloby sie np dodajac sterowanie zamkami do tylnych drzwi
Zostaw komentarz:
-
-
nie da się przerobić, bo sterowniki do wersji, gdzie są z tyłu elektryczne szyby nie mają fizycznie pinów do sterownia
Zostaw komentarz:
-
-
i jeszcze
1K0 937 087 H lub K lub P lub R
tak myślę po analizie ETKI
Zostaw komentarz:
-
-
jak nie ma prądu w tylnych szybach to podejdzie 087 H...
... tyle że kupienie go to loteria taka sama jak z zegarami z maxi dotem - NIE MA
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez obrusA co polecacie do roczego tura. Teraz siedzi 1K0 937 085 H
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: