Wymiana sterownika centralnej elektryki - fotorelacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jacek.M
    odpowiedział(a)
    Witam
    pomóżcie mi czy ten sterownik muszę wymienić aby miał doświetlanie zakrętów halogenami 3C0 937 049 AH dzięki za podpowiedź

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    GrzegorzRog, nie odpowiem na pytanie ale mogę doradzić jak to mistrz oriclik - Krzynol powiedział :
    "kupuj najtańszy (oczywiście odpowiedni model ) - jak ma działać to będzie działał a jak nie to masz 10 dni na zwrot " :szeroki_usmiech
    Jakby na to nie spojrzeć rację ma - a ja cięższy o kilkadziesiąt jak nie kilkaset pln po odmintowieniu przez niego mojego kuraka

Zostaw komentarz:

• GrzegorzRog
    odpowiedział(a)
    Bosch czy Delphi

Szukając nowego Bordnetza zauważyłem, że na jednych jest napisane Delphi a na innych Bosch. Istnieje też podział na te na których nr modelu jest nadrukowany a na innych jest naklejka z tym modelem. Czy ma to jakiś wpływ na działanie? Któreś są nie oryginalne? Wszystkie mają te same możliwości?

Zostaw komentarz:

• Wally
    odpowiedział(a)
    odgrzeję kotleta
    czy to poniżej ogarnie mi halogeny z możliwością doświetlania ?
    -------------------------------------------------------------------------------
    Adres 09: Centr.zesp.elektr. Plik etykiet: AKP\3C0-937-049-30-M.clb
    Oznaczenie elementu SW: 3C0 937 049 AH HW: 3C0 937 049 AH
    Komponent: Bordnetz-SG H54 2202
    Weryfikacja: 00H54000 Numer seryjny: 00000005603073
    Kodowanie: 00880F030004140043110D000000000000097B075C00000000 0000000000
    Kod serwisu: WSC 73430 790 00000
    VCID: 6FE6F00E7E1D3C60C86

Podsystem 1 - Oznaczenie elementu: 1Z1 955 119 C Plik etykiet: 1KX-955-119.CLB
    Komponent: Wischer 030308 022 0601
    Kodowanie: 00055223
    Kod serwisu: WSC 73430

Nie znaleziono błędów.

-------------------------------------------------------------------------------
    niby ma 30 ale nie Highend tylko Medium
    3C0 937 049 AH (3C0937049AH) – 30 Byte – Medium

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Yarwa, bez problemu

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Aha czyli rozumiem, że ja mam niezależne sterowniki drzwi, a główny nie steruje tym. Teraz rozumiem.
    A czy dobrze mysle ze w razie czego pociągnie grzanie dupska?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    ale np. O2 FL mint nie ma sterowników drzwi
    i sterowanie centralnym odbywa się bezpośrednio z bordnetza
    a Twój bordnetz pomimo, że wszystkomający, to nie umie otworzyć takich drzwi...

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    ja sie nie znam na elektronice, ale z ciekawości sie zapytam: w czym nie ma sterowania tylnymi zamkami? W tym sterowniku? Przecież ja mam centralny zamek na tylne drzwi?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    J nie będzie działał w Mincie i w Tourze, pońieważ nie ma w nim funkcji sterowania tylnymi zamkami.

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    ja mam z indeksem J a wiec 1K0 937 087 J. Wersja Elegance - pełna elektryka z ksenonami tylko bez grzanych stołków. Tak wiec chyba wszystko na nim śmiga i możecie z tym indeksem też szukać.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Zamówiłem moduł 1K0 937 087 H u Miśka, za 420. Mam jeszcze pytanie, czy zakładając nowy nie braknie mi jakiś przekaźników? Widać je na zdjęciach na 1 stronie.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    jak ma 087 H
    to będzie hit

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    jak ma 087 H to bierz w ciemno.

[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 22:31 ]
    broń Boże D.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    to taniej niż czasami używki na ebay'u

Zostaw komentarz:

• beatnik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez obrus
    Zamieszczone przez beatnik

wlasnie pytalem misiek^wro, mozna zamowic i nieo 87 newke. Przemysle to na weekendzie.
    Jaka cena?

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)

wlasnie pytalem misiek^wro, mozna zamowic i nieo 87 newke. Przemysle to na weekendzie.
    Jaka cena?

Zostaw komentarz:

• beatnik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Zaraz tam grubsza...
    Kupujesz dwa sterowniki do tylnych drzwi. Przykręcasz je w środku drzwi i ciągniesz nowe przewody (przynajmniej CAN) do najbliższej okolicy - czyli pewnie słupka środkowego. Zasilanie bierzesz z przewodów które aktualnie są pociągnięte do zamka. Korby zostawiasz tak jak są, może kiedyś wymienisz też napędy. I wtedy można działać z bordnetzem.

Tylko nie wiem czy warto.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Zaraz tam grubsza...
    Kupujesz dwa sterowniki do tylnych drzwi. Przykręcasz je w środku drzwi i ciągniesz nowe przewody (przynajmniej CAN) do najbliższej okolicy - czyli pewnie słupka środkowego. Zasilanie bierzesz z przewodów które aktualnie są pociągnięte do zamka. Korby zostawiasz tak jak są, może kiedyś wymienisz też napędy. I wtedy można działać z bordnetzem.

Tylko nie wiem czy warto.

Zostaw komentarz:

• beatnik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    trzeba pomyslec jak A przerobic i czy daloby sie np dodajac sterowanie zamkami do tylnych drzwi
    wstawiasz elektrykę do tylnych drzwi (łącznie z szybami) i wtedy hulaj dusza ze sterownikami
    ojojoj,
    to widze grubsza sprawa,

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    trzeba pomyslec jak A przerobic i czy daloby sie np dodajac sterowanie zamkami do tylnych drzwi
    wstawiasz elektrykę do tylnych drzwi (łącznie z szybami) i wtedy hulaj dusza ze sterownikami

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    nie da się przerobić, bo sterowniki do wersji, gdzie są z tyłu elektryczne szyby nie mają fizycznie pinów do sterownia

Zostaw komentarz:

• beatnik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    i jeszcze
    1K0 937 087 H lub K lub P lub R
    tak myślę po analizie ETKI
    qrde trzeba pomyslec jak A przerobic i czy daloby sie np dodajac sterowanie zamkami do tylnych drzwi

no moze to w zamku jest:
    zamek

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    i jeszcze
    1K0 937 087 H lub K lub P lub R
    tak myślę po analizie ETKI

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    jak nie ma prądu w tylnych szybach to podejdzie 087 H...
    ... tyle że kupienie go to loteria taka sama jak z zegarami z maxi dotem - NIE MA

Zostaw komentarz:

• beatnik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez obrus
    A co polecacie do roczego tura. Teraz siedzi 1K0 937 085 H
    ja mam to samo w FL tak ze podejrzewam ze rowniez to co wyzej koledzy polecali

Zostaw komentarz:

Pracuję...