Wymiana sterownika centralnej elektryki - fotorelacja
Zwiń
X
-
ale klimatronik nie wystawia sygnału na przekaźnik bezpośrednio, informacja o włączeniu szyby idzie CANem do bordnetza i bordnetz dopiero włącza swój przekaźnik
-
-
zrobię ale przez panel kilmatronika sterowanie przekaźnikami i dopiero na grzałkę. dorzuce 3 przekaźniki bo nigdzie nie dostałem oryginalnej elketryki/ Tak więc ominę Bornetz ale klimatornik będzie pilnował wyłaczenia - by nie zapomnieć wyłączyć
Zostaw komentarz:
-
-
peiwen jesteś, że dasz radę to wykonać? kiedyś próbowałem i pomimo kodowań nie zaskakiwał przekaźnik w bordnetzu
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze jedno pytanie, ze względu na bezpieczeństwo instalacji elektrycznej - czy alternator i akumulator w O2 2,0FSI jest przygotowany do poboru prądu przez taką nagrzewnicę ~80A.
Ewentualnie jaki aku i alterantor (na jaki prąd) powinien być przy takiej grzałce?
Zostaw komentarz:
-
-
zastanawiam się nad adopcją nagrzewnicy z O2 FL lecz załączania jej z przycisku ogrzewania przedniej szyby na panelu klimatronika.
Zostaw komentarz:
-
-
kiedy będzie potrzeba, samoczynnie zależnie od temperatury
nie włączy nagrzewnicy jak klimatronik będzie wyłączony (i jak chyba pokrętło temp będzie na minimum)
Zostaw komentarz:
-
-
a sterownik silnika kiedy załącza przekaźniki - jak użytkownik wciśnie przycisk 'ogrzewania' przedniej szyby na climatroniku?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisActawar grzałki montowane były tylko w dieslach.
Dzięki za YT....
Zostaw komentarz:
-
-
szyby nie będę zmieniał ale chciałbym dołożyć grzałkę w kanał by rano (zimą głównie) szybciej nagrzać szybę do skrobania. Dlatego pytam w jakich modelach taką grzałkę dokładano.
Jaki masz nick na YT?
Zostaw komentarz:
-
-
grzana szyba nie występowała w octavii, jak sobie taką szybę wymodzisz to możesz ją podłączyć
lub podłączyć pod ten guzik (i odpowiedni pin w bordnetzu) przekaźnik które będzie realizował coś
co do nagrzewnicy to poszukaj mojego tutoriala na YT
Zostaw komentarz:
-
-
A w dieslach gdzie jest montowana ta grzałka i w jakich modelach zaczęto ją stosować?
Grzałka ta uruchamiała się wraz z wciśnięciem przycisku przedniej szyby na klimatyzacji - i to właśnie realizują sterowniki komfortu z FWH?
Zostaw komentarz:
-
-
Jedyne co możemy włączyć to zwiększony nadmuch powietrza na przednią szybę.
Dzięki grzałce elektrycznej, która występuje w dieslach mamy nadmuch ciepłego powietrza po krótkiej chwili od uruchomienia silnika.
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli sterowniki Highend + FWH - grzeją przednią szybę poprzez grzanie klimatyzacją? Jak jest realizowana funkcja FWH?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Actawar Zobacz wpisczy sterownik z FWH grzeje przednią szybę która jest grzana elektrycznie
Zostaw komentarz:
-
-
czy sterownik z FWH grzeje przednią szybę która jest grzana elektrycznie, czy ogrzewa ją ciepłym nadmuchem z klimy?
Zostaw komentarz:
-
-
Hej, i ja zrobię odkop, poczytałem poczytałem tematy o sterownikach 30 bit i mam pytanie.
Mam Octavie ii 2006r ambient (ma światła przeciwmgłowe (bez doświetlania - a to chce:P) climatronic itp. (bez eletryki szyb tył). Moduł 21 albo 23 byte.
Wiem że mam szukać modułu Highend (z listy). Ale znalazłem na innym forum jeszcze taką listę (niecały wyciąg):
3C0-937-049-AH ; 30 Byte (Medium)
3C0-937-049-AJ ; 30 Byte (Highend)
3C0-937-049-AK ; 30 Byte (Medium + FWH)
3C0-937-049-AL ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-A ; 30 Byte (Medium)
3C8-937-049-C ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-D ; 30 Byte (Medium)
3C8-937-049-E ; 30 Byte (Highend)
3C8-937-049-F ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-G ; 30 Byte (Medium + FWH)
3C8-937-049-H ; 30 Byte (Medium + FWH)
3C8-937-049-K ; 30 Byte (????)
3C8-937-049-M ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-N ; 30 Byte (Medium)
3C8-937-049-P ; 30 Byte (Medium + FWH)
3C8-937-049-Q ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-R ; 30 Byte (Highend)
3C8-937-049-S ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-AA ; 30 Byte (Medium + FWH)
3C8-937-049-AB ; 30 Byte (Highend + FWH)
3C8-937-049-AC ; 30 Byte (Highend + FWH)
Legenda:
Medium – Supports NO Fogs or Xenons
Highend – Supports Fogs and/or Xenons
FWH = Front Windscreen Heating
i czy to prawda żę moduł 3C8-937-049-E się nie nada bo mam podgrzewanie (czy nadmuch) na przednią szybę - przy climatronicu? i mam szukać tych z FWH ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Jacek.M Zobacz wpisWitam
pomóżcie mi czy ten sterownik muszę wymienić aby miał doświetlanie zakrętów halogenami 3C0 937 049 AH dzięki za podpowiedź
A może masz halogeny już? i się niepotrzebnie gorączkujemy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Z tego co wyczytałem kiedyś na forum to ten co masz powinien obsłużyć doświetlanie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Jacek.M Zobacz wpisWitam
pomóżcie mi czy ten sterownik muszę wymienić aby miał doświetlanie zakrętów halogenami 3C0 937 049 AH dzięki za podpowiedź
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: