Zamieszczone przez kowal 2002
Dodatkowe funkcje w O2
Zwiń
X
-
Miałem okazje przypadkowo przetestowac ostre hamowanie .
Efekt : najpierw automatycznie uruchomił się jeden sygnał dźwiękowy - klakson :shock: i awaryjne światła , które automatycznie się wyłączyły po chwili . Byłem w szoku tego klaksonu :wink:był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradzionaSkoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grizzlyMiałem okazje przypadkowo przetestowac ostre hamowanie .
Efekt : najpierw automatycznie uruchomił się jeden sygnał dźwiękowy - klakson :shock: i awaryjne światła , które automatycznie się wyłączyły po chwili . Byłem w szoku tego klaksonu :wink:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Re: Dodatkowe funkcje w O2
A przełączenie na "obieg wewnętrzny" bez sygnalizacji tegoż po wrzuceniu wstecznego też się zalicza do tych "dodatkowych" f-cji?
Po wrzuceniu dowolnego innego biegu obieg powietrza się "odmyka".
Zamieszczone przez grizzly-wyświetlanie na Maxi-dot temp oleju
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3to ja wam powiem że kiedyś jak na stacji benzynowej zahaczyłem kołem o metalowe okucie krawężnika i rozerwałem oponę to również miałem jeden sygnał dźwiękowy klaksonu i też byłem zaskoczony....
Andrev3 , widze że u Ciebie także taki sygnał dźwiękowy się pojawił , ja miałem go ale przy ostrym hamowaniu ( jeden krótki sygnał klaksonu)był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
Komentarz
-
-
grizzly, Ty jak idziesz do teatru na "Wesele" Wyspiańskiego, to bierzesz ze sobą flaszkę i kwiaty?? Wszystko bierzesz tak dosłownie?? Nie za bardzo zaciera Ci się granica między tym co pisane na poważnie, a tym co ma być żartem??
Ech .... ta dzisiejsza młodzież ....
A Twoja riposta o Andrev3 naprawdę mi się spodobała :-) chociaż w jego przypadku, to wcale nie jest wykluczone (z tym butem na kierownicy) :-)
A teraz pytanie na poważnie ( :shock: <- grizzly, ta ikonka będzie w przyszłych postach oznaczała "pytanie na poważnie"): czy ten klakson, to pojawia Ci się ZAWSZE wraz z awaryjnymi podczas gwałtownego hamowania, czy to była taka jednorazowa reakcja??
A Ty Andrzej, to zawsze jak haczysz kołami o metalowy krawężnik na stacji to Ci klakson pipczy? [grizzly, to pytanie, to już na żarty jest... oznaczę go ikonką -> :szeroki_usmiech ]Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Jeżeli to pomoże coś to mnie się nie zdarzyło, żeby włączył się klakson a te awaryjne zeszłej zimy miałem dość często zapalane. O ile w przypadku nagłego zaniku ciśnienia w oponie jest to w jakimś tam sensie zrozumiałe - zaistnienie awarii wykluczającej dalszą jazdę, to już trąbienie przy awaryjnym hamowaniu już nie bardzo. No chyba, że sterownik uznał że właśnie przegrał z fizyką...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Panowie mnie się to zdarzyło tylko raz i tylko jak konkretnie przyłożyłem w krawężnik że mi rozerwało oponę i lekko przerysowało felgę. Także przypuszczam zę jak pisze Enriquez,Zamieszczone przez EnriquezO ile w przypadku nagłego zaniku ciśnienia w oponie jest to w jakimś tam sensie zrozumiałe - zaistnienie awarii wykluczającej dalszą jazdę
Komentarz
-
-
kropeck na luzie , ja także żartowałem :wink:
odpowiadając na twoje pytanie , jeżdżę tym autem dopiero od 2 miesięcy i jeden jedyny raz musiałem ostro hamowac , no i dziwi mnie , że klakson dał jeden sygnał
jeśli będę miał podobne ostre hamowanie to dam znac czy sygnał znowu się pojawił
pozdrawiambył VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grizzlykropeck na luzie , ja także żartowałem :wink:
odpowiadając na twoje pytanie , jeżdżę tym autem dopiero od 2 miesięcy i jeden jedyny raz musiałem ostro hamowac , no i dziwi mnie , że klakson dał jeden sygnał
jeśli będę miał podobne ostre hamowanie to dam znac czy sygnał znowu się pojawił
pozdrawiam
na to bym stawiał, u mnie nic nie trąbi\ło bez powodu, ani w BKD ani w BXE.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
OK ... dziś potrenowałem swoją furką. I faktycznie jak już mi się udało uruchomić te awaryjne (naprawdę ciężko to zrobić), to migały do czasu aż je ręcznie nie wyłączyłem ALBO.... jak wrzuciłem jedynkę i zacząłem puszczać sprzęgło, to zgasło samo :-) potem jeszcze próbowałem z innymi kombinacjami pedałów, ale tylko ruszenie wyłączyło awaryjki.
I nic nie zatrąbiło... i ciężko łbem przyj***ać w kierownicę (a konkretnie w klakson) :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Hej koledzy,
mam wlaczona funkcje automatycznego zapalania swiatel mijania (wlacznik w pozycji O)
Niestety niedogodnoscia jest fakt, ze nie podswietla sie od razu deska rozdzielcza (zegary, wyswietlacz radia, przyciskow itd..)
da sie jakos ustawic zeby podswietlalo sie wszystko wraz z swiatlami?
Czy to jedynie dostepna opcja gdy ma sie czujnik zmierzchu? :?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Koledzy, używając tego zestawu http://obd2.pl/index.php?p78,vag-can...cp-2-x-usb-can
będę mógł włączyć jakiekolwiek ukryte funkcje w mojej O2T?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz