Tymon chłopaki znają się na robocie i po samych pozytywnych opiniach w necie potwierdzających ich profesjonalizm postanowiłem, że warto jechać z Pn na Pd, aby później mieć :yay: na twarzy.
Funkcje tempomatu na maxidot
Zwiń
X
-
Witam
Nie spotkałem się z tym na forum, wiec zamieszczam sposób włączenia wyświetlania funkcji tempomatu na maxidot-cie w OII FL.
Wchodzimy w 17 instruments, adaptation 10 (tam gdzie "staging") i aktywujemy funkcję "cruise control display". Po aktywowaniu mamy tak jak na zdjęciach, widzimy aktualną prędkość na jaką jest ustawiony tempomat. Jesli jest w czuwaniu, to prędkość jest wyświetlana mniejszą czcionką, jak jest aktywny to większą. Znika po wyłączeniu na manetce "off", lub podczas postoju na "on". Czy przydatne ocenicie sami :twisted:@200KM
-
-
Zamieszczone przez ali7sposób włączenia wyświetlania funkcji tempomatu na maxidot-cie w OII FL
w O2 nie da rady?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
ali7, z tego licznika wynika, że jedziesz 201 km/h.... jak Ty tę fotę robiłeś?? I gdzie jest wskazówka od obrotów?? :-)
A co do tej prędkości, to (jestem na etapie szukania potwierdzenia mojej tezy) pokazuje FAKTYCZNĄ prędkość, a nie taką jaka jest na liczniku.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckali7, z tego licznika wynika, że jedziesz 201 km/h.... jak Ty tę fotę robiłeś?? I gdzie jest wskazówka od obrotów?? :-)
A co do tej prędkości, to (jestem na etapie szukania potwierdzenia mojej tezy) pokazuje FAKTYCZNĄ prędkość, a nie taką jaka jest na liczniku.
Co do obrotów, to akurat tak się wykadrowało zdjęcie, że wskazówka musiała być troche powyzej. Z tego co pamietam, to przy max. licznikowym 218 wskazowka obrotomierza jest gdzies ok 4100 :roll: W sumie tych fot zrobilem wiecej, poszukam, moze gdzies uchwycilem wskazowke obrotomierza@200KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeck
A co do tej prędkości, to (jestem na etapie szukania potwierdzenia mojej tezy) pokazuje FAKTYCZNĄ prędkość, a nie taką jaka jest na liczniku.
Auto: OII FL BXE z czerwca 2010.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Wyświetlacz pokazuje faktyczną prędkość jaką jedzie auto
tez jest jakas różnica?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez kowal 2002Wyświetlacz pokazuje faktyczną prędkość jaką jedzie auto
tez jest jakas różnica?
Ja miałem na myśli porównanie prędkości analoga do tej wyświetlanej na wyświetlaczu ( nie Maxi Dot ) między zegarami ( w OII Ambiente jest taka opcja dorzucona do kompa ) i navi.
W firmówce OIIFL różnica między analogiem a GPS była taka jak i w mojej OII ok. 10% ( 110km/h / 100 km/h ) natomiast wyświetlacz między zegarami pokazywał ze stałym błędem +2-3 km/h w stosunku do navi. Ten błąd w różnych egzemplarzach OII zależy pewnie od różnic w ogumieniu, ciśnieniu itd. Ale jest to na 99% realna prędkość auta a nie taka "z zapasem" jaką pokazuje wskazówka prędkościomierza ( zaprogramowana tak zapewne specjalnie, zresztą tak jak i wskaźnik temp. który między 85-95 st i tak stoi pionowo na 90, żeby "nie denerwować" kierowcy ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Ja mam po FL a nie da się akurat tej funkcji włączyć. Kanał jest nieaktywny :cry: .Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Fajna sprawa z wyświetlaniem "zapamiętanej" prędkości, na pewno będę chciał to u siebie aktywować.
... a temperatury oleju w FL przed 11.2009 nie da się czasem włączyć?
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Re: Funkcje tempomatu na maxidot
Zamieszczone przez ali7Zamieszczone przez bohenU mnie również ten kanał jest nieaktywny
ali7, jak możesz to podaj jaką masz wersję sterownika.
No właśnie, a ja mam 1Z0 920 843 D i się nie da.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz