Tymon chłopaki znają się na robocie i po samych pozytywnych opiniach w necie potwierdzających ich profesjonalizm postanowiłem, że warto jechać z Pn na Pd, aby później mieć :yay: na twarzy.
Funkcje tempomatu na maxidot
Zwiń
X
-
Witam
Nie spotkałem się z tym na forum, wiec zamieszczam sposób włączenia wyświetlania funkcji tempomatu na maxidot-cie w OII FL.
Wchodzimy w 17 instruments, adaptation 10 (tam gdzie "staging") i aktywujemy funkcję "cruise control display". Po aktywowaniu mamy tak jak na zdjęciach, widzimy aktualną prędkość na jaką jest ustawiony tempomat. Jesli jest w czuwaniu, to prędkość jest wyświetlana mniejszą czcionką, jak jest aktywny to większą. Znika po wyłączeniu na manetce "off", lub podczas postoju na "on". Czy przydatne ocenicie sami :twisted:@200KM
-
-
to dotyczy tylko O2FLZamieszczone przez ali7sposób włączenia wyświetlania funkcji tempomatu na maxidot-cie w OII FL
w O2 nie da rady?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
ali7, z tego licznika wynika, że jedziesz 201 km/h.... jak Ty tę fotę robiłeś??
I gdzie jest wskazówka od obrotów?? :-)
A co do tej prędkości, to (jestem na etapie szukania potwierdzenia mojej tezy) pokazuje FAKTYCZNĄ prędkość, a nie taką jaka jest na liczniku.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Tam gdzie jest większa czcionka to faktycznie licznikowo :szeroki_usmiech , fote strzelalem fonem opartym o licznik :diabelski_usmiech. Tam gdzie jest mniejsza to oznacza ostatnią zachowaną w pamięci tempomatu prędkość a nie tą z licznika.Zamieszczone przez kropeckali7, z tego licznika wynika, że jedziesz 201 km/h.... jak Ty tę fotę robiłeś??
I gdzie jest wskazówka od obrotów?? :-)
A co do tej prędkości, to (jestem na etapie szukania potwierdzenia mojej tezy) pokazuje FAKTYCZNĄ prędkość, a nie taką jaka jest na liczniku.
Co do obrotów, to akurat tak się wykadrowało zdjęcie, że wskazówka musiała być troche powyzej. Z tego co pamietam, to przy max. licznikowym 218 wskazowka obrotomierza jest gdzies ok 4100 :roll: W sumie tych fot zrobilem wiecej, poszukam, moze gdzies uchwycilem wskazowke obrotomierza
@200KM
Komentarz
-
-
Ja ją mogę potwierdzić :diabelski_usmiech . Wyświetlacz pokazuje faktyczną prędkość jaką jedzie auto ( taką jaką widzi VAG z przeliczenia impulsów ), oczywiście z jakąś tam dokładnością rzędu 2-3 km/h w stosunku do GPS-a i widać ewidentnie, że wskazówka prędkościomierza jednak zawyża ( o ok. 10% ).Zamieszczone przez kropeck
A co do tej prędkości, to (jestem na etapie szukania potwierdzenia mojej tezy) pokazuje FAKTYCZNĄ prędkość, a nie taką jaka jest na liczniku.
Auto: OII FL BXE z czerwca 2010.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002, ali7, a jak to wskazanie ma sie do cyfrowego licznika na MaxiDocie?Zamieszczone przez kowal 2002Wyświetlacz pokazuje faktyczną prędkość jaką jedzie auto
tez jest jakas różnica?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdykowal 2002, ali7, a jak to wskazanie ma sie do cyfrowego licznika na MaxiDocie?Zamieszczone przez kowal 2002Wyświetlacz pokazuje faktyczną prędkość jaką jedzie auto
tez jest jakas różnica?
Ja miałem na myśli porównanie prędkości analoga do tej wyświetlanej na wyświetlaczu ( nie Maxi Dot ) między zegarami ( w OII Ambiente jest taka opcja dorzucona do kompa ) i navi.
W firmówce OIIFL różnica między analogiem a GPS była taka jak i w mojej OII ok. 10% ( 110km/h / 100 km/h ) natomiast wyświetlacz między zegarami pokazywał ze stałym błędem +2-3 km/h w stosunku do navi. Ten błąd w różnych egzemplarzach OII zależy pewnie od różnic w ogumieniu, ciśnieniu itd. Ale jest to na 99% realna prędkość auta a nie taka "z zapasem" jaką pokazuje wskazówka prędkościomierza ( zaprogramowana tak zapewne specjalnie, zresztą tak jak i wskaźnik temp. który między 85-95 st i tak stoi pionowo na 90, żeby "nie denerwować" kierowcy ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Ja mam po FL a nie da się akurat tej funkcji włączyć. Kanał jest nieaktywny :cry: .Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Fajna sprawa z wyświetlaniem "zapamiętanej" prędkości, na pewno będę chciał to u siebie aktywować.
... a temperatury oleju w FL przed 11.2009 nie da się czasem włączyć?
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Re: Funkcje tempomatu na maxidot
Zamieszczone przez ali71Z0 920 843 GZamieszczone przez bohenU mnie również ten kanał jest nieaktywny
ali7, jak możesz to podaj jaką masz wersję sterownika.
No właśnie, a ja mam 1Z0 920 843 D i się nie da.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz