możesz opaskę odgiąć śrubokrętem i gałeczka bez żadnych oporów zejdzie
[O2] Gałka zmiany biegów
Zwiń
X
-
Właśnie sobie kupiłem do O2 gałę, więc jak przyjdzie to postaram się o fotorelacjęByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dabA poradzicie jak zdjac gale od DSG?
1) Pozycja N.
2) Reczny.
3) Odpinasz ramke mieszka z ramki gałki.
4) Gałka trzyma sie na takim trzpieniu - generalnie myk jest taki, ze musisz przycisk do DSG ktory sie wciska MEGA pociagnac w strone drzwi kierowcy - az sie zaklinuje.
5) Sciagasz wtedy zatrzask metalowy na trzpieniu i ciagniesz galkera do gory.
Biszczu - jesli pomoglem koledze, to iwesz coByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrovOk, czyli teoretycznie nie ma możliwości ściągnięcia obecnej gałki bez zniszczenia tej opaski? Jak ściągnę opaskę, gałka luźno zsunie się z drążka?
niestety brak foto (telefon padł)
ale jezeli chcesz zachować sobie starą opaskę (nowa była z gałką) to możesz użyć szczypiec segera (do pierścieni) coś jak to :
ale opaska będzie już "zmęczona", więc może nie trzymać tak dobrze nowej gały albo puścić z czasem...schodzi bardzo łatwo...
montaż nowej to około 3 min.
jak się doładuje bateria to pstryknę foty ale tylko efektu końcowego :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczufotorelacja jest już na forum z wymiany gałkiByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrovJestem po wymianie. Poszło gładko. W swoim mincie musialem rozbroić stary mieszek - był przyczepiony na zszywki do plastikowej ramki.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Koledzy mam pytanie czy możliwa jest wymiana samej gałki na skórzaną?
W ASO zaproponowali mi zakup samej skórzanej gałki za ok 60zł z chromowaną nakładką.
Teraz pytanie czy mogę do starego mieszka założyć nową gałkę?
Mam O2 przed FL w wersji Ambition (plastikowa gałka) i chciałem sobie wymienić na skórzaną - myślałem o wymianie jak Biszczu całego kompletu, a tu mnie zaskoczyli samą gałką :?
Czy technicznie jest możliwe takie przełożenie?
Komentarz
-
-
krzygaj, ja kupiłem taką http://allegro.pl/nowa-skorzana-galk...880108320.html gałkę i mieszek jest plastikowy ale wydaje się, że jest lepszej jakości niż w oryginale.
Komentarz
-
-
piotrex, hmmm... bardziej myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/skorzana-galka-mie...861628182.html
i do tego wymiana uchwytu ręcznego - też na skórkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroale mieszek to jest chyba z eko-skóry
Zamieszczone przez Tony065Ja mam na sprzedaż nakładkę do ręcznego do O2.
Komentarz
-
Komentarz