[O2] [O2FL] MY2012 montaż MFA + tempomat w Classic/Family
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez beatnikDo tego zestaw torxów (np T15 - osłona kierownicy T8 - moduł kierownicy, T1/2 cala - kierownica
Zostaw komentarz:
-
-
Nie posiadam VCDS'a
Kto z wrocka mógłby zakodować mi tempomat ?
Zostaw komentarz:
-
-
Czy tak samo jak w OII FL czyli wbić kod w sterowniku silnika i zakodować moduł przy kierownicy, żeby widział dodatkową manetkę, czy coś jeszcze?
ale jest to w opisie kodowania podane, że manetka dodatkowa ma być
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, podpowiedzcie, wiem, że temat dotyczy OII FL, ale kumpel poprosił o pomoc w dołożeniu tempomatu do Audi A4 B7, które ma kierownice multifunkcyjną a nie ma przedmiotowego tempomatu, sterownik przy kierze podobno obsłuży manetkę. Co muszę zakodować? Czy tak samo jak w OII FL czyli wbić kod w sterowniku silnika i zakodować moduł przy kierownicy, żeby widział dodatkową manetkę, czy coś jeszcze?
Zostaw komentarz:
-
-
Własnie "lub" ,ale juz znalazłem i na 100% są:
4H0 972 133 do poduszki
i
1K0 972 928 do pierścienia
Zostaw komentarz:
-
-
etka twierdzi że są po dwa numery
20 pinowa ma numer - 1K0 971 975
16 pinowa ma numer - 1K0 972 928
żółta 4pinowa - 1K0 972 974 lub 4H0 972 133
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zbierania potrzebnych elementów ciąg dalszy.
Witam kolegów ponownie.
Zdobyłem moduł pod kierownicę 1K0 953 549 CH, do tego kierownica z multifunkcją.
Wiem, że muszę kupić kabelek 3T0 971 584 do poduszki i kierownicy multifunkcyjnej. Nie wiem czy muszę też wymienić taśmę ślizgową (chyba tak to się nazywa?) pod kierownicą.
Co muszę dokupić aby odpalić tempomat i komputer? Wiem, że manetki, ale jeśli mógłbym prosić o numery części, to będę bardzo wdzięczny.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy potrzebuję coś jeszcze oprócz zespolonej manetki z końcówką N chcąc mieć tempomat i sterowanie radia z kierownicy. Mam O2 Tour z marca 2012r. jest już komputer. Numery z mojej manetki to : 1K5 953 521 AE, 1K5 953 502J. Zbliżają się wakacje więc fajnie było by mieć tempomat i sterowanie z kiery ( nie powiem ale mi trochę tego brajuje po poprzednim wozidełku)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wyderkiewiczA czy zamiast 1K0 953 549 CH może być 1K0 953 549 CS? Bo to jest chyba zamiennik, tak? Proszę żebyście mnie poprawili jeśli się mylę, ale kojarzy mi się że gdzieś coś takiego w necie wyczytałem.
To CH jest zamiennikiem dla CS.
Możesz również poszukać CK (jeżeli nie masz automatycznej skrzyni biegów)
Zostaw komentarz:
-
-
A czy zamiast 1K0 953 549 CH może być 1K0 953 549 CS? Bo to jest chyba zamiennik, tak? Proszę żebyście mnie poprawili jeśli się mylę, ale kojarzy mi się że gdzieś coś takiego w necie wyczytałem.
Zostaw komentarz:
-
-
No to już możesz poszukiwać modułu 1K0 953 549 CH - spacewalker się chwalił, że ma
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EnriquezJak nie znasz daty, musisz dowiedzieć się jaki masz aktualnie moduł pod kierownicą.
Zostaw komentarz:
-
-
piotrek_gdy,
myślę, że tak - myślę... ale nie sprawdzałem.
wyderkiewicz,
nie chodziło mi o rok, tylko o datę produkcji. Datę.
Jak nie znasz daty, musisz dowiedzieć się jaki masz aktualnie moduł pod kierownicą.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezwyderkiewicz,
Podaj datę produkcji samochodu !!!
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, a czy jesy sposób żeby w aucie przedliftowym po wymianie na poliftowa multifunkcję w pełni odpalić prawą rolkę?
moze wymiana manetki na poliftową?
Zostaw komentarz:
-
-
Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś napisałby mi dokładnie co będę potrzebował żeby uruchomić mfa + tempomat + sterowanie radiem z kierownicy. Chodzi mi o numery części (manetki, kierownica) ale także dodatkowe rzeczy typu kable itd. Mam nadzieję, że nie wykorzystuję Was nadmiernieZ góry dziękuję
Zostaw komentarz:
-
-
Kompa też uruchomisz czyli: średnie spalanie, inf. o prędkości, dystans, bieżące spalanie, km do tankowania, czas przejazdu itp.
[ Dodano: Czw 23 Maj, 13 07:31 ]
Na tym liczniku komp działa tylko z manetki do obsługi kompa, nie działa z kierownicy multifunkcyjnej. Żeby działało z kierownicy do licznik musi być maxidot
Zostaw komentarz:
-
-
O kurcze, to już chyba maksymalny poziom przemęczenia. Patrzeć o dostrzegać to naprwadę 2 różne rzeczy
Ok, jak znajdę odpowiedni zestaw to tempomat i kierownicę podmienię, a co z komputerem? Da się uruchomić na tym liczniku?
Zostaw komentarz:
-
-
Mam dla Ciebie dwie wiadomości - dobrą i złą
1. Dobra jest taka, że bez problemu zainstalujesz tempomat i kierownicę do tego licznika.
2. Zła jest taka, że ten konkretny zestaw jest z O2 przed liftem, więc za bardzo nie pasuje.
No i pytanie, o datę produkcji - od maja 2010 manetki są już zespolone a nie pojedyncze.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy uruchomię mfa i tempomat
Witajcie, Pozwólcie że na początku się przedstawię. Jestem Daniel z Wielkopolski. Użytkownikiem Skódjestem od jakiegoś czasu - 2 Fabie, teraz Octavia II FL Combi.
Mam prośbę - czy ktoś w temacie jest w stanie powiedzieć czy jeśli mam licznik o oznaczeniu Address 17: Instruments
Control Module Part Number: 1Z0 920 803 B
Component and/or Version: KOMBI H21 0109
Software Coding: 110B00
Work Shop Code: WSC 73430
VCID: 336F0115822E491
jestem w stanie uruchomić komputer pokładowy i tempomat po dołożeniu manetek, i sterownika kierownicy? Przy okazji dołożyłbym też multifunkcję w skórze - czy będzie to współgrało z radiem Swing? Myślę o takim zestawie:
Co do licznika nie jestem pewien, ale jak robiłem test wyświetlacza to w środkowej części jest sporo znaków wyświetlanych.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli ktoś potrzebowałby moduł do Tempomatu mam na zbyciu oraz zegary pół FIS, pisać na PW.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez plbodekPróbowałem zakodować silnik tak, jak to przedstawił na zrzutach ekranowych beatnik. Niestety w VCDS nie mam aktywnej opcji "Coding II" i nie można wpisać odpowiedniego kodu. Może wiecie jak zlikwidować problem? Z góry dzięki za pomoc.
gdy ktoś chciał skontrolować, czy moduł w jego samochodzie obsługuje tempomat to tutaj link do wiki:
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: