Zamieszczone przez georgg
Zobacz wpis
[O2] [O2FL] MY2012 montaż MFA + tempomat w Classic/Family
Zwiń
X
-
Do moich starych manetek była taśma która nie pasuje do tych z tempomatem .
to najlepiej dobrac nowa tasmę do manetek z tempomatem?
tylko jaka tasma powinna iść do manetek 5K0 953 52 DA i czy bedzie działac w mojej octavii?
Zostaw komentarz:
-
-
Musisz w pierwszej kolejności wiedzieć jaką masz taśmę airbag bo istnieją różne mocowania do manetek. Numer taśmy do odczytania VCDS-em lub ściągasz osłonę kolumny kierownicy.
Zostaw komentarz:
-
-
Mam dostęp do manetek o numerze 5K0 953 52 DA tylko nie pasują do mojej starej taśmy airbagu. czy szukać nowej taśmy czy manetek z obsługą tempomatu które podejda do mojego ałta?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich,
podepnę sie do tematu, mam octavie FL z 2012 roku. Manetki jakie mam teraz to 5K0 953 507 AR. Manetki o jakim numerze muszę zakupić, aby były z tempomatem i obsługa kompa?
Czy w mojej octavii da sie to zrobić?
Dziekuję za wszystkie sugestie.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobra chyba temat rozwiązany, manetka spierdzielona
Moja stara działa normalnie a ta ni cholery.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich.
Posiadam problem mianowicie, została zakupiona manetka z tempomatem 5K0 953 502 N posiadam sterownik 5K0-953-569-C
Wymieniłem manetkę, zakodowałem i wszystko prawie pięknie ładnie działa, problemem jest to że w prawej manetce nie działają spryski szyb przednich, wycieraczka tył oraz sprysk tył ogólnie to brak reakcji do i od siebie, wycieraczki przód działają, kołyska i wybieranie z maxi-dota też działa.
Zero błędów, czy może być to wina jakiegoś kabla we wtyczce ? bezpiecznik nr. 41 (15A) był sprawdzany, gdzie szukać problemu ?
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Zostaw komentarz:
-
-
czernobyl, Tak w 99,9% to dokładnie to samo. Kwestia końcówki tego filmu czyli dokladania dodatkowego kabelka. Ja w moim 2008r nie musiałem nic dokładać oprócz samej manetki.
Zostaw komentarz:
-
-
czernobyl, Tak w 99,9% to dokładnie to samo. Kwestia końcówki tego filmu czyli dokladania dodatkowego kabelka. Ja w moim 2008r nie musiałem nic dokładać oprócz samej manetki.
Zostaw komentarz:
-
-
czy ktoś, kto już to robił w o2 może napisać, na ile ten videotutorial z golfa V odpowiada temu, co spotkamy w o2 - https://www.youtube.com/watch?v=LuZXi3VFKcg ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez orlo88Fotki wygasły można prosić o odświeżenie tematu???
Zostaw komentarz:
-
-
Wszyscy mają mam i ja .
wielkie dzięki wszystkim którzy poświecają swój czas na forum bez nich ten portal był by niczym !!! Dzięki nim mam tempomat i po przeczytaniu wątku śmiało wziołem się za montaż .Chociaż były nieznaczne problemy z powodu braku wiedzy to dzieki wam tempomat mam :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Manetki muszą być 5ko 953 502N
a z golfa VI 5ko 953 513 N nie podejdzie ????
wygląda identycznie.
Zostaw komentarz:
-
-
niestety zdjęcia znikły
drugie pytanie czy manetka o tym numerze od tourana bedzie pasowac
Zostaw komentarz:
-
-
Troszkę paniki miałem aby włączyć samochód po przełożeniu manetek ale wszystko tak jak każdy opisuje było proste i obyło się bez żadnych komplikacji.
Komputer- Działa!!!!
Tempomat- Działa!!!!
Jednak nie poradziłbym sobie bez pomocy kolegi "Koleś". Złoty człowiek!!
Od początku mi pomagał odbierał nagminne telefony z kolejnymi moimi pytaniami, znalazł mi manetkę dwa razy która będzie pasowała do mojego auta. Następnie poinstruował mnie co powinienem zrobić!!
Wielkie wielkie dzięki dla kolesia i ogromne piwo wyślę po urlopie bo się należy!!
Tak jak widać na zdjęciu wszystko mi wskazuje idealnie. Ogólnie cała operacja jak się ją wykona wg intrukcjii jest dziecinnie prosta! Przełożenie zajęło mi jakieś 15 minut ze znalezieniem odpowiednich kluczy czyli demontaż kierownicy i manetek i ich montaż to jakieś 10minut.
Niech nikt się nie obawia o nic i montuje. Niby gadżet ale jak poprawia komfort podróżowania!!
Jeszcze raz dzięki koleś!!Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Gosek007teraz boję się odpalić samochód aby poduszka nie wystrzeliła.
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy potrzebuje pilnej informacji. założyłem nową manetkę z tempomatem i komputerem i teraz boję się odpalić samochód aby poduszka nie wystrzeliła. Kodować będę to 15 km od domu więc muszę dojechać do elektryka. Czy nic się nie stanie mam się niczego nie obawiać?
Zostaw komentarz:
-
-
Wczoraj z kolegą z forum ogarnęliśmy tempomat i komputer w moim Mincie...
Czas operacji - jakieś 40 minut + kodowanie. Wszystko zamknęło się w godzinie
Koszt - 220 zł - (wartość starych manetek i sterownika).
Wrażenie - bezcenne... :szeroki_usmiech
Jeszcze raz podziękowania dla kolegi ducker.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Moduł pod kierownicą mam 5K0 953 521 BH czy obsłuży tempomat i MFA, jakie manetki potrzebne? samochód z 2011roku
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maly745Witam
Przymierzam sie do zakupu octavia II fl 1.6mpi Classic i mam pytanie czy jest możliwość uruchomienia komputera pokładowego co musze dokupić lub jaki jest tego koszt w aso proszę o radę
+ nastepny temat.... http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=676924#676924
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Przymierzam sie do zakupu octavia II fl 1.6mpi Classic i mam pytanie czy jest możliwość uruchomienia komputera pokładowego co musze dokupić lub jaki jest tego koszt w aso proszę o radę
Zostaw komentarz:
-
-
No niby z takim modułem ludzie montuję tempo i MFAAle boje się o manetki - wszyscy mają 5K0 a ja mam 3T0 - jakiś fachowiec się wypowie co można kupić?
Zostaw komentarz:
-
-
Auto znajomego, ja już octavii nie mam - passat terazale smykałke mam do elektorniki.
Octavia 2 FL Mint - chyba (czarne lusterka) 2010 (listopad kupiona) 1.9 TDI 105 KM
Edit:
Co ciekawe w kodowaniu były opcje multifunkcji, ale nie wiem czy by je przyjął. Co z bordnetzem?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: