shu, ogarnij się przecież tych panewek nie dostaniesz w ASO, chyba że za chorą cenę
[O2] BXE, panewki korbowodowe, korbowód, korbowody
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
shu,
Czyli te które masz na wymianę kupiłeś w ASO za połowę ceny sklepowej. Dobrze rozumiem?
Pytam się na razie profilaktycznie ...Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
adaś, nie.w ASO nie kupiłem, bo w ASO sprzedają szajs który montuje fabryka(tak mi wyszło po małej analizie).Kupiłem "sklepowe zamienniki",które mają być lepsze od ori.Wolę zapłacić więcej (100 % niestety) ale kupić ,wymienić i spać spokojnie.A w ASO byłem przy okazji i się spytałem o panewki, zdziwiłem się ceną,stąd moje pytanie o ceny.
[ Dodano: Pon 08 Lip, 13 23:17 ]
edit:
Panewki wymienione.Okazało się ,że stare były ok oprócz 4-go cylindra.jednak 2010 już były normalne wsadzane.na moich był znaczek audi i VW.nie żadne th czy coś tam.w wolnej chwili mogę wstawić foty(jeśli chcecie)...a w garażu "zielona kura"...
Komentarz
-
-
Witam szanownych kolegów w niedoli, też dołączyłem do grona wybrańców, silnik BXE obróciło panewkę i kapa, wał nie nadaje się do szlifu a na nowy mnie nie stać, używki jak wiadomo loteria to samo z używanym silnikiem i jestem w kropce.A cha bxe 2008 rok ok 230 tys km a w nr budy Z 98. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
andrzej1962,
Przecież kilka postów wyżej sumisat napisał, że jego buda to Z98, co świadczy, że ta teoria jest raczej z d..., bo nie przeszkodziło to w obrocie panewki.
U mnie jest Z47 i 214tkm na blacie ... pozostaję czujny :diabelski_usmiechJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Panowie,
na 100 % to Kopernik była kobietą :szeroki_usmiech
nie ma reguły - jeden zrobi 300k i panewki będę jak nówki a drugi zrobi 80k i silnik będzie musiał wymieniać...
problem jest ale dopuki się ww nie wymieni to po 50% szans na jedno lub drugie :diabelski_usmiech
Ja wymieniłem i dzieki Bogu
drugi wymienił i sie puka w czoło po co, bo nówki prawie
"każdy sobie...panewki... skrobie"
ole :twisted:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sumisatCzujność tu nie pomoże , też byłem czujny stało się nagle, najpierw zaczęło szarpać tak jakby coś z zasilaniem albo ze sprzęgłem zaraz potem stuki w silniku a następnie metaliczne zg rzyty i silnik stanął i 340 km na lawecie no i szukam silnika. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez sumisatCzujność tu nie pomoże , też byłem czujny stało się nagle, najpierw zaczęło szarpać tak jakby coś z zasilaniem albo ze sprzęgłem zaraz potem stuki w silniku a następnie metaliczne zg rzyty i silnik stanął i 340 km na lawecie no i szukam silnika. Pozdrawiam.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Octavia II 2006 140 tys silnik 1.9 BXE trasa Żywiec - Ustroń ..ruszam ze skrzyzowania..huk zgrzyt..poszedł olej, laweta do mechanik, dziura w bloku. Dzisiaj będą rozbierać. 600 km do domu..piekny koniec urlopu. Diagnoza silnik do wymiany .Szukam "na gwałt" silnika ze sprawdzonego źródła. Co wstawic zamiast tego BXE ? Czasu nie ma za duzo bo w poniedziałek musze być w pracy
Komentarz
-
-
Przeczytalem ten wątek z zaciekawieniem albowiem stałem się posiadaczem takowej O2 z silnikiem BXE z 2008. Mam w numerze VIN "Z82" wiec trudno powiedziec w jakiej grupie ryzyka jestem.
Auto poflotowe, smigalo w LL na 99%, przebieg 185 tys. W mojej ocenie motor pracuje jak zegarek, cichutko i miekko, zadnych niepokojacych objawów. W mojej "fabryce snow" znakomita wiekszosc to Octawie III i II.
Rozmawiałem z szefem transportu - mieli tylko jeden zonk z panewkami - słownie JEDEN w O2 , a uwierzcie mi - Skody nie mają lekko.
Przejrzałem tez ETKA :
- wał korbowy jest taki sam w BXE, BLS i BJB
- korbowody są identyczne w BJB, BKC, BXE i BLS
- panewki wału korbowego są identyczne w BJB,BKC,BXE,BLS,BKD,BMM,AZV,BMN - mowa o gornej i dolnej
- panewki korbowodowe są identyczne w BJB, BKC, BXE, BLS - mowa o gornej i dolnej
Teoretycznie tamte silniki tez mogą byc narazone - teoretycznie.
PozdrawiamPrzemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz