dzięki Maicroft 9km mam do najbliższego oddzialu. Więc już wiem gdzie podjadę na zakupy
[O2FL] TUTORIAL - Montaż elektroniki haka O2/O2FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Enriquez...
Deo, ja mam coś takiego: http://www.wekton.pl/ht-225d/p,25114Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Jest trochę zabawy przy najmniejszych pinach ( kabelki typu 009)
a taśmy biorę właśnie od mpartnera i po 10 szt.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Ja montowalem Hak THULE z modulem uniwersalnym i jest (tak mi sie wydaje) prosciej.
Do komory silnika prowadzimy jeden (dostarczony) kabel a pozostale wpinamy w istniejace przewody idace do lamp.
Biora sygnaly z lamp a modul zasila przyczepa z AKU
Sa tez moduly z obsluga czujnikow - u siebie nie montowalem i troche żałuję. Maja dodatkowy przewod ktory "oszukuje" czujniki
np
Octavia II 1.9 TDI 2005 Liftback (Classic)
Komentarz
-
-
Zalety oryginalnego modułu:
-odłącza tylne czujniki parktronika, gdy przyczepa podpięta
-info na maxi dot o przepalonych żarówkach w przyczepie
-OPS pokazuje przyczepę, gdy jest ona podłączona (bardziej bajer, ale cieszy oko)
-ori alarm zawyje, gdy kradziej będzie odłączał wtyczkę przyczepy
Pewnie o czymś jeszcze zapomniałem...
Komentarz
-
-
odłącza tylne przeciwmgielne i wsteczne gdy przyczepa podpięta->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol, dzięki za naprowadzenie mnie na temat zamontowania sobie ogi modułu.
Ponieważ mam wycięty od spodu zderzak, mniemam że moja skodzinka była już wcześniej wyposażona w hak. W związku z tym postanowiłem zrobić rozpoznanie co tam u mnie w instalacji siedzi.
Wczoraj porozbierałem nieco przestrzeń bagażnika i widzę że żadnych śladów po poprzedniej instalacji nie mam więc zrobię ją w/g tej fotorelacji
Mam jednak jeden problemik, gdzie fizycznie mam zamontować ten moduł.
Z tego co widzę mam w kombi jakieś dwa nieobsadzone kwadratowe gniazda w karoserii nad parkotronikiem w które mogę wmontować "plastikowe gniazda" i tam coś przykręcić ale czy to to czy może jest na ten moduł przewidziane miejsce przez producenta ?
[
Nie mogę nigdzie znaleźć miejsca przeznaczenia. Widzę też że niektóre moduły na allegro mają dokręcone jakieś blaszane łapy, czy to nie jest przypadkiem potrzebne w kombi ?
Wnękę nad kołem obmacałem, ale tam nie wyczuwam żadnego miejsca do którego można to przykręcić
Podpowiecie jak to fizycznie zamontować ?Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaluzasmam w kombi jakieś dwa nieobsadzone kwadratowe gniazda w karoserii nad parkotronikiem w które mogę wmontować "plastikowe gniazda" i tam coś przykręcić->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ogromne dzięki chłopaki za tą fotorelację i podpowiedzi dodatkowe Dzięki nim jestem już po własnoręcznym montażu Ori haka.
Wszystko dało się zrobić na działce bez garażu i kanału ..... o co przed braniem się za temat, trochę martwiłem.
Dodam tylko od siebie, bo tego musiałem mocno poszukać , że poza kodowaniem Modułu Haka trzeba dodatkowo powiadomić moduł Parktronica żeby przestał piszczeć a zaczął wyświetlać piękną przyczepkę na radiu
PozdrawiamSebastian
Komentarz
-
-
Witam!
Ja już mam po kłopocie z szukaniem wiązki itd itp, udało mi się wyhaczyć na aledrogo używany hak BRINK odkręcany z modułem, wiązką do bezpieczników razem z skrzynką bezpiecznikową i wiązką z gniazdem przelotką 13/7pin za 200zl z wysyłką :-P, instalacja już zamontowana i hula, jeszcze tylko jutro założyć belkę z hakiem bo malowałem (delikatnie ruda już zaczęła się pokazywać) i na przegląd a później do WK wbić w dowódCZESZKI OD ZAWSZE... )
Historia choroby ): Forman 135L, Felicia 1,6 GLX, Octavia I TDI 1,9 SLX, Octavia II TDI 1,9 Ambiente - skasowana , Octavia IIFL TDI 1,9 Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kula0używany hak BRINK odkręcany z modułem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
żadnej funkcjonalności to nie ma->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolżadnej funkcjonalności to nie ma
problem jest tylko bo po podłączeniu przyczepy na 7pin pikaja mi czujniki cofania, czy to wina kodowania czy cuś?CZESZKI OD ZAWSZE... )
Historia choroby ): Forman 135L, Felicia 1,6 GLX, Octavia I TDI 1,9 SLX, Octavia II TDI 1,9 Ambiente - skasowana , Octavia IIFL TDI 1,9 Ambiente
Komentarz
-
-
czyli moduł ori
to teraz kodujesz w CE że masz hak, itd.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz