Zrobione, a może ten dolny przycisk też coś aktywuje??
[O2] Dorobienie przycisku OFF w climatronicu
Zwiń
X
-
Mi zajelo troche dluzej, bo mialem troche za duzą piłkę i musialem robic to ostroznie, zeby nie zdemolowac calego guzika, ale faktem jest, ze majac jakies cążki czy cus, to mozna to doslownie w 1-2 minuty myknąc.
Teoretycznie powinien dzialac tak jak przytrzymanie guzika AUTO przez 3 sek - czyli powinien wyrownywac temp miedzy lewą a prawą stroną.Zamieszczone przez BulikowyZrobione, a może ten dolny przycisk też coś aktywuje??
Ale niestety to nie dziala, wiec istnieja przypuszczenia, ze trzeba byloby dodatkowo aktywowac to vagiem, ale nie ma nigdzie wiedzy jak to zrobic - przynajmniej ja nie znalazlem.TDI 205PS
Komentarz
-
-
MiKruS, nie wiedziałem, że z Ciebie taka złota rączka, ja poprzestałem na wyjęciu przycisku i dokładnym jego obejrzeniu
bardzo dziękuję za tę informację :!:Zamieszczone przez MiKruSprzytrzymanie guzika AUTO przez 3 sek - czyli powinien wyrownywac temp miedzy lewą a prawą stroną
ops:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
MiKruS, weż se gościu daj sobie żółty temacik :wink:
fakt że w tym okresie tego pokrętła od wentkacji używń często ponieważ mieszkeam nad jezorem a widomo że zawsze tam są róznce temp. więc kręce ty pokrętęłemdo tyłu a tak myk... i spoko bracie :szeroki_usmiech .
za parę dni to zrbonbię
przepraszam za pisownieO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ja odebrałem O2 w sobotę i w poniedziałek oddałem ją do serwisu... Okazało się, że z klimą coś jest nie tak. Najpierw mówili o jakimś czujniku, że wymontują z innej nowej, którą mają na placu, dziś powiedzieli, że będą zmieniali sprężarkę od klimy, ale to już jutro.
Czy w związku z tym mogę się czegoś dodatkowego od nich domagać. Samochód ma dosłownie 70km przebiegu
Komentarz
-
-
no i co chlopaki - jedno nacisniecie guzika i cale tabuny koni mechanicznych do dyspozycji :diabelski_usmiech jak w moim passacie 1.8T wyprzedzanie - klima off - koniec wyprzedzania wciskamy guzik auto
VW przemyslal to i w autach ze swojej stajni ktore slabo sie zbieraja zamontowal ten guzik - widac w skodzie nie trza bo i tak zapina jak wsciekala 
szkoda, do dziela
nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975no i co chlopaki - jedno nacisniecie guzika i cale tabuny koni mechanicznych do dyspozycji :diabelski_usmiech jak w moim passacie 1.8T wyprzedzanie - klima off - koniec wyprzedzania wciskamy guzik auto
VW przemyslal to i w autach ze swojej stajni ktore slabo sie zbieraja zamontowal ten guzik - widac w skodzie nie trza bo i tak zapina jak wsciekala 
szkoda, do dziela
wydaje mi sie (na forum.tdi-tuning.pl) ze masters pisal, ze w momencie kick-downa sprezara od klimy sie wylacza, wiec off nie ma chyba sensu w tym wypadku
Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
pisal, mowil ale jakos nie zauwazylem potwierdzenia w rzeczywistosci - jak sie ostro upala i nagle wylacza sie klima to od razu bucha cieplym - nigdy mi sie nie udalo zmusic auto do tego - a moze ja za slabo gazu dawalem?Zamieszczone przez paliozaze masters pisalnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
dokładnie :roll:Zamieszczone przez Jabar1975pisal, mowil ale jakos nie zauwazylem potwierdzenia w rzeczywistosci - jak sie ostro upala i nagle wylacza sie klima to od razu bucha cieplym - nigdy mi sie nie udalo zmusic auto do tego - a moze ja za slabo gazu dawalem?Zamieszczone przez paliozaze masters pisalTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
dokladnie za slabo naciskalem? czy dokladnie "urban legend" stworzone przez MT :?: :szeroki_usmiechZamieszczone przez MisiekWAWdokładnie :roll:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
dokladnie nie czulem, zeby auto przy pelnym bucie wylaczalo klime :roll:Zamieszczone przez Jabar1975dokladnie za slabo naciskalem? czy dokladnie "urban legend" stworzone przez MT :?: :szeroki_usmiechZamieszczone przez MisiekWAWdokładnie :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
a jak sie nie swieci ECON tylko Off to tez jest wlaczona?Zamieszczone przez sontarioJak się nie świeci ECON to uznaj zawsze, że jest włączona.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Rowniez nie sądzę, zeby sprezarka robila OFF na czas butowania, bo chocby testujac vmax daloby sie to z pewnoscia odczuc.
Nie moge wykluczyc, czy w jakis sposob nie zmienia ona trybu pracy na mniej wydajny, czy cos, ale raczej nie sądze.
Jabar - zupelnie bez urazy - wiem, ze jestes taki typ zartownisia-zlosnika i nawet jest to sympatyczne, pod warunkiem, ze nie jest tego zbyt duzo i na siłę... :|Zamieszczone przez Jabar1975a jak sie nie swieci ECON tylko Off to tez jest wlaczona?TDI 205PS
Komentarz
-
-
nic sie nie zmienia - sprzegielko zapinajace naped sprezarki dziala zero-jedynkowo. Ponoc w 1.8T tez sie miala wylaczac sprezarka przy butowania - ale tego nie robila. Za to przy naprwde ostrej jezdzie i przegrzaniu slilnika (lub pracy w skrajenie akceptowalnych temp.) moze na tyle wzrosnac cisnienie w instalacji klimy ze wylaczy ja presostat cisnienia (czy jakos tak sie to nazywa) - ale tu mowa o upalaniu w bardzo duzych temp i przy w miare niskich predkosciach, tak ze nie ma mozliwosci odebrania ciepla z radiatorow.Zamieszczone przez MiKruSNie moge wykluczyc, czy w jakis sposob nie zmienia ona trybu pracy na mniej wydajny, czy cos, ale raczej nie sądze.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jak doładowywałem czynnika chłodniczego w Fabi to sprawdzaliśmy ze znajomym i gwałtowne dodanie gazu odłączało klimę.Zamieszczone przez Jabar1975pisal, mowil ale jakos nie zauwazylem potwierdzenia w rzeczywistosci - jak sie ostro upala i nagle wylacza sie klima to od razu bucha cieplym - nigdy mi sie nie udalo zmusic auto do tego - a moze ja za slabo gazu dawalem?Zamieszczone przez paliozaze masters pisal
Komentarz
-
-
MiKruS, trochę późno ale zrobiłem u siebie. Dzięki za info. Ja bardzo często używałem wyłącznika. Pod pracą samochód bardzo się nagrzewał, wyłączałem wtedy klimatronik i przewietrzałem samochód otwartymi oknami jak juz było znośnie uruchamiałem klimę. W moim samochodzie przycisk ECON włączam tylko wtedy kiedy temp na zewnątrz jest niższa od temp. jaką ustawiłem wewnątrz. Sprężarka jest wtedy nie aktywna nie osusza powietrza i nie odparowują szyby. Silnik mniej ciągnie z baku
.
BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
JEST: Volvo S80 II D5
JEST: BMW R1200GS Adventure
Komentarz
-
-
A ja ostatnio zauważyłem, że jak nie potrzeba chłodzić bo zimno na zewnątrz, ale deszczowo i wtedy przydaje się włączyć klimę w celu osuszenia szyb - spalanie chwilowe na postoju wcale nie wzrastało po włączeniu AUTO. Czy sprężarka wówczas sporadycznie się załącza, jeśli ustawimy temp wyższą niż na dworzu?Zamieszczone przez Bartek_2012MiKruS, trochę późno ale zrobiłem u siebie. Dzięki za info. Ja bardzo często używałem wyłącznika. Pod pracą samochód bardzo się nagrzewał, wyłączałem wtedy klimatronik i przewietrzałem samochód otwartymi oknami jak juz było znośnie uruchamiałem klimę. W moim samochodzie przycisk ECON włączam tylko wtedy kiedy temp na zewnątrz jest niższa od temp. jaką ustawiłem wewnątrz. Sprężarka jest wtedy nie aktywna nie osusza powietrza i nie odparowują szyby. Silnik mniej ciągnie z baku
.OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
Komentarz