Zrobione, a może ten dolny przycisk też coś aktywuje??
[O2] Dorobienie przycisku OFF w climatronicu
Zwiń
X
-
Mi zajelo troche dluzej, bo mialem troche za duzą piłkę i musialem robic to ostroznie, zeby nie zdemolowac calego guzika, ale faktem jest, ze majac jakies cążki czy cus, to mozna to doslownie w 1-2 minuty myknąc.
Zamieszczone przez BulikowyZrobione, a może ten dolny przycisk też coś aktywuje??
Ale niestety to nie dziala, wiec istnieja przypuszczenia, ze trzeba byloby dodatkowo aktywowac to vagiem, ale nie ma nigdzie wiedzy jak to zrobic - przynajmniej ja nie znalazlem.TDI 205PS
Komentarz
-
-
MiKruS, nie wiedziałem, że z Ciebie taka złota rączka, ja poprzestałem na wyjęciu przycisku i dokładnym jego obejrzeniu
Zamieszczone przez MiKruSprzytrzymanie guzika AUTO przez 3 sek - czyli powinien wyrownywac temp miedzy lewą a prawą stronąsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
MiKruS, weż se gościu daj sobie żółty temacik :wink:
fakt że w tym okresie tego pokrętła od wentkacji używń często ponieważ mieszkeam nad jezorem a widomo że zawsze tam są róznce temp. więc kręce ty pokrętęłemdo tyłu a tak myk... i spoko bracie :szeroki_usmiech .
za parę dni to zrbonbię
przepraszam za pisownieO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ja odebrałem O2 w sobotę i w poniedziałek oddałem ją do serwisu... Okazało się, że z klimą coś jest nie tak. Najpierw mówili o jakimś czujniku, że wymontują z innej nowej, którą mają na placu, dziś powiedzieli, że będą zmieniali sprężarkę od klimy, ale to już jutro.
Czy w związku z tym mogę się czegoś dodatkowego od nich domagać. Samochód ma dosłownie 70km przebiegu
Komentarz
-
-
no i co chlopaki - jedno nacisniecie guzika i cale tabuny koni mechanicznych do dyspozycji :diabelski_usmiech jak w moim passacie 1.8T wyprzedzanie - klima off - koniec wyprzedzania wciskamy guzik auto VW przemyslal to i w autach ze swojej stajni ktore slabo sie zbieraja zamontowal ten guzik - widac w skodzie nie trza bo i tak zapina jak wsciekala
szkoda, do dzielanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975no i co chlopaki - jedno nacisniecie guzika i cale tabuny koni mechanicznych do dyspozycji :diabelski_usmiech jak w moim passacie 1.8T wyprzedzanie - klima off - koniec wyprzedzania wciskamy guzik auto VW przemyslal to i w autach ze swojej stajni ktore slabo sie zbieraja zamontowal ten guzik - widac w skodzie nie trza bo i tak zapina jak wsciekala
szkoda, do dziela
wydaje mi sie (na forum.tdi-tuning.pl) ze masters pisal, ze w momencie kick-downa sprezara od klimy sie wylacza, wiec off nie ma chyba sensu w tym wypadkuAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paliozaze masters pisalnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez paliozaze masters pisalTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWdokładnie :roll:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez MisiekWAWdokładnie :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sontarioJak się nie świeci ECON to uznaj zawsze, że jest włączona.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Rowniez nie sądzę, zeby sprezarka robila OFF na czas butowania, bo chocby testujac vmax daloby sie to z pewnoscia odczuc.
Nie moge wykluczyc, czy w jakis sposob nie zmienia ona trybu pracy na mniej wydajny, czy cos, ale raczej nie sądze.
Zamieszczone przez Jabar1975a jak sie nie swieci ECON tylko Off to tez jest wlaczona?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSNie moge wykluczyc, czy w jakis sposob nie zmienia ona trybu pracy na mniej wydajny, czy cos, ale raczej nie sądze.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez paliozaze masters pisal
Komentarz
-
-
MiKruS, trochę późno ale zrobiłem u siebie. Dzięki za info. Ja bardzo często używałem wyłącznika. Pod pracą samochód bardzo się nagrzewał, wyłączałem wtedy klimatronik i przewietrzałem samochód otwartymi oknami jak juz było znośnie uruchamiałem klimę. W moim samochodzie przycisk ECON włączam tylko wtedy kiedy temp na zewnątrz jest niższa od temp. jaką ustawiłem wewnątrz. Sprężarka jest wtedy nie aktywna nie osusza powietrza i nie odparowują szyby. Silnik mniej ciągnie z baku .BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
JEST: Volvo S80 II D5
JEST: BMW R1200GS Adventure
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartek_2012MiKruS, trochę późno ale zrobiłem u siebie. Dzięki za info. Ja bardzo często używałem wyłącznika. Pod pracą samochód bardzo się nagrzewał, wyłączałem wtedy klimatronik i przewietrzałem samochód otwartymi oknami jak juz było znośnie uruchamiałem klimę. W moim samochodzie przycisk ECON włączam tylko wtedy kiedy temp na zewnątrz jest niższa od temp. jaką ustawiłem wewnątrz. Sprężarka jest wtedy nie aktywna nie osusza powietrza i nie odparowują szyby. Silnik mniej ciągnie z baku .OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
Komentarz