MG, być może przyczyną jest ciągła "nauka" dsg stylu jazdy kierowcy. Ja np. rozpędzam się dość dynamicznie do tych 50-60km/h i właściwie kiedy skrzynia wrzuca 5-tkę zaczynam jechać ze stałą prędkością. Może zmienia się sposób wysprzęglania ?
Gdyby to była jakaś usterka, występowałaby stale. Mimo wszystko fajnie wiedzieć, że nie tylko ja coś słyszę ;-)
Gdyby to była jakaś usterka, występowałaby stale. Mimo wszystko fajnie wiedzieć, że nie tylko ja coś słyszę ;-)
ad: Teraz mnie to stukanie dopadło... Buda szwenda się przeważnie po mieście (DSG7), na wiatraku tylko 13k przebiegu. Lekkie dodanie gazu, stuk, ujęcie, stuk przy prędkościach do 20 km/h. Ktoś z Was już doszedł do tego co tak stuka w podłodze?

Mam OIIFL od miesiąca, przejechane 1000km. Dodaje gaz stuknięcie, ujmuję stuknięcie. Oczywiście udałem się z tym do serwisu. Po sprawdzeniu przez serwis, który był połączony online z Poznaniem (procedura dot. DSG) stwierdzili, że takie stuki mogą występować i nic w tym złego. Serwis stwierdził, że mają związane ręce bo Poznań ma zawsze rację. Dzisiaj wysłałem pismo do Poznania, żeby na piśmie mi potwierdzili, że w aucie za prawie 100 tyś stuki pod czas jazdy są jak najbardziej normalne. Nie mam jeszcze pomysłu jak to ugryźć ale na pewno nie odpuszczę.

Komentarz