Acio, co 30 tys to sie wymienia opony a nie olej w silniku :diabelski_usmiech
1,8 TSI nie chce odpalic
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez AcioJeżeli komuś się coś stało w silniku to może niech napisze co ile wymieniał olej.
Producent zaleca co 30 tys. km
Komentarz
-
Zamieszczone przez Psycho DadWitam
Jest akcja serwisowa wymiany rozrzadu. Musi byc tajna
Jak przyjechalem na 2 przeglad, gosc mnie zagadal czy mam czas, 2.5 godziny.
Poniewaz wymienia mi rozrzad w ramach "akcji"
Auto mam z 2009 i ostatni miesiac gwarancjiSkoda Fabia 2.0 AZL Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Psycho Dad, w którym ASO?
[ Dodano: Pią 06 Maj, 11 10:15 ]
Zamieszczone przez AcioZamieszczone przez Psycho DadWitam
Jest akcja serwisowa wymiany rozrzadu. Musi byc tajna
Jak przyjechalem na 2 przeglad, gosc mnie zagadal czy mam czas, 2.5 godziny.
Poniewaz wymienia mi rozrzad w ramach "akcji"
Auto mam z 2009 i ostatni miesiac gwarancjiNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Akcja serwisowa faktycznie jest (moja Octavia też jest nią objęta), ale z tego co się dowiedziałem to wymieniana jest pokrywa i uszczelniacze, ponieważ te elementy powodowały zatrzymywanie oleju. Sam napinacz nie jest wymieniany.
Komentarz
-
jeśli faktycznie już ogłosili tę akcję to ona obejmuje pewnie auta ze starym typem napinacza a więc do bodaj kwietnia 2010r. Ale jak ja zgłaszałem temat dotyczący napinacza to owszem pokazali pismo techniczne z SAPu i w nim jedynie było napisane ze powinno się sprawdzic prawidlowość działania napinacza w przypadku wystąpienia nierównej pracy zimnego silnika lub zaświecenia się kontrolki silnika. Natomiast na podstawie własnych doświadczeń chciałbym was uczulić ze ni koniecznie sama wymiana napinacza załatwi temat. Jak pisałem wcześniej zgłosiłem w aso nierówną pracę zimnego silnika i ewentualnie jestem zdecydowany zapłacenie za nowy napinacz byle by mieć to z głowy. Owszem po dobraniu się do napinacza aso stwierdziło ze jednak będzie naprawa gwarancyjna bo jest juz porysowana obudowa rozrządu. Ok zamontowali nowy napinacz i nową obudowę ale na moje szczęście dodatkowo sprawdzili kompresję silnika i okazało sie ze na dwóch cylindrach nie było odpowiedniej kompresji. W związku z tym wysłali(nie wiem co ) dokumentację do SAPu i tam zapadła decyzja o wymianie silnika na nowy. I tym oto sposobem stałem się posiadaczem nowego silnika. Ale po zmontowania wszystkiego okazało się ze posypalo sie jakies łożysko w skrzyni i właśnie czekam na dostawę nowego i pewnie czegoś tam jeszcze i takim sposobem będe szczęsliwym posiadaczem w połowie nowej skrzyni biegów. Dlatego zalecam aby po wymianie napinacza a szczególnie po stwierdzeniu porysowania obudowy sprawdzono kompresję silnika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11zgłosiłem w aso nierówną pracę zimnego silnika
Komentarz
-
-
właśnie takie objawy jak opisałeś -falujące obroty i przenoszenie drgań na całą kabinę tylko jak jest silnik zimny-tylko one ustępowały u mnie jak obroty zimnego silnika spadły na ok 900 obrotów. Natomiast w nowym silniku nic takiego nie występuje, podobnie jak skodzie teścia która jest z listopada 2009 tam tez nie ma takich szarpań. Dla przypomnienia moja skoda jest z grudnia 2009. Jeśli sprawdzali w etce jaki masz napinacz to pamiętaj ze etka nie pokazuje jaki masz zamontowany napinacz tylko jaki powinien w razie wymiany być zamontowany nowy, u mnie etka pokazała ze nr napinacza jest ten nowy tzn w razie wymiany należy taki zamówić. Dodam rzecz istotną wymiana silnika była przy przebiegu 23kkm.
Komentarz
-
-
hmm.. u mnie jest prawie nie wyczuwalne i raczej na ciepłym, gdy czuję lekkie drganie od razu oczy na wskaźnik od obrotów, ale on jest w jednym punkcie.Stąd moje pytanie jak było u was. Moja skodzina z końca 2009r. narazie jeździ bez zarzutu, ale ten temat mnie nurtuje i obserwuje go bacznie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauKurde u mnie też telepie na zimnym :roll: a fure mam z okresu kiedy zmieniali ten napinacz (odebrana 14 maja 2010)
Komentarz
-
-
mirek_p11, w sumie to nie wiem z tym dźwiękiem, bo dla mnie to on brzmi tak jak wcześniej, no może minimalnie głośniej ale to może być tylko takie wrażenie. Podobno mam nowy napinacz, bo pisałem do Kuby z Carsedu i po VINie mi sprawdził i mam już nowy ale chyba jednak na przeglądzie zgłoszę, żeby sprawdzili jeszcze raz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaumirek_p11, w sumie to nie wiem z tym dźwiękiem, bo dla mnie to on brzmi tak jak wcześniej, no może minimalnie głośniej ale to może być tylko takie wrażenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaumirek_p11, no mam taki zamiar ale dopiero koło marca/kwietnia 2012.
Komentarz
-
Komentarz