Koledzy chciał bym sprawdzić sobie działanie klimy ale tu jest pewien problem. Nie mam dostępu do bloków pomiarowych w vcds. Błędy spr mogę, nie ma żadnych. Macie może jakiś pomysł?
[O2] Opóźnione działanie klimatyzacji - znany problem
Zwiń
X
-
PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
-
-
abstinent, jak najbardziejPerfectService by DGW
Komentarz
-
-
vudi, w climatroniku w FL nie mam wyświetlaczy. Więc tak nie spr tylko vcdsPerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Z tego co zauważyłem to w silnikach Skody były montowane różne modele sprężarek klimy. Jak moge sprawdzić co siedzi u mnie (oczywiście poza organoleptycznie) ??
Przymierzam się do wymiany tego elektrozaworu i chciałbym kupić właściwy. A może nie ma znaczenia jaki jest producent sprężarki a zawór pasuje do każdego typu??
P.S. Mam na mysli ten zawór który kupił Abstinent a pacjent to Superb 2.0 170PS 2009r.NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
abstinent, wiem,że mój tez jest montowany na segera
Raz juz był wyciągany, ale ze sprawdzeniam to troszke kłopot.
Najpierw musiałbym wszystko wybebeszyć żeby go sprawdzić, później zamówić i poczekac kilka dni i znowu go wymieniac :x
A samochód potrzebuję w sumie codziennie :roll:
A jeżeli jest mocowany na segera to ten "Twój" podejdzie?????NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
abstinent, rozumiem,że sprawdzenie i wymiana to ta sama robota
ale mając zawó to jest jedna robota a sprawdzając i później wymieniając to jest robota x2 :roll:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
W moim przypadku wymiana zaworu rozprężnego rozwiązała problem ! Klimatyzacja chlodzi praktycznie od razu. Koszt za zawór , montaż i demontaż sprężarki, recykling, uzupelnienie oleju 430 zł . Kraków All Happy, ul.Macedońska.
Zawór rozprężny jest w sprężarce, a komputer nic Ci nie powie na temat jego kondycji. Jest tam iglica , która zapycha się w przypadku zanieczyszczenia układu i nieprawidłowo steruje pracą sprężarki.
W moim przypadku konieczne było wyjęcie sprężarki ze względu na trudny dostęp do zawleczki blokującej zawór.
Komentarz
-
-
No i ja tez jestem po "operacji"
Wymieniono chłodnice klimy/skraplacz wraz z osuszaczem oraz ten zawór sterujący sprężarka. Teraz klima startuje zaraz po odpaleniu silnika a w środku panuje przyjemny chłodek.
P.S. Mam kompresor Sandem nr 1K0820859Q i zawór do sprężarki ma numerki KTT060004n firmy Thermorec.NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, gdzie robiłeś i jakie koszty mniej więcej takiej operacji.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Adrian, robiłem w zaprzyjaźnionym warsztacie na Białołęce a dokładniej na Nowodworskiej. Co do kosztów nie chce się wypowiadac bo było to robione po znajomości. Z tego co wiem to chłodnica w InterCarsie kosztuje około 350zł a zawór coś koło 180. Do tego dochodzi robocizna i chyba narzut na częściach, ja je zakupiłem osobiście.
A na marginesie to ten który wymyślił zamocowanie tego wszystkiego w Superbie powinien dostac Nobla z Oscarem jednoczęsnie. Robota w porównaniu z OII nie do porównania, w SII trzeba zdjąc cały przód :roll:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Skoda przemyślane rozwiązania. W aso by się z tym nie bawili, zgodnie z procedurą wymieniają cała sprężarke.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
aso do klim to tak naprawde nei jest dobrywarsztat. Najlepiej udac sie do jakiegos warsztatu zajmujacego sie tylko klimami i chlodnictwem. Zazwyczaj robia chlodnie i zamrazarki w marketach w autobusach klimy, oczewiscie auta osobowe i ciezarowe a tazke samochody chlodnie itp. Nie wiem jakis warsztat w stylu "śnieżka" itp to najlepsze wyjscie. Oczewiscie tanio tez nie bedzie ale napewno conajmniej polowe taniej co aso co podawałeś.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
2rek, skąd jesteś???
Jak nie masz daleko to podjedź do Legionowa, adresu nie pamietam ale napewno znajdziesz w necie.
Właściciel nazywa się LebiodaNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
2rek, ja robiłem u Roberta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29513O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz