Zamieszczone przez ADMINISTRACJA
[O2] Problem z ABS / ASR
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2] Problem z ABS / ASR
Po wymianie prawego łącznika stabilizatora, górnych mocowań przednich amortyzatorów oraz tulei wahaczy przednich wewnętrznych tylnych zaczęły mi się świecić kontrolki ABS i ASR. Ogólnie nic się nie dzieje, auto jeździ tak jak powinno tylko kontrolki się świecą.
Podpiąłem kompa i wyskoczył mi błąd czujnika ABS prawy przód. Wykasowałem go ale wrócił po przejechaniu kilku metrów. Kupiłem nowy czujnik wymieniłem go i się okazało, że to nie czujnik... Kontrolki dalej się świecą. Podpiąłem inny czujnik, sprawdziłem wiązki od czujnika aż do pompy ABS i nie ma żadnych przetarć. Dalej pokazuje błąd stały. Co to może być ?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
-
-
auto wczoraj oddane zostało do zaprzyjaźnionego mechanika sprawdzał wszystko miernikami i wszystko OK. Żaden kabel nie jest uszkodzony, przerwany etc.. mam jedną przyczynę na myśli ale chciałbym poznać opinie innych (może się potwierdzi)"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Myślę że przy montażu i wkładaniu przegubu w piaste uszkodziliście koło impulsowe na łożysku. Poza tym mówisz że zapala się dopiero po przejechaniu kilku metrów się zapala co świadczy o tym że jest brak sygnału lub sygnał nieprawidłowy (czytaj uszkodzenie koła impulsowego). Jak by był uszkodzony czujnik/wiązka/sterownik to by wywalało po włączeniu zapłonu.
Tak więc znów trzeba to zdemontować i obejrzeć łożysko od wewnątrz.
Powodzenia. MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
odczyty z bloków pomiarowych przy stałej prędkości?
jaki to błąd dokładnie, bo są różne dotyczące czujnika ABS
jeśli mechanical failure to pierścień piasty->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
napisz jaki to dokładnie błąd->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
no, to wszystko jasne, czujnik działa, ale nie ma sygnału z koła
odepnij czujnik i zobaczysz jaki błąd będzie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz