U mnie po przejechaniu około 1,500 tysiąca km nadal jest lepiej niż było przed akcją serwisową, skrzynia zachowuje się tak samo jak wcześniej, więc chyba jest ok
[O2FL] Akcja serwisowa 34F7 - wymiana oleju w skrzyni DQ200
Zwiń
X
-
Przy wymianie oleju w skrzyni stwierdzono w ASO, że mam aktualne oprogramowanie.
Tylko jak to możliwe skoro od nowości mam wersję GSG DSG AG7 402 1812 i soft nigdy nie był zmieniany.
Samochód jest z 2010 roku.
Czy ktoś się orientuje jaka jest aktualna wersja oprogramowania dla DSG7?
Od czego zależy możliwość instalacji aktualizacji oprogramowania?
Komentarz
-
-
Niestety dowiadywałem się w compsporcie i tam mają wzmacniane sprzęgła jedynie do dsg6, zresztą na moje oko, dsg6 nie ma takich kłopotów jak dsg7, no i program można spokojnie na nich robić. U mnie nadal dsg pracuje lepiej po akcji, zobaczymy na jak długo, ktoś orientuje się, jaki jest koszt wymiany po gwarancji sprzęgieł? I czy dostaje się na nie 2 lata gwarancji, w razie jakby przez ten czas się znów wywaliło ?
Komentarz
-
-
To nie o paranoje chodzi u mnie jeszcze działa dobrze, tylko chce zrobić program, co nadwyręży jeszcze bardziej sprzęgła, więc jeśli już będę musiał zapłacić za wymianę z własnej kieszeni, to czy mam na nią gwarancję, czyli jak po 10 tysiącach od kupna nowych sprzęgieł strzelą po programie, to czy ASO będzie robić, czy grymasić, że przecież jest program to nie ma gwarancji etc. Wiadomo każdy będzie chciał się wykpić odpowiedzialności, zwłaszcza ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnU siebie zauważyłem zapoconą chłodnicę klimatyzacji
czynnik jest bezbarwny przecież- chyba cos innego ci cieknieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SoomoodTo nie o paranoje chodzi u mnie jeszcze działa dobrze, tylko chce zrobić program, co nadwyręży jeszcze bardziej sprzęgła, więc jeśli już będę musiał zapłacić za wymianę z własnej kieszeni, to czy mam na nią gwarancję, czyli jak po 10 tysiącach od kupna nowych sprzęgieł strzelą po programie, to czy ASO będzie robić, czy grymasić, że przecież jest program to nie ma gwarancji etc. Wiadomo każdy będzie chciał się wykpić odpowiedzialności, zwłaszcza ASO.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez kowal 2002wyłączeniu zapłonu z mechatroniki słychać wyraźnie miarowe ( co ok. 1 sek ) "sapanie upuszczanego powietrza" i przez ok. 15 sek. coś tam się ciągle przełącza ( słychać pracę wewnętrznych mechanizmów ) - wcześniej na 1000% tego nie było - usłyszałbym to w garażu
Komentarz
Komentarz