Tak się składa, że ostatnio miałem wymieniana uszczelkę oraz uszczelnienie ( nie pamiętam jak ono fachowo się nazywa ) i nie jest to takie proste i szybkie jakby się wydawało. Ogólnie norma jest, że cieknie olej ( jak by się mogło wydawać spod uszczelki pokrywy zaworów) a cieknie troche niżej. Ogołnie chodzi o część, która od góry trzyma wałek rozrządu i między nia a głowica znajduje się to uszczelnienie w postaci pasty, która z czasem twardnieje i sie kruszy ( typowy objaw w BFQ, w BSE zostało to poprawione ).
Octavia 2 1,6 MPI czy to uszczelka pod glowica?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Octavia 2 1,6 MPI czy to uszczelka pod glowica?
Witam wszystkich od 6 tygodni obserwuje moja oktavie 2 1,6 MPI pod katem uszczelki pod glowica bylem juz z tym tematem u 6 mechanikow 3 mowia ze to definitywnie uszczelka pod glowica ,a trzech ,ze nie martwic sie i jezdzic.
Objawy w zbiorniczku wyrownawczym plywajacy osad z oleju jak capucino. :?
A pod korkiem oleju osad jakby maslo ale te maslo pod korkiem oleju znika po dluzszej trasie calkowicie.
A w zbiorniczku wyrownawczym te oleiste capucino nada jest nawet po zlaniu plynu.
I teraz pytanie czy to uszczelka pod glowica?Załączone pliki
-
-
W każdym 1.6 robi się ten syf pod korkiem wlewu oleju w zależności od jakości oleju, stylu jazdy i pokonywanych kilometrach oraz warunków atmosferycznych (wilgotność) - w mniejszym lub większym stopniu. W zdrowym silniku jest to mieszanina skroplonej pary wodnej i pyłu olejowego.
Ale w żadnym zdrowym 1.6 nie ma tego syfu w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego.
Jeżeli tam pływa ten syfilis, to jednak wskazuje na uszczelkę....Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez damian41w 1.6 niema chłodnicy olejuOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
peknieta glowica? myslisz ze u mnie takie cos moze byc? (odpukac)
[ Dodano: Nie 28 Cze, 15 11:24 ]
powiem Ci tak nawiasem, wyminana rozrzadu tutaj w de wyniesie mnie 720€, niedawno robilem w fabii i zaplacilem dokladnie tyle. Na uszczelke powinnienem miec przygotowane okolo 1500€ wczoraj mi meister powiedzial.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RosomakW każdym 1.6 robi się ten syf pod korkiem wlewu oleju w zależności od jakości oleju,
Napisałeś mi w moim temacie, że używasz M1 0w40 New Life, czy z tym olejem też masz takie objawy?
Komentarz
-
Komentarz