Ja tam kupuje płyn do swoich skodzianek w Biedronce tylko ,że w lato jest 5 l i kosztyje 6zl, a zima teraz kupowalem 4 l za 9.99 zl ale wytrzymuje do -22 c i jestem skłonny powiedziec ze chyba nawet wiecej ,u mnie bylo -21 i plyn nawet nie zmienil konsystencji a jak sie pryska nie zamarza na szybie .Wiec z reka na sercu moge polecic wszystkim letni i zimowy.
płyn do spryskiwaczy...
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez smerZamieszczone przez ThsDziś przy -20 u mnie nic nie zamarzło
Irytujące jest natomiast to, że jeśli szyba jest zimna i spryska się ją to alkohol szybko paruje i woda zamarza tworząc cienką warstę, która praktycznie uniemożliwia dalszą jazdę.
Wydaje mi się że jest to domena wszystkich płynów do spryskiwaczy a jak jest w przypadku tych droższych? Czy wystepuje to zjawisko?
Oj, co ja bym dał za fordowską ogrzewaną szybę... Choćby nawet miały to być paski grube jak na tylnej szybie
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123JAKI STOSUJECIE ZIMOWY PŁYN DO SPRYSKIWACZY?i nie zamarza ani w zbiorniku ani w przewodach natomiast na szybie po pół minuty robi piękne lodowe wzorki! Pomijam już zupełnie to że w aucie zaczyna po użyciu śmierdzieć denaturatem
Nigdy więcej takich wynalazków....
Komentarz
-
-
No więc ja kupuje płyn Sonaxa i jest o.k.Nie zamarza ani z zbiorniczku, ani na szybie, nawet przy -16. Także polecam, szczególnie że jest też bezpieczny dla "szyb" reflektorów a przecież sporo z nas ma spryski
P.S. Kiedys kupowałem płyn Shell, ale nie spełnial moich oczekiwań.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Dziś w nocy było u mnie -18st.C. Rano sprawdziłem spryskiwacze i zbiornik - nie zamarzły. Zalany płyn to K2 Kleber (do -22stC) cena ok 12 zł za 5l.
Z Orlenem i Shellem miałem w historii równie dobre doświadczenia, tylko cena zdecydowanie wyższa.
Natomiast kiedyś przyoszczędziłem na jakiś płyn z Tesco, niby do -22 a jak jechałem przy -2 to miałem galaretę na szybie."Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
A. Einstein
Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThsIrytujące jest natomiast to, że jeśli szyba jest zimna i spryska się ją to alkohol szybko paruje i woda zamarza tworząc cienką warstę, która praktycznie uniemożliwia dalszą jazdę.
Mój płyn wczoraj wieczorem odmówił posłuszeństwa przy -20 C. A był jakiś z Norauto, jakiś taki ze 3 zł droższy od najtańszego.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Panowie zróbmy sonde na temet płynów do spryskiwaczy 8).
Komentarz
-
-
1.Sonax ( koncentrat ) - Bordzo dobry , w -15 na szybie dał rade / -30 (koncentrat)
2.Orlen - Dostateczny - w -6 marznie na szybie / -22
Dopisujcie typy NAZAWA - Jakość - Temperatura zamarzania Zbiorniczek/Szyba.
Komentarz
-
-
Ostatnio zaliczyłem trasę do Austrii przy -7°C i powrót przy -16°C i płyn ze stacji Schell o nazwie "Smart" nie zamarzał i nawet nieźle zmywał, a warunki po niemieckich autostradach były ciężkie, pełno wody z solą na drodze i to wszystko rzucane na szyby, aż wycieraczki nie nadążały ściągać tego wszystkiego.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Mi dziś płyn rozmarzł i dolałem od razu 0,3 denaturatu dla wzmocnienia, a po robocie lecę po jakiś płyn doby uzupełnić zbiornik (bo już połowa).obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Maru 123, to jest chyba sól lub coś podobnego , bo całe auto mam białe i jest dość dużo tego. Za to po polskich autostradach mam dużo czarnego brudnego lodu na przednim zderzaku i atrapie. Chciałem umyć auto ale niestety myjnie były pozamykane wczoraj ze względu na mróz.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Maru 123, soli tej tradycyjnej to czystej nie sypia, ale po innych srodkach ta breja wyglada tak jak u Ciebie. Stosuja zwirek, piasek, granulat a do topnienia chlorek sodu i chlorek wapnia: http://www.innenministerium.bayern.d...st_mit_anh.pdf .PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Ja trochę z ineej beczki. zawsze mam proble przy nalewaniu płunu do spryskiwaczy z opadającą klapką wlewu. Szczególnie zimą, jak plastik robi sie bardziej sztywny. Samo sie zamyka i trzeba jakoś próbowac klapke przytrzymywać. Macie jakiś patent na to czy tak musi być? Mam używac lejka?Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oculusJa trochę z ineej beczki. zawsze mam proble przy nalewaniu płunu do spryskiwaczy z opadającą klapką wlewu. Szczególnie zimą, jak plastik robi sie bardziej sztywny. Samo sie zamyka i trzeba jakoś próbowac klapke przytrzymywać. Macie jakiś patent na to czy tak musi być? Mam używac lejka?
Komentarz
-
Komentarz