płyn do spryskiwaczy...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rss
    L&K
    • 2009
    • 1098

znajomy lekarz wlewal kiedys do spryskiwacza wszystkie 'prezenty' z 'ruska' akcyza , ktore pacjenci kupowali mu na stadionie... wtedy to byl dopiero zapach
    kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• JAKI PŁYN

Witajcie, Dobry den

Kupuje od kilku lat Pan Samochodzik - zimowy i jestem mile zaskawiny bo jeszcze ani razu niezamarzł przy temperaturze do -26 stopni.

Jeśli jest -21 do -26 stopni psika jak "nitka" bo do -20 to psika jako rozproszony.

Przy mrozach które były 3 lata temu -34 niestety nie ma cudów.

Nie wiem jak zochowuje się od temp. -27 do -33.

Narazka

Komentarz

• Almanis
        Ambiente
        • 2007
        • 123
        • Octavia II (1Z3)
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Płyn z Lidla

W zeszłym roku zakupiłem w Lidlu sobie zapas kilku banieczek 5 litrowych na 2 samochody na całą zimę.

Totalna porażka. Zamarza i brudzi szybę. Zamiast przez zimę używałem go latem jako płynu letniego.

Alek
        O1 1,9 TDI AGR
        O2 2,0 TDI CFHC

Sznaucerki są moją pasją www.almanis.pl

Komentarz

• SP9XWW
          Rider
          • 2009
          • 579

Dorzucę info od siebie... Od lat używam płynu zimowego Autoland o wdzięcznej nazwie Psik-Psik. Jak do tej pory nie zamarzł ani razu. Inna podpowiedź dla "skrobiących" lód po szybach. Od jakiegoś czasu robię na zimę zapasy płynu do odmrażania szyb (z zewnętrznego lodu) też Autolandu - o nazwie Mors. Jak dla mnie jest to środek bomba! Wystarczy spryskać lud na szybie, zaczyna sam spływać po kilkudziesięciu sekundach bez jakiegokolwiek skrobania... Jak ktoś ma z tym problem, polecam w 100%. 8)
          Vy 73! de S!@w

Komentarz

• gruto
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1267
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

JA kupiłem na StatOil i spoko - zrobiłem próbę i dałem trochę w słoiczku do lodówki -18 i nie zamarzł ... :P

Komentarz

• smer
              RS
              • 2008
              • 2021
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
              Od lat używam płynu zimowego Autoland o wdzięcznej nazwie Psik-Psik
              Akurat dzisiaj zalałem tym cudeńkiem, zobaczę jaki efekt... Albo i nie zdążę zobaczyć, jeśli uda mi się sprzedać autko przed zimą :szeroki_usmiech
              Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• dragster
                Elegance
                • 2009
                • 895
                • Honda

Kupiłem płyn zimowy - fotka niżej. Masakra! Już podczas wlewania do zbiornika wydał mi się podejrzany, ale po jednym psiknięciu podczas jazdy trzeba był wietrzyć samochód - jeszcze żaden płyn nie śmierdział tak denaturatem jak ten. Cóż, spuściłem go po powrocie i nalałem innego.
                Silnik R18A2.
                http://www.dadrl.org.uk
                http://www.lightmare.org

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dragster, spokojnie.....czujesz, bo go ciepło :diabelski_usmiech - bedzie chłodniej to juz mniej bedzie go czuc :szeroki_usmiech
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• PAOLO ESCO
                    RS
                    • 2009
                    • 6626
                    • Volkswagen
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja się zaopatrzyłem w coś takiego - K2 CLAREN nie zamarza w temp -80°C receptura na nanocząsteczkach: cena ok 7 zł za litr...może nie rewelacja ale w zimie jak znalazł bo wiadomo, że w mrozy ciężko będzie coś kupić sensownego bo raz dwa ...rozkupią każdy płyn który nie zamarza :P
                    Sprawdź ponad 1000 produktów dla kierowców. Współpracujemy z partnerami na całym świecie.Poznaj sprawdzone, profesjonalne kosmetyki.
                    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Dzida
                      RS
                      • 2006
                      • 2253

Zamieszczone przez dragster
                      Kupiłem płyn zimowy - fotka niżej.
                      W makro jest promocja na ten płyn, ceny nie pamiętam ale stoi z brzegu, aby nie trzeba było wchodzić między regały.

Najlepszy IMHO płyn do spryskiwaczy to FAIRLINE dostępny w Makro. Kosztuje śmieszne pieniądze, pachnie bardzo delikatnie i nie bylo z nim do tej pory żadnych problemów.

Naprawdę polecam.

Komentarz

• dragster
                        Elegance
                        • 2009
                        • 895
                        • Honda

Faktycznie tak było jak Dzida piszesz Wziąłem najtańszy z brzegu.

FAIRLINE, używałem go ub. zimy, jest super.
                        Silnik R18A2.
                        http://www.dadrl.org.uk
                        http://www.lightmare.org

Komentarz

• konkon
                          Rider
                          • 2008
                          • 667
                          • Octavia I (1U2)
                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Ja zakupiłem Sonax Xtreme (także nano technologia) koncentrat 2L, 17 zł, 1:1 do -20, zobaczymy jak będzie. Natomiast na lato przymierzam się do koncentratu Sonax Xtreme 250 ml (25L płynu do sprysków :shock: ).
                          Konrad
                          OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
                          PerfectServiceBy DGW
                          WhitePride :smokedevil

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez konkon
                            Ja zakupiłem Sonax Xtreme
                            Uzywam go od 2 lat (tylko gotowego produktu a nie koncentratu) i jestem zadowolony. Bardzo ładnie myje szybę i co wazniejsze jest bezpieczny dla "szkieł" reflektorów wykonanych z poliweglanów, a ja mam spryski.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• oolsztyniak
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6650
                              • Superb II combi (3T5)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A ja leje ze statoila .....
                              Cena troche powalająca ale pachnie ładnie (teraz nawet wypuścili zimową wersje dla kobiet o jeszcze lepszym zapachu :lol: )
                              nie zamarza , nie zostawia smug i rewelacyjnie zbiera syf z szyby.
                              Kiedys kupowałem od kumpla koncentrat zimowy 5 litrów do rozrobienia (1 litr koncentratu i 4 litry wody) ale przy -20 zamarzł i wróciłem do statoilowskiego
                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• TOM67
                                Drive
                                • 2008
                                • 88
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Tak a pro po płynu. Jak moja Octavia była na gwarancji okazało się że nie pryska tylna wycieraczka no to do serwisu. W serwisie ( w-wa al. jer) stwierdzili że spadł wężyk. Pan doradca serwisowy przy przekazaniu samochodu stwierdził iż to od nie używania oryginalnego płynu skody i na następny raz jak nie będzie pryskać to usługa będzie płatna. To ja się pytam od czego jest ta gwarancja i co ma do tego nie oryginalny płyn skoro fabrycznie był źle zamontowany ten wężyk? A jak bym nie miał gwarancji na pewno bym do nich nie jechał.
                                + LPG

Komentarz

• JerzyM73
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 602

Zamieszczone przez Big
                                  Zamieszczone przez konkon
                                  Ja zakupiłem Sonax Xtreme
                                  Uzywam go od 2 lat (tylko gotowego produktu a nie koncentratu) i jestem zadowolony. Bardzo ładnie myje szybę i co wazniejsze jest bezpieczny dla "szkieł" reflektorów wykonanych z poliweglanów, a ja mam spryski.
                                  Mam pytanie do Ciebie odnosnie tego płynu. Ja spróbowałem go w tym roku i faktycznei pod względem czyszczenia szyb z robali to rewelacja w porównaniu np. z BP ale co mnie zmusiło do rezygnacji z używania to to że pozostawiał na lakierze w miejscach gdzie spływał płyn po karoseri zacieki pokryte czyms w rodzaju kamienia co było bardzo trudno domyć a na czarnym było widać jak cholara
                                  Czy u Ciebie też tak było ????
                                  O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                  Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• Mihau
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7461
                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez TOM67
                                    Pan doradca serwisowy przy przekazaniu samochodu stwierdził iż to od nie używania oryginalnego płynu skody i na następny raz jak nie będzie pryskać to usługa będzie płatna
                                    :shock: :shock: :shock: co?? mam jeszcze w ASO kupować płyn do spryskiwaczy??
                                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• domino_EL
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 204

taaaaaa... juz raz zrobilem ten blad... przy jakiejs tam wizycie w aso , standardowe pytanie : czy uzupelniamy plyny ? mowie czemu nie , bardzo prosze, przy odbiorze podliczenie ( uwierzycie lub nie ) :
                                      koles za biurkiem : yyyy.... weszlo 370ml ... yyyy przelicznik taki i siaki za jednostke..... yyyy 74 PLN do zaplaty.....
                                      zrobilem oczy typu : :shock: i delikatnie acz stanowczo odpowiadam : prosze Pana, plyn za 74 PLN to se moge do Bentleya wlewac ... dziekuje za taki przelicznik, placic nie mam zamiaru , i jakos dziwnym sposobem udalo sie zejsc na 25 PLN max chyba...
                                      Takze pilnowac sie chlopaki , pilnowac :twisted:
                                      ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ja leje płyny supermarketowe, nie zamarzają, nie zostawiają smug i generalnie są ok.
                                        Raz kiedyś kupiłem płyn z BP (w trasie mi zabrakło) nie dość, że zapłaciłem za niego 34zł to skończył się szybciej niż ten w biedronki i to znacznie szybciej. Intensywność używania była podobna.
                                        W Polsce nie ma kryzysu.
                                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Grisza
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 71

No to ja dodam swoje trzy grosze.
                                          Używam płynu z biedronki (AURA czy cuś) - nie zamarza, ostatnio przerzuciłem się na AUTOLAND Psik-Psik - również niezły , no i zapach bardziej mojej żonie podchodzi.

Komentarz

• smer
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2021
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Grisza
                                            ostatnio przerzuciłem się na AUTOLAND Psik-Psik
                                            Dzisiaj zalałem chwasta tym specyfikiem.

A będąc w markecie, z ciekawości powąchałem płyn na którym wielkimi literami było napisane "cytrynowa świeżość" (16 zł/ 5 l/-22stC) i okazało się, że cytryny mają zapach denaturatu :shock: :shock: :shock:
                                            Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• marto
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 10

Ja kupuję na Orlenie, wydaje się dobry, ale drogi
                                              Sklep medyczny Gubin

Komentarz

• Jacek Wo.
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 221

No to ja dodam swoje trzy grosze.
                                                Używam płynu z biedronki (AURA czy cuś) - nie zamarza,

4 litry za 9,99 - producent łódzka "Organika" - stara, porządna firma
                                                Mój "Nr1"

ostatnio przerzuciłem się na AUTOLAND Psik-Psik - również niezły , no i zapach bardziej mojej żonie podchodzi.
                                                Też ok, ale już się trochę za bardzo cenią. Kiedyś kosztował 12-14 PLN za 5 litrów, dziś już 14-16 PLN, tyle że za 4 litry :evil:

Komentarz

• oolsztyniak
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6650
                                                  • Superb II combi (3T5)
                                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez domino_EL
                                                  koles za biurkiem : yyyy.... weszlo 370ml ... yyyy przelicznik taki i siaki za jednostke..... yyyy 74 PLN do zaplaty.....
                                                  kiedyś miałem to samo tyle , że nikt o nic mnie nie pytał , jak popatrzyłem na fakture i zobaczyłem pozycje płyny zapytałem co to , gość powiedział , że uzupełnili płyn do spryskiwaczy i za usługe 60 czy 70 zł było , powiedziałem mu , że ja takiej usługi nie zamawiałem i że natychmiast ma spuścić płyn ze zbiorniczka , uzupełnić moim starym :lol: tyle ile było i kazałem wezwać kierownika , gość zbladł i stwierdził , że usługa jednak będzie gratis :lol:
                                                  Widocznie brakowało mu pare zyli do wyrobienia planu serwisowego a tu pech chciał bo sprawdziłem fakture
                                                  Poza tym , nawet nie wiedziałem , że istnieje coś takiego jak orginalny skodowski płyn do spryskiwaczy
                                                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• keneida
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 316

przedwczoraj kupiłem Lukoila do -25 . Minus 13 chyba było na parkingu w dzień i zamarzł
                                                    Wrocławskie spoty

Komentarz

Pracuję...