płyn do spryskiwaczy...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

A ja wczoraj kupiłem koncentrat Psik-Psik (-60stC) i przelałem go do butelki - rozpylacza po płynie do mycia szyb. Dzisiaj rano zastosowałem go jako odmrażacz do szyb. Zadziałał wyśmienicie. Nie wiem tylko, czy koncentrat w takim stężeniu można stosować bez wyrządzenia szkody np. uszczelce szyby przedniej? W sumie pisze tam, że można go spokojnie stosować i że nie jest szkodliwy, lecz nie pisze, czy chodzi o takie stężenie…

Jeśli Waszym zdaniem nie wyrządzi to żadnej szkody, to polecam: szybko rozpuszcza lód, ładnie pachnie i kosztuje 13zł/litr.
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6650
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez smer
      Dzisiaj rano zastosowałem go jako odmrażacz do szyb. Zadziałał wyśmienicie.
      Zamieszczone przez smer
      szybko rozpuszcza lód, ładnie pachnie i kosztuje 13zł/litr.
      w tesco jest takie cudo tyle, że nie koncentrat , kosztuje 8 zł / litr jest w butelce z rozpylaczem bezpieczny dla uszczelek , lakieru i wycieraczek.
      co do koncentratu który wykorzystałeś - ja bym tego nie robił , szkoda wycieraczek
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• smer
        RS
        • 2008
        • 2021
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dzisiaj prysnąłem tylko na próbę, żeby sprawdzić, czy koncentrat da radę odmrozić szyby. Dał. I ta świadomość mi wystarczy, bo stosować tego się jednak boję... Szkoda auta na eksperymenty.
        Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Adam204
          Rider
          • 2008
          • 454

a ja kupuje zwykły płyn zimowy w biedronce od 2 lat i jeszcze nie zamarł ani razu 5L za 10 zł i ładny nawet zapach :szeroki_usmiech

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Adam204
            a ja kupuje zwykły płyn zimowy w biedronce od 2 lat i jeszcze nie zamarł ani razu 5L za 10 zł i ładny nawet zapach :szeroki_usmiech
            cos mi sie wydaje, ze ma on 4 litry - a fakt faktem jest dobry :diabelski_usmiech i nie zamarza
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• jarojaro1973
              Drive
              • 2009
              • 53

Zamieszczone przez piotrek_os
              Zamieszczone przez Adam204
              cos mi sie wydaje, ze ma on 4 litry - a fakt faktem jest dobry :diabelski_usmiech i nie zamarza
              Potwierdzam działanie!!! Świetny płyn, a cena wręcz rewelacyjna!! Przy mrozach tej zimy ok 17 stopni C daje sobie świetnie rade. W ubiegłym roku przy ponad - 20 też był wszystko ok, tzn. nie zamarzał...
              Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm

Komentarz

• adamusek
                Rider
                • 2010
                • 331

rowniez uzywam i polecam - nanotechnologia do -22 nie zamarza ;]
                Prowadzi NaviExpert Lifetime
                Ostrzega Yanosik
                Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• DANIEL1987
                  Rider
                  • 2010
                  • 286

Zamieszczone przez Maru 123
                  ak ja dolewałem to paliła się już kontrolka że brakuje płynu
                  mi się płyn skończył a kontrolka się nie zapaliła....czy to możliwe że mogę nie mieć takowej ????
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Zamieszczone przez piotrek_os
                    cos mi sie wydaje, ze ma on 4 litry
                    to fakt, one sa 4 litrowe a przynajmniej byly w zeszlym roku, mialem i spreawowal sie. w sumie to nawet parkujac poprzednie autko pod chmura nigdy mi plyn nie zamarzl, a zawsze kupuje marketowe. Teraz mam z lidla 5 litrow za 12 zeta do -20 i nie widze potrzeby wydawania kasy na drozsze plyny ze stacji.

Komentarz

• LUKI
                      RS
                      • 2005
                      • 5776

a ja płyny z bp i statoil - dla mnie są ok
                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Jahu55
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 107

Ja kupuje płyn Shell'a ale w Makro po 2l wychodzi taniej niż 4l.

Komentarz

• firmek
                          Rider
                          • 2008
                          • 477

Ok, plyn z biedronki jest tani i nie zamarza z tym, ze beznadziejnie smuzy do tego stopnia ze kupilem go raz i nigdy wiecej nie zrobie juz tego bledu. Dobry jest plyn z shella ale drogi, ewentualnie tanszy ale tez bardzo dobry plyn autolandu. Sporym plusem jest lejek montowany od butelki.

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez firmek
                            Ok, plyn z biedronki jest tani i nie zamarza z tym, ze beznadziejnie smuzy do tego stopnia ze kupilem go raz i nigdy wiecej nie zrobie juz tego bledu. Dobry jest plyn z shella ale drogi, ewentualnie tanszy ale tez bardzo dobry plyn autolandu. Sporym plusem jest lejek montowany od butelki.
                            ciekawe jakby ci ktos wlał tego biednronkowego do baniaczka z shella to bys go chawił pod niebiosa.....a nie żalił sie!!! :evil:

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7461
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja i letni i zimowy używam Autolandu Psik-Psik i zero problemów (no może jeden ale to z mojej winy)
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• redhead
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 161
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

nabyłem 5L za 8.99 w carrefourze i daje rade - nie zamarza
                                mi wystarczy ...... przeca to tylko płyn do spryskiwacza

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ja ostatnio kupiłem w Realu jakiś za 9.99 (był w promocji), w takiej opływowej dziwnej butli. I strasznie smuży i ogólnie jest słaby. Z Lidla był już o wiele lepszy.
                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• firmek
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 477

ciekawe jakby ci ktos wlał tego biednronkowego do baniaczka z shella to bys go chawił pod niebiosa.....a nie żalił sie!!! :evil:
                                    Jestem na tyle rozgarniety, ze oceniam produkty po ich dzialaniu, nie opakowaniu. Z reszta ogolnie strzal byl kula w plot bo testowanie srodkow do aut to moje hobby, jako amatora car detailingu.
                                    Za to Ty najwyrazniej masz problem z czytaniem, skoro wyraznie zaznaczylem, ze plyn z biedronki bardzo smuzy i to jest jego najwieksza wada - a nie to, ze jest to plyn z biedronki. W przypadku wymienionych dalej plynow jesli nawet smuzenie wystepuje to jest ono minimalne.
                                    Z checia sam bym kupowal tanszy plyn na na zime bo schodzi mi go w zastraszajacych ilosciach. Z reszta przetestowalem ich juz sporo i wnioski byly mniej wiecej takie ze plyn musi swoje kosztowac, inaczej albo szybko zamarza albo okrutnie smierdzi. W sredniej cenie, gdzies 17 zl bardzo dobrze sprawowal sie plyn z castoramy, z tym, ze nie wiem czy w tym roku jest ten sam a ostatni kupowalem zeszlej zimy.

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8162
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez firmek
                                      Jestem na tyle rozgarniety, ze oceniam produkty po ich dzialaniu, nie opakowaniu. Z reszta ogolnie strzal byl kula w plot bo testowanie srodkow do aut to moje hobby, jako amatora car detailingu.
                                      Za to Ty najwyrazniej masz problem z czytaniem, skoro wyraznie zaznaczylem, ze plyn z biedronki bardzo smuzy i to jest jego najwieksza wada - a nie to, ze jest to plyn z biedronki. W przypadku wymienionych dalej plynow jesli nawet smuzenie wystepuje to jest ono minimalne.
                                      Z checia sam bym kupowal tanszy plyn na na zime bo schodzi mi go w zastraszajacych ilosciach. Z reszta przetestowalem ich juz sporo i wnioski byly mniej wiecej takie ze plyn musi swoje kosztowac, inaczej albo szybko zamarza albo okrutnie smierdzi.
                                      chcesz to płac nawet i 50 zeta za 4-5 litrów - tylko te drozsze zobacz kto je produkuje....i kto produkuje płyn dla biedronki......- "wiec z tym rozgarnieciem" róznie moze byc.... :diabelski_usmiech

Komentarz

• firmek
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 477

Akurat bardzo dobrze wiem jak wyglada produkcja plynow i zapewniam Cie, ze ten sam producent potrafi w tym samym opakowaniu wysylac co innego na stacje a co innego supermarketu.

Komentarz

• pskosz
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 703

Kupuje często w Biedronce i ani razu mi nie smużył.
                                          Ani nie zamarzł nawet w największe mrozy :szeroki_usmiech
                                          pozdrowienia

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

ja z kolei kazdy płyn który zakupiłem na stacji to o kant dupy rozbić, najlepszy jest z tesco za 10 zł
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6910
                                              • Ford

Kupuje płyn w Lidl. Sprawdzalismy z kumplem temp zamarzania i wyszło - 19 st. Koszt cos ok 12 PLN i do tego ma ładny zapach.

филип
                                              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• kkuligowski
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 178
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mam 2 doświadczenia:
                                                super koncentrat do -70 ale jak było w miarę ciepło pomieszałem 1 do 1 i kaszana bo przy -10 zaczął się ścinać.
                                                zalałem płynem kupionym a Auchan za 9 złotych żółte nie wiadomo co żabką - trzyma do teraz - a jaki zapach intensywny. przy spryskiwaczach świateł pachnie mi i sąsiadom na drodze ops:
                                                Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
                                                Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
                                                A teraz jest 1,4 TSI z 2012

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez Mihau
                                                  Ja i letni i zimowy używam Autolandu Psik-Psik i zero problemów (no może jeden ale to z mojej winy)
                                                  też go używam, daje radę + gratis miły bukiecik dykty :szeroki_usmiech
                                                  saport techniczny baj DGW
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm
                                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• pstryczek
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 10796
                                                    • Superb III (3V3)

Ja ostatnio kupiłem jakiś tam 2l z Tesco, ale wali niemiłosiernie, muszę go wypsikać i dolac cos o normalnym zapachu :P
                                                    Marek

Komentarz

Pracuję...