mirek_p11, no to mam to samo, zacieki zrobiły się latem na szybach też miałeś?
Co dokładnie pomogło?
porządne mycie, pasta turtle platinum wax a po dwóch godzinach na koniec pasta turtle wax platinum series extra gloss. troszkę pracy było, ale po użyciu tych specyfików nie było śladu po zaciekach a samochód lśnił jak psu....
Turtle Wax rządzi...
Nawet kupiłem płyn zimowy do spryskiwaczy Turtle - super daje radę chociaz swoje kosztuje.
Jak mi się skończy to na 100% kupię drugiego żółwika
A do tej pory używałem zimowe Moje Auto - też całkiem ok. I jeszcze fajnie pachnie...
trochę odkopię bo zima już za nami, ale zrobię antyreklamę płynowi z biedronki. Ładnie pachnie, nie zamarza, i to koniec zalet. Największą wadą która go pogrąża jest to, że on brudzi szybę! Jak płyn do mycia może brudzić jest to dla mnie niepojęte! Dlatego stanowczo odradzam kupowanie tego badziewia. Po spryskaniu i wytarciu szyby zostaje na niej osad jakby niedomyte, a że moja skodzina pryska raźnie na wszystko to po kilkukrotnym użyciu brudne mam także boczne szyby i syf na lakierze. To jakaś kompletna porażka. W zimie zeskrobałem z lodem trochę tego płynu tak że została grubsza warstwa i został jakiś syf którego myjka ciśnieniowa nie chciała ruszyć....
Kupiłem 3 od razu żeby zapas mieć i chyba go normalnie wyleje do zlewu...
nie jestem przekonany czy to wina płynu, mam takie szyby brudne że tragedia przy stosowaniu różnych płynów, naprawdę wypróbowałem ich wiele, a szyby dalej brudne, z tyłu szyba to do wymiany się nadaje po zimie, będę musiał przestudiować wasze rady i spróbować doczyścić i szyby i karoserię bo mi serce pęka jak na autko patrze.
nie jestem przekonany czy to wina płynu, mam takie szyby brudne że tragedia przy stosowaniu różnych płynów, naprawdę wypróbowałem ich wiele, a szyby dalej brudne, z tyłu szyba to do wymiany się nadaje po zimie, będę musiał przestudiować wasze rady i spróbować doczyścić i szyby i karoserię bo mi serce pęka jak na autko patrze.
Swego czasu założyłem temat, który tyczył się właśnie brudnych szyb w zimie i niemożności ich doczyszczenia.
czy letni, czy zimowy nie kupujcie wynalazków (nawet firmowych np. Psik psik) typu "+ gliceryna". W necie rozwodzą się, że to najnowszy trend (gliceryna chroni uszczelki, piórka wycieraczeK itp.).
A fakt jest taki, że w ciągu 1 miesiąca na płynie zimowym (psik z gliceryną) poszły mi dwie dysze spryskiwaczy - zapchały się białą galaretą. Serwis zrobił wielkie oczy jak rozebrał wężyki. Potem zmieniłem płyn i juz problem sie nie pojawia.
Mój dzisiejszy tani zakup w Lidlu :thank: Stosował go już ktoś?Zostawia ślady na lakierze? Nic też nie pisze na metce odnośnie bezpieczeństwa kontaktu z tworzywem reflektorów...
Pisałem juz kiedyś, że stosowałęm Somax Extreme z nano tech i że zostawały zacieki (jak po trawdej wodzie na karoseri w miejscach gdzie spływa płyn (słupki, dach).
W tym roku używam też Sonaxa ale zwykły koncentrat
Rozrabiany dla bezpieczeństwa z wodą destylowaną i m uszę powiedzieć, że rewelacja. Wychodzi bardzo tanio i jest bardzo skuteczny, super czyści z robali które konczą żywot na przedniej szybie, żaden osad nie zostaje.
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Ja aktualnie stosuję Sonaxa extreme nano koncentrat z wodą destylowaną i rewelacja zarówno zapach jak i skuteczność. za 15 zł na Lotosie, taniej niż na alledrogo i wystarcza niby na 25 L.
POLECAM
Konrad OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części
Ja aktualnie stosuję Sonaxa extreme nano koncentrat z wodą destylowaną i rewelacja zarówno zapach jak i skuteczność. za 15 zł na Lotosie, taniej niż na alledrogo i wystarcza niby na 25 L.
POLECAM
Jaki masz kolor auta i czy nie zosatają po nim zacieki jak u nie na czarnym (ale jak kupowałem gotowy)????
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Ja natomiast używam tylko płynów Sonax nano pro letnich i zimowych i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o zimowy płyn Sonaxa to mi zaczął zamarzac dopiero przy -20
Komentarz