płyn do spryskiwaczy...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PieTrzaK
    L&K
    • 2009
    • 1323
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Też mam zalanego Psik -psika - wcale aż tak źle nie pachnie :P Wcześniej miałem jakiś najtańszy z Reala, to myślałem że padnę jak go otworzyłem... W aucie po psiknięciu też nie szło wytrzymać.

Komentarz

• JerzyM73
      Rider
      • 2010
      • 602

Co do płynu z Biedronki to zastanawiam się ile trzeba biednych biedronek zby z nich tyle płynu wycisnąć :lol:

Co do płynu z Castoramy to parę lat temu uzywałęm i był OK
      Teraz tankuja auto firmowe na BP i kupuję ich płyn ale ostatnio zakupiłem po 14 zł. Pan Samochodzik i jest dużo lepszy- dwa razy tańszy i ma 5 l a nie 4,5 jak na BP.
      Pan Samochodzik kiedyś także dobrze wypadł w testach Auto Świata.
      O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
      Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• ja tam nie zwracam specjalnie uwagi na zapach i do tanich ktore do tej pory kupowalem nie mam zastrzezen, nawet lubie zapach denaturatu W firmowych autach to nawet i wodke mialem w zbiorniku, od starogardzkich po finlandie.

Komentarz

• Kabraxis
          Ambiente
          • 2009
          • 106

Zamieszczone przez JerzyM73
          Co do płynu z Biedronki to zastanawiam się ile trzeba biednych biedronek zby z nich tyle płynu wycisnąć :lol:

Co do płynu z Castoramy to parę lat temu uzywałęm i był OK
          Teraz tankuja auto firmowe na BP i kupuję ich płyn ale ostatnio zakupiłem po 14 zł. Pan Samochodzik i jest dużo lepszy- dwa razy tańszy i ma 5 l a nie 4,5 jak na BP.
          Pan Samochodzik kiedyś także dobrze wypadł w testach Auto Świata.
          Nie śmiej sie z biedronki, bo póki co to wg mnie najlepszy płyn. Ja firmówke tankuje na Orlenie i tam płyn wali tak, że gdybym miał dmuchnąć w alkomat po spryskaniu, to pewnie z 0,5 promila bym wydmuchał :lol:

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez pstrykacz
            Ja ostatnio kupiłem jakiś tam 2l z Tesco, ale wali niemiłosiernie, muszę go wypsikać i dolac cos o normalnym zapachu :P
            chyba mieliśmy ten sam, aż mi oczy łzawiły :lol:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szkoda
              Zamieszczone przez pstrykacz
              Ja ostatnio kupiłem jakiś tam 2l z Tesco, ale wali niemiłosiernie, muszę go wypsikać i dolac cos o normalnym zapachu :P
              chyba mieliśmy ten sam, aż mi oczy łzawiły :lol:
              ale ten płyn ma swoje plusy.....moja kolzanka go zalała to poczuła, ze w aucie tak wali, ze cos jest nie tak....i było - zamiast na tylnia szybe pryskac...to pryskało do bagznika - wiec gdyby nie ten smierdzacy plyn to pewnie by dalej jezdzila z płynem w bagazniku :diabelski_usmiech
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• wojciech_
                Ambiente
                • 2008
                • 164

Zamieszczone przez Golas27
                W firmowych autach to nawet i wodke mialem w zbiorniku, od starogardzkich po finlandie.
                - no tak, pic za kolkiem nie mozna, to trzeba sie zadowolic wachaniem

Zamieszczone przez Kabraxis
                Ja firmówke tankuje na Orlenie i tam płyn wali tak
                - ale to ten z logo orlen? Ostatnio na tej stacji zakupilem 5l plynu polowe taniej niz 4l typowego orlenowskiego. Po otworzeniu butelki wiedzialem dlaczego ma taka cene.

Komentarz

• Adam204
                  Rider
                  • 2008
                  • 454

jest to ciekawe że płyny ze stacji benzynowych przeważnie to śmierdzą a taki z biedronki ma ładny zapach a no i stanowczo nie polecam płynu z Carffura

Komentarz

• firmek
                    Rider
                    • 2008
                    • 477

Zamieszczone przez Adam204
                    stanowczo nie polecam płynu z Carffura
                    Tez zdecydowanie nie polecam, smierdzi denaturatem tak ze az glowa boli.

Komentarz

• Karql
                      L&K
                      • 2010
                      • 1124

Ja też jakiś czas temu kupiłem płyn w biedronce i sobie go chwalę
                      Jest tani, ładnie pachnie, dobrze czyści szybę i jeszcze mi nie zamarzł, a mieszkam w górach

Pozdrawiam
                      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Zamieszczone przez wojciech_
                        no tak, pic za kolkiem nie mozna, to trzeba sie zadowolic wachaniem

a na serio to czasem cos sie stlucze na pace i uwierz rzadko kiedy sie wyleje cale, wiec sru do zbiornika bo z plynami to u nas roznie na firmie.

Komentarz

• RABIN
                          Rider
                          • 2009
                          • 450
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

płyn z biedronki produkuje Organika i jest całkiem niezły jak na swoją cene, ja osobiście polecam psik psika jest niezły jednak ostatnio przy -15 przymarzał na szybie

Komentarz

• Kabraxis
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 106

- ale to ten z logo orlen? Ostatnio na tej stacji zakupilem 5l plynu polowe taniej niz 4l typowego orlenowskiego. Po otworzeniu butelki wiedzialem dlaczego ma taka cene.[/quote]

Tak to ten z logo orlenu

Komentarz

• Karql
                              L&K
                              • 2010
                              • 1124

Hej klubowicze

Byłem dzisiaj na zakupach w biedronce Płyn był jeszcze tańszy 6zł za 4 litry
                              Ale co ciekawe zabrakło mi gotówki, a w biedronce nie ma możliwości płacenia kartą. Poszedłem do bankomatu na bp (bo jest zaraz koło biedronki). Patrzę płyn bp prestige z nano technologią, parametry i producent identyczny jak tego z biedronki cena 19,99zł za 2l, w promocji 2*2l 35,99zł

Pozdrawiam

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Karql
                                Hej klubowicze

Byłem dzisiaj na zakupach w biedronce Płyn był jeszcze tańszy 6zł za 4 litry
                                Ale co ciekawe zabrakło mi gotówki, a w biedronce nie ma możliwości płacenia kartą. Poszedłem do bankomatu na bp (bo jest zaraz koło biedronki). Patrzę płyn bp prestige z nano technologią, parametry i producent identyczny jak tego z biedronki cena 19,99zł za 2l, w promocji 2*2l 35,99zł

Pozdrawiam
                                to jak promocja to trza se kupic xx baniek

Komentarz

• Karql
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1124

Zamieszczone przez piotrek_os
                                  to jak promocja to trza se kupic xx baniek
                                  Wziąłem 4 A tak to z poprzednich mi został jeszcze pełny zbiorniczek + 1l

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• mirek_p11
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 6630
                                    • Volkswagen
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W Lidlu jest teraz płyn zimowy w promocji 5l za 7,77 zł. Ostatnio był test płynów w motorze i auto świecie i Lidlowy zajął 4 miejsce. Temp. zamarzania -20 C, przyjemnie pachnie, i dobrze przeciera szyby, ogólnie polecam Najgorszy, który miałem to Fairline,Task z makro (smród nie do wytrzymania), najlepszy sonax i shell

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                    Fotki

Komentarz

• Nie polecam płynu z biedry, używałem w drugim aucie i mam plamy na lakierze, ewidentnie od płynu bo mam zacieki na masce które ida od spryskiwaczy, poza tym szybę i dach również. Koledzy z cds-autospa doradzili jakąś pastę która pomogła ale niestety na szybie dalej mam zacieki, używałem też płynu Catrola Premium czy jakoś i jest dokładnie to samo. Wie ktoś jak sobie poradzić z tymi zaciekami na szybie? Co oni dolewają do tych płynów że taki syf zostaje na szybie i lakierze?

Komentarz

• mirek_p11
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 6630
                                        • Volkswagen
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kross12
                                        Nie polecam płynu z biedry, używałem w drugim aucie i mam plamy na lakierze, ewidentnie od płynu bo mam zacieki na masce które ida od spryskiwaczy, poza tym szybę i dach również. Koledzy z cds-autospa doradzili jakąś pastę która pomogła ale niestety na szybie dalej mam zacieki, używałem też płynu Catrola Premium czy jakoś i jest dokładnie to samo. Wie ktoś jak sobie poradzić z tymi zaciekami na szybie? Co oni dolewają do tych płynów że taki syf zostaje na szybie i lakierze?
                                        Kiedyś miałem taki problem z płynem letnim, powstały plamy na masce, ale na szczęście na myjni zacieki zeszły przy użyciu twardego wosku.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                        Fotki

Komentarz

• mirek_p11, no to mam to samo, zacieki zrobiły się latem na szybach też miałeś?
                                          Co dokładnie pomogło?

Komentarz

• piotrek_os
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8162
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mirek_p11
                                            W Lidlu jest teraz płyn zimowy w promocji 5l za 7,77 zł. Ostatnio był test płynów w motorze i auto świecie i Lidlowy zajął 4 miejsce. Temp. zamarzania -20 C, przyjemnie pachnie, i dobrze przeciera szyby, ogólnie polecam Najgorszy, który miałem to Fairline,Task z makro (smród nie do wytrzymania), najlepszy sonax i shell

http://img843.imageshack.us/f/p1050033o.jpg/
                                            wiec całkiem niezle tez wypadł płyn z biedrony....a Ci co od niego dostaja uczulenia :diabelski_usmiech .....niech płacą po 30zeta/5l

Komentarz

• piotrek_os, ten płyn jest spoko, nie śmierdzi, dobrze myje szybę i jest tani, ale syf na lakierze i szybie nie zachęca.

Komentarz

• marlena
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1719

Z tegorocznych obserwacji wynikło, że płyn z Lidla jest lepszy niż z Biedronki. Niestety po tym z biedronki szyba jest jakaś tłusta i długo schnie.
                                                Co do letniego nigdy nie miałam takich problemów.

Komentarz

• kross12 takie zacieki nie tylko po plynie z biedronki zostaja, kolega do mondeo kupuje raczej na stacjach "firmowe" plyny, a ma takie zacieki ze masakra, niestety tez ma dysze na masce, ja uzywam roznych plynow, ale zawsze marketowych i oczywiscie problem maski mnie nie dotyczy, ale z czasem zrobil sie lekki nalot na dachu. umylem auto i uzylem politury (pewnie i glinka pomoze), potem nalozylem wosk i ani sladu. Ale jak pisalem uzywal roznych marketowych plynow i tylko raz zauwazylem ze zostal jakis nalot. W sumie nie ma co uogulniac kazdy wlewa co ma pasuje, ale odnoszac sie do testu podanego przez kolege wyzej wychodzi na to ze nie zawsze oplaca sie przeplacac.

Komentarz

• Enriquez
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7685
                                                    • Superb III (3V3)

kross12,

Spróbuj Ajax Actifizzzz u mnie pomogło.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Marcin

Komentarz

Pracuję...