płyn do spryskiwaczy...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrtdi
    Classic
    • 2010
    • 39

Ja standardowo do swoich samochodów byłych jaki o obecnej Skody na zimę stosuje ten
    Pierwsza Skoda w moim życiu

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Enriquez
      ja natomiast kupiłem dziś psik-psika w Tesco za 22 PLN. Co ważne bez metanolu. Obok stał Sonax nano coś tam też bez metanolu, za to 1 PLN droższy. Mowa oczywiście o 4 litrach.
      to jak bez metanolu, to tez sprobuje. (moze nawet bedzie smaczny? ;-))) )
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• elemenateur
        Elegance
        • 2007
        • 803

Testujemy teraz w firmie zimowy płyn Motula i zgodnie stwierdzamy, że pachnie jak włoski niemowlaka po kąpieli. Kto je wąchał, ten wie, o co chodzi Polecamy serdecznie

Komentarz

• Sebastian_M26
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1823
          • Superb II (3T4)

A ile kosztuje Motul, w jakich jest opakowaniach oraz w jakiej formie?
          Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• elemenateur
            Elegance
            • 2007
            • 803

Normalne pięciolitrowe banieczki. Normalnie kosztuje 14zł, ale jest szansa mieć go taniej - szczegóły w naszym wątku

Komentarz

• kapi
              L&K
              • 2009
              • 1174
              • Fabia combi

i ja coś dopisze - zakupiłem koncentrat zimowy -70* w ASO firmowany znakiem VW - koszt ok. 19 zł / litr. ( był też inny za 26 / litr)
              zmieszałem w proporcji 1/3-2/3 do temp. -14* ( ok. 1/3 butelki na 4-ro litrową bańke po innym płynie.)
              1-sza próba dziś rano przy mrozi ok. -3* - szybka została umyta minimalną ilością płynu, bez smug, nie marznie na spryskiwaczach..... zobaczymy jak bedzie w większe mrozy.
              zapach mimo intensywnego ogrzewania w samochodzie - obojętny i nie zwracający uwagi.
              OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez kapi
                i ja coś dopisze - zakupiłem koncentrat zimowy -70* w ASO firmowany znakiem VW - koszt ok. 19 zł / litr. ( był też inny za 26 / litr)
                zmieszałem w proporcji 1/3-2/3 do temp. -14* ( ok. 1/3 butelki na 4-ro litrową bańke po innym płynie.)
                1-sza próba dziś rano przy mrozi ok. -3* - szybka została umyta minimalną ilością płynu, bez smug, nie marznie na spryskiwaczach..... zobaczymy jak bedzie w większe mrozy.
                zapach mimo intensywnego ogrzewania w samochodzie - obojętny i nie zwracający uwagi.
                widzialem tez taki koncentrat w VW i sie zastanawialem, ale pan sprzedawca z dzialu czesci nie mial o nim zadnego pojecia...
                w sumie to chyba wychodzi toto taniej niz plyn w lidlu czy biedronce, tak?
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Używam od kilku lat Fairlina z Macro - 10zł /5L.
                  Do -20C daje radę, zapach obojętny. Zeszłej zimy w lutym przy -24zł zamarł, ale przy takich temperaturach to już nie ma co zasyfić szyby. :diabelski_usmiech
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• kapi
                    L&K
                    • 2009
                    • 1174
                    • Fabia combi

Zamieszczone przez marlej108
                    Zamieszczone przez kapi
                    widzialem tez taki koncentrat w VW i sie zastanawialem, ale pan sprzedawca z dzialu czesci nie mial o nim zadnego pojecia...
                    podsumowując :
                    kupując nawet ten za 26 PLN ( do -60*) i rozrabiając na 3 bańki po 4l. -> 26 / 3 = ~8,67 za banke dobrego jakościowo płynu.
                    OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez kapi
                      Zamieszczone przez marlej108
                      Zamieszczone przez kapi
                      podsumowując :
                      kupując nawet ten za 26 PLN ( do -60*) i rozrabiając na 3 bańki po 4l. -> 26 / 3 = ~8,67 za banke dobrego jakościowo płynu.
                      no to mnie skusiles - jak mi sie skonczy obecny zimowy (ciekawe kiedy....) to kupie w ASO VW ten ichni i bede rozrabiac... niczym bimber ;-)))
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zapp
                        Classic
                        • 2009
                        • 25

Zamieszczone przez kapi
                        ...
                        Coś z tymi proporcjami nie bardzo...
                        1/3 - 2/3 tzn. 1ltr koncentratu na 2 litry wody = 3ltr płynu do -16 za 19pln

SII CDVA
                        R CZCA

Komentarz

• barths
                          Classic
                          • 2012
                          • 14

Ja od zawsze kupuje w Selgrosie płyn marki JAN, zawiera <5% metanolu, ładnie pachnie i jeszcze się nie zdarzyło żeby zamarzł (a w zeszłym roku mrozy były nocą prawie -30 w KRK). Co ważne 5L kosztuje w okolicach 10zł. Awaryjnie, jak nie ma czasu do Selgrosa jechać to Aura ze Stonki też b. dobra, choć w tym roku jakby inna była...

Komentarz

• bws34
                            Rider
                            • 2011
                            • 543

Ja kupiłem w Lidlu koncentrat płynu LETNIEGO i dzisiaj przy -17*C w nocy nie zamarzł skubany! Nie wiem co oni tam dolali ale mi sie podoba :P
                            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• LoMe
                              Drive
                              • 2009
                              • 59

Kupuję płyn z serii "TESCO" - o dziwo nominalna temperatura czyli -22 jest jak najbardziej prawdziwa. Jeśli akurat nie ma 'TESCO" kupuję koncentrat "ADIXOL" do -50 stopni. Tylko, że z nim trzeba się pobawić w odpowiednie proporcje.

Komentarz

• kris75
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 217

ja kupilem w lidlu do minus 20 i mam mieszane uczucia, od 2 dni go mam wlanego do pustego zbiornika, na nastepny dzien minus 5 plyn zamarzl, no ok, moze resztki byly poprzedniego, ale dzisiaj rano minus 3 i dysze z przodu zamarzly, tyl dzialal, nie wiem co jest z tym dyszami, w zeszlym roku nie bylo takiego problemu a takze kupowalem plyny z supermarketu.

Komentarz

• Bartek.K
                                  Rider
                                  • 2012
                                  • 396

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Konfrontacja kilku płynów do spryskiwaczy
                                  Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• JerzyM73
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 602

Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . Ja dużo jeżdżę i przy takich pogodach jak ostatnio zużywam średnio dziennie około 5 l płynu- głównie trasa -używałem do tek pory płynu Pan Samochodzik który jest dobry i tani - perfuma z Sephory może to nie jest ale nie zamarza i nie zostawia smug - w tym teście Auto Świata został oceniony jako niezgodny z deklaracjami ale we wcześniejszych testach był wychwalany.
                                    dziś zalałem zbiornik Sonaxem Extreme z Tesco za 25 zeta i jest super.
                                    Co go płyny z BP - powiem tyle - mogę go kupować na ROutex na firmę do woli i zbierać punkty Payback ale tego nie robię już od dwóch lat - to cała opinia [/code]
                                    O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                    Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8160
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez JerzyM73
                                      Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . [/code]
                                      ostatnio widzialem jak gosc do nowej avenis wlał resztki płynu z baniaczka 5l, a reszte uzupelnił woda mineralna, która zakupił w Tesco :diabelski_usmiech
                                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• JerzyM73
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 602

Zamieszczone przez piotrek_os
                                        Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . [/code]
                                        ostatnio widzialem jak gosc do nowej avenis wlał resztki płynu z baniaczka 5l, a reszte uzupelnił woda mineralna, która zakupił w Tesco :diabelski_usmiech
                                        Zgadza się, po czym wsiadł do tej Toyoty i pojechał do W-wy na marsz 13 grudnia
                                        O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                        Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8160
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                          Zgadza się, po czym wsiadł do tej Toyoty i pojechał do W-wy na marsz 13 grudnia
                                          pudło :diabelski_usmiech nr były KR i w tym kier się udał
                                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Garret
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1196
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

dwa dni temu Orlen zimowy (-22), najpierw mi zrobił lodowy skrzep na tylnej szybie (puściło dopiero po właczeniu podgrzewania szyby) a potem... zamarzł korkiem lodowym w przewodzie :lol: Można tego badziewia używać albo przy niewielkim mrozie, albo jak już szyby nagrzane :lol: a i to w przypadku spryskiwania tylnej szyby jak widać nie zawsze :roll:
                                            Garret

-----------
                                            Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• obrus
                                              Elegance
                                              • 2011
                                              • 783
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Przy -5 "chrzęści" płyn w butli z Carrefour no i oczywiście przy -10 dysze kaputt.
                                              Szwagier gdy miał rezydenture w jednym z krakowskich szpitali opowiadał, jak jakiś tam doktor/profesor dolewał regularnie do zbiorniczka alkohole, w szczególności koniaki

Komentarz

• LUKI
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 5776

a ja leje zimowy BP i jestem kontent :!:
                                                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez LUKI
                                                  a ja leje zimowy BP i jestem kontent :!:
                                                  Ja również. Nie zamarza, nie zostawia smug, nie śmierdzi :diabelski_usmiech A w porównaniu do płynu ze Statoil, płyn z BP to wyższa półka.
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• dragster
                                                    Elegance
                                                    • 2009
                                                    • 895
                                                    • Honda

Chłopy, gdzie jest temat ogólny o zimowym płynie do spryskiwaczy?

Dla lata temu kupiłem Psik Psik z Autolandu 5l za 12. Fakt że na wiosnę. Dziś w Makro 4 l po 27 zł. Co to jest ? :twisted:
                                                    Silnik R18A2.
                                                    http://www.dadrl.org.uk
                                                    http://www.lightmare.org

Komentarz

Pracuję...