Ja standardowo do swoich samochodów byłych jaki o obecnej Skody na zimę stosuje ten
płyn do spryskiwaczy...
Zwiń
X
-
i ja coś dopisze - zakupiłem koncentrat zimowy -70* w ASO firmowany znakiem VW - koszt ok. 19 zł / litr. ( był też inny za 26 / litr)
zmieszałem w proporcji 1/3-2/3 do temp. -14* ( ok. 1/3 butelki na 4-ro litrową bańke po innym płynie.)
1-sza próba dziś rano przy mrozi ok. -3* - szybka została umyta minimalną ilością płynu, bez smug, nie marznie na spryskiwaczach..... zobaczymy jak bedzie w większe mrozy.
zapach mimo intensywnego ogrzewania w samochodzie - obojętny i nie zwracający uwagi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapii ja coś dopisze - zakupiłem koncentrat zimowy -70* w ASO firmowany znakiem VW - koszt ok. 19 zł / litr. ( był też inny za 26 / litr)
zmieszałem w proporcji 1/3-2/3 do temp. -14* ( ok. 1/3 butelki na 4-ro litrową bańke po innym płynie.)
1-sza próba dziś rano przy mrozi ok. -3* - szybka została umyta minimalną ilością płynu, bez smug, nie marznie na spryskiwaczach..... zobaczymy jak bedzie w większe mrozy.
zapach mimo intensywnego ogrzewania w samochodzie - obojętny i nie zwracający uwagi.
w sumie to chyba wychodzi toto taniej niz plyn w lidlu czy biedronce, tak?
Komentarz
-
-
Używam od kilku lat Fairlina z Macro - 10zł /5L.
Do -20C daje radę, zapach obojętny. Zeszłej zimy w lutym przy -24zł zamarł, ale przy takich temperaturach to już nie ma co zasyfić szyby. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez kapii ja coś dopisze - zakupiłem koncentrat zimowy -70* w ASO firmowany znakiem VW - koszt ok. 19 zł / litr. ( był też inny za 26 / litr)
kupując nawet ten za 26 PLN ( do -60*) i rozrabiając na 3 bańki po 4l. -> 26 / 3 = ~8,67 za banke dobrego jakościowo płynu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiZamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez kapii ja coś dopisze - zakupiłem koncentrat zimowy -70* w ASO firmowany znakiem VW - koszt ok. 19 zł / litr. ( był też inny za 26 / litr)
kupując nawet ten za 26 PLN ( do -60*) i rozrabiając na 3 bańki po 4l. -> 26 / 3 = ~8,67 za banke dobrego jakościowo płynu.
Komentarz
-
-
Ja od zawsze kupuje w Selgrosie płyn marki JAN, zawiera <5% metanolu, ładnie pachnie i jeszcze się nie zdarzyło żeby zamarzł (a w zeszłym roku mrozy były nocą prawie -30 w KRK). Co ważne 5L kosztuje w okolicach 10zł. Awaryjnie, jak nie ma czasu do Selgrosa jechać to Aura ze Stonki też b. dobra, choć w tym roku jakby inna była...
Komentarz
-
-
Ja kupiłem w Lidlu koncentrat płynu LETNIEGO i dzisiaj przy -17*C w nocy nie zamarzł skubany! Nie wiem co oni tam dolali ale mi sie podoba :P"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
ja kupilem w lidlu do minus 20 i mam mieszane uczucia, od 2 dni go mam wlanego do pustego zbiornika, na nastepny dzien minus 5 plyn zamarzl, no ok, moze resztki byly poprzedniego, ale dzisiaj rano minus 3 i dysze z przodu zamarzly, tyl dzialal, nie wiem co jest z tym dyszami, w zeszlym roku nie bylo takiego problemu a takze kupowalem plyny z supermarketu.
Komentarz
-
-
Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . Ja dużo jeżdżę i przy takich pogodach jak ostatnio zużywam średnio dziennie około 5 l płynu- głównie trasa -używałem do tek pory płynu Pan Samochodzik który jest dobry i tani - perfuma z Sephory może to nie jest ale nie zamarza i nie zostawia smug - w tym teście Auto Świata został oceniony jako niezgodny z deklaracjami ale we wcześniejszych testach był wychwalany.
dziś zalałem zbiornik Sonaxem Extreme z Tesco za 25 zeta i jest super.
Co go płyny z BP - powiem tyle - mogę go kupować na ROutex na firmę do woli i zbierać punkty Payback ale tego nie robię już od dwóch lat - to cała opinia [/code]O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . [/code]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez JerzyM73Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . [/code]O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez JerzyM73Panowie o czym w ogóle mowa. Ile Wy tego płynu używacie w ciągu miesiąca że tak oszczędzacie na dobrej widoczności i swoich nerwach -a zdrowie psychiczne jest najważniejsze . [/code]
Komentarz
-
-
dwa dni temu Orlen zimowy (-22), najpierw mi zrobił lodowy skrzep na tylnej szybie (puściło dopiero po właczeniu podgrzewania szyby) a potem... zamarzł korkiem lodowym w przewodzie :lol: Można tego badziewia używać albo przy niewielkim mrozie, albo jak już szyby nagrzane :lol: a i to w przypadku spryskiwania tylnej szyby jak widać nie zawsze :roll:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
a ja leje zimowy BP i jestem kontent :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIa ja leje zimowy BP i jestem kontent :!:Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
Komentarz