1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
nie przeczę ceny podane są jakie usłyszałem w aso skody wahacz i podzespoły od RS'a
a tak mnie skasowali w Sz-nie
Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
miałem napisać co i jak odnośnie tylnego zawieszenia,tzn.modyfikacji na jakiś bardziej "sportowy",w moim przypadku nic co nie oryginalne nie podeszło,tył cały zrobiony,ale tylko na oryginalnych częściach, misiek^wro, pytasz się jak się jeżdzi na tym sportowym,o wiele sztywniej niż na oryginalnym,ale lepiej w zakrętach i bardziej ciszej wybiera nierówności,ogólnie polecam zrobić mod przodu na np.od S3
Graty od S3 sa drogie. Jesli cos wybiore w marcu to dawca bedzie Cupra
Narazie to robie lekki reco i tyle w temacie. Bikopura daleko nie mam, bo u nas na miejscu we Wro - pytanie tylko czy od tego nie wypadna mi plomby i czy ogolnie jakikolwiek komfort pozostanie i czy reszta zawiechy nie bedzie przez to dostawac bardziej po du...e
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Na przeglądzie mechanik stwierdził, że mam pękniętą gumę wachacza poprzecznego. Przynajmniej tak to nazwał jednak nie mogę tego znaleźć na schemacie. Drugi raz byłem na podnośniku sprawdzić jak ta część wygląda i żadna ze schematu nie pasuje.
Zaznaczyłem ją na czerwono. Może mi ktoś powiedzieć co to jest. Na szczęście nic mi nie stuka.
keneida, zwróć uwagę na element oznaczony nr 7 . Nr 8 to jest pewnie ta guma o która chodzi mechanikowi, ale jej nie można dokupić oddzielnie tylko cały wahacz który kosztuje ok 450 zł w ASO. Cały czas czekamy na osobę która podpowie od jakiego modelu samochodu można wstawić tam gumę aby "ciąć koszty "
Pozdrawiam
1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Manufacturer of antivibration elements for automotive and other industries. Metal, rubber, polyurethane products. Customized production.
są tam jakieś "wzmocnione" mają gumy do każdego elementu samochodu chyba
Jeżeli chodzi o mój element to właśnie nie ten o którym rozmawiacie. Pękniętą gumę mam na końcu tego czerwonego elementu od strony części 16.
Właśnie znalazłem na allegro. To chyba wygląda najbardziej jak ta część zamiast mojej czerwonej kreski. Tylko czemu nie ma tego na schemacie.
Chyba jeszcze raz pojadę na jakiś podnośnik i zrobię zdjęcie.
dzięki bardzo tego szkicu mi brakowało. Widziałem tylko ten poprzedni a barany w sklepie nawet nie wiedziały gdzie szukać i pokazywali tylko ten pierwszy rysunek.
keneida, jesli idzie o to, rozmawialem z Michalem z Pily, mechanikiem z ASO - powiedzial szybko dobitnie i wyraznie - kupic tylko oryginal i nie kombinowac.
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Maicroft, malo tego, oprocz tylnich zawioze tez wszystko, co wyciagne z przodu, czyli laczniki stabi itd - moze do tego tez cosik dorobia - glownie to chce dac tylnie i przednie tuleje przedniego wahacza
Komentarz