:| :| :|
Ty tak na serio z tym pytaniem?
Ty tak na serio z tym pytaniem?
jeśli chodzi o trzymanie w zakrętach, ale nawet i po prostej, to rewelacja, spalanie wzrosło góra 0,5 litra na 100 km, a momentami prędkość oscylowała wokół 180 km/h. Na dynamikę również nie narzekam, wręcz przeciwnie, miło zostałem zaskoczony. Wyprzedzanie, hamowanie, gwałtowne zmiany toru jazdy również zaliczam do walorów. Ale zabiło mój optymizm zachowanie w koleinach. Nie sądziłem, że aż tak może targać autem i rwać kierownicę. Najgorsze odczucia były w chwili wyprzedzania, czyli przeskoku z jednych kolein w drugie i z powrotem. Żona wręcz stwierdziła, że myślała, iż straciłem kontrolę nad pojazdem. Przyznam, że takie odczucie i mi towarzyszyło, bo jest wrażenie uciekającego auta. Pojawiły się u pasażerki nawet objawy choroby lokomocyjnej, ja przynajmniej miałem się czego trzymać
Stoję teraz przed kolejnym dylematem, bo chcę uciec z rozmiaru, ale czy warto zakupić opony 205/50/17, czy może przerzucić się na 205/55/16? Pozbycie się Pegasusów traktuję jako ostateczność, no, ale... Rozumiem, że brak komfortu na koleinach to przede wszystkim wynik szerokości, a nie profilu prawda?
[/b]
Komentarz