i co do tego felga ma jakieś 1-1.5 cm do amortyzatora czy to nie będzie obcierać ?
nic nie będzie ocierać
Zamieszczone przez Jin
witam was wszystkich ,mam problem z felgą, otóż wszyscy mówili jak i sam sprzedawca felg zapewnił że 8J" 17" ET48 będą pasowały, zasugerowałem się, zamówiłem ,teraz problem jak przymierzyłem "gołą" felgę smiało ze 2 cm odstaje
sprawdź czy takie parametry masz wybite na wewnętrznej stronie felg
najlepiej załóż felgę na piastę i zrób foto...
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
pomyslałem też że sprzedawca mógł dać szersze i jak zmierzyłemk miarka ,od rantu do rantu jest 225 cm
-Sprzedam 2x1l oleju przekładniowego G 052 171 A2 Oryginał z ASO
-Sprzedam Gałkę do Golfa 5/6 6 bieg (pasuje do Skód)
-Sprzedam Nowe oryginalne dywaniki welurowe Skoda Superb 1
albo źle jakoś to mierzę @_@ bo moja stara 6.5 cala ma 205
z tego co się dowiedziałem szerokości nie obejmują ranty felgi które służą do nałożenia opony
mają po jakimś centymetrze czyli wychodzi około 205 ,zgadzało by się ...
patrzę na lilo "black magic" i gdy w wyobraźni usunąłem sobie oponę wyglądato jak u mnie, czyli powinno być git ...
btw. ciekawostka, gdy stojąc równo do błotnika z górnego widoku ,widziałem tylko jak ten rant odstaje służący do nałożenia opony, czy to jeszzcze się zmieści
wiem że jestem upierdliwy ,ale gdy nałożę opony to po "ptokach" i felgi już nie będę mógł oddać ...
Jin, ja tez miałem obawy, a u mnie ET wynosi 35. Gdzieś na forum czytałem, ze powinno być pow. 40, ale jednak po założeniu opon tył praktycznie równa się z nadkolem, a przód wystaje Ok. 1 cm. Myśle, ze u Ciebie tym bardziej powinno być dobrze :-)
no zobaczymy co to jutro z tego wyjdzie
zakupiłem Uniroyal RainSport 3 225/45/R17
widze że niektórzy mają kółka o szerokości 8 cali , ale z mniejszym ET czyli teoretycznie ich koła wystają jeszcze bardziej od mojego
dla przypomnienia u mnie jest 48
W jakim rozmiarze polecacie alufelgi do OII FL 1.6MPI? 15" czy 16"? Bardzo podobają mi się 17", ale założenie ich do auta z tym silnikiem nie będzie dobrym rozwiązaniem :diabelski_usmiech
elpolacco, zawsze możesz założyć na 17 cali oponkę 205/50/17 zamiast 225/45/17 to będą mniejsze opory toczenia. 16 cali to kompromis między komfortem a dobrym wyglądem.
Panie Kolego!
Mody już poszły! Oświetlenie wnętrza LED -zrobione 5000K
Oświetlenie tablicy rejestracyjnej - zrobione 5000K
Filtr Can do tablicy rejestracyjnej - zrobione
Schowek na okulary - zrobiony
Uszczelka pod maską - zrobiona
oryginalne końcówki wydechu - zrobione
Tak więc rasowy klubowy tuning wykonany
Powoli odMINTowane jest autko :P
Pozdrawiam
AHA i bym zapomniał wymiana rozrządu (CAXA) - zrobione 78kkm...
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Octavii II FL Kombi, wersja Ambiente 2010 1.8 TSI 160KM Manual
Bardzo się z tego powodu cieszę, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju, gdy spoglądam na mojego Szkodnika (tak tak, slang forum OCP już powoli opanowuję ): standardowe stalowe felgi 15" :roll:
Mam jednak możliwość zakupienia w dobrej cenie kompletu alusow ATT 740C 7,5x17" ET35. Wiem, że tego typu pytania były już wałkowane w tym wątku dziesiątki razy, dlatego też z góry proszę o wybaczenie, ale nie mogę zasnąć spokojnie, dopóki nie zadam swojego zestawu: czy będą pasować? Czy nie będą za bardzo wystawać poza obrys samochodu?
Jeśli się zdecyduję na zakup, planuje zaopatrzyć się w opony 225/45R17, prawdopodobnie Uniroyal RainSport 3 lub Hankook Ventus Prime2 K115 94 W XL, ewentualnie Falkeny ZE914. Czy posiada ktoś może akurat ATT 740C z którąś z tych opon (lub inna w tym rozmiarze)? Chciałbym się upewnić, że nie będzie problemu przy poruszaniu się po naszych polskich drogach po załadunku Szkodnika na wakacyjny wyjazd (dzieci ważą póki co tyle co nic, nawet licząc razem z oboma fotelikami wychodzi mniej, niż waga 1 osoby jednak kufer pewnie będzie dopakowany na poważnie).
Gdyby ktoś jeszcze chciał się podzielić radą, jakie opony wybrać w rozmiarze 225/45R17 i dlaczego, to zapraszam! Będę wdzięczny również za linki do wiarygodnych recenzji/porównywarek ogumienia.
Gdyby ktoś jeszcze chciał się podzielić radą, jakie opony wybrać w rozmiarze 225/45R17 i dlaczego, to zapraszam! Będę wdzięczny również za linki do wiarygodnych recenzji/porównywarek ogumienia.
Zastanawiam się jakie fabryczne 17 wrzucić do OIIFL Hatchback, która jest w kolorze ARCTIC GREEN.
Często pojawia się w modelu Cepeus. Może ma któryś z kolegów OIIFL w tym kolorze z innymi felami to proszę o zdjęcia jak to się prezentuje.
Komentarz