hmm, ciekawe... w konfiguratorze alcaru jest dla nich przewidziany identyczny zestaw montażowy jak do moich Dezentów, które nie są "dedykowane", uzywam pierścieni centrujących i śrub-stożków
ale jak mówiłem, ja nie wiem na 100% jak z tymi felgami, dlatego o to zapytałem.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Jestem zielony odnośnie alu czy te Dezenty godne polecenia , interesuje mnie rozmiar 15" do zimówek , może lepiej dać sobie spokój i brać stalowe ? :roll:
Doba, ja nie mam kłopotów z felgami, tylko swoje śruby na wszelki wypadek muszę sprawdzić. kazek103, Dezent jak najbardziej godny polecenia na zimę i na lato
Zamieszczone przez kazek103
Jestem zielony
Dobre podejście :wink: i zawsze możesz coś pomalować na zielono:
Musze pstryknac - moze jutro wrzuce. kazek103 - tez zastanawialem sie nad enzo W. Widzialem je w mazdzie3 i w czarnej OII - wygladaly calkiem calkiem. Co do srub - kupilem nowe alusy i dostalem do nich komplet srub i pierscienie gratis(nie wiem czy tak jest wszedzie), doplacic musialem za sruby z zabezpieczeniem antykradziezowym i wentyle.
Witam,
W temacie felg. Szukałem ich 2 miesiące.
Chciałem aby pasowały oryginalne śruby t.j. felga aluminiowa oryginalna M14x1,5 - dł.gwintu 28mm - Klucz 17 kula.
Szukałem ori (6,0J x 15", ET 47 lub 50) w dobrej cenie (poniżej 300 zł szt) ale gdzie tam.
Potem szukałem Ronali bo Ronal produkuje ori. Tyle że w Ronalach 5x112 nie można dojść które mają gniazda kulowe a które stożkowe. Sprzedawca się zarzekał, że model R07 ma kulowe ale nie sprawdzałem.
I nadszedł ten piękny dzień kiedy znalazłem poniższą aukcję:
Felgi są w rewelacyjne w rewelacyjnej cenie. Pasują oryginalne śruby. Opona 195 na 7 calach wygląda mniej jak "balon" tylko trzeba bardziej uważać na krawężniki. Zresztą w katalogu audi na te felgi dedykowaną oponą jest 195. No i ET 39 to rewelacja. Na ET50 octa wygląda jak wóz drabiniasty, koła są za mocno schowane. Na ET39 auto wygląda bardziej rasowo, felgi są schowane pod błotnik ale akurat nie za dużo nie za mało.
Polecam ori felgi od audi. Dodatkowo na forum A4 napisali, że są super zabezpieczone i mogą byc używane zimą.
Zdjęcie mojego szkodnika zrobione dzisiaj po powrocie od gumiarza:
Jestem zielony odnośnie alu czy te Dezenty godne polecenia , interesuje mnie rozmiar 15" do zimówek , może lepiej dać sobie spokój i brać stalowe ? :roll:
godne polecenia.....sam je mam na swojej Octavii i jestem bardzo zadowolony jedynie żałuje, że nie wziąłem 16 cali, ale pierwotnie docierały się na VW Passacie Dezent L polecam serdecznie!
Dzięki Panowie, zredukowałem rozmiar do 1024 i udało się wkleić. Czekam na wasze opinie, co myślicie? Acha, no i niestety ori dekielki od skody nie pasują, są za małe i zostały te audi.
A ja zamowilem felgi, przyjechaly nawet ich nie zobaczylem, bo jak uslyszalem z komputera symbol, to stwierdzilem, ze dziekuje, ale zamawialem w innym kolorze. Wiec pewnie za tydzien :twisted:
Chciałem mieć te same śruby, żeby nie kupować drugi raz śrub zabezpieczających.
Ponadto na zapasie wożę stalówkę i jak złapię gumę, to nie muszę wozić dodatkowych 5 śrub kulistych.
Na zderzaku nakleiłem odblaski (taki ala FL). W realu wygląda to lepiej.
A ja zamowilem felgi, przyjechaly nawet ich nie zobaczylem, bo jak uslyszalem z komputera symbol, to stwierdzilem, ze dziekuje, ale zamawialem w innym kolorze.
to co tam namąciłeś w końcu :?: myślałem ze zdjęcia już będę miał lada chwila... :|
Zamieszczone przez bruce
Chciałem mieć te same śruby, żeby nie kupować drugi raz śrub zabezpieczających.
Ponadto na zapasie wożę stalówkę i jak złapię gumę, to nie muszę wozić dodatkowych 5 śrub kulistych.
i dla tak błahych powodów założyłeś felgi od ałdi ,w dodatku z jej/jego logo :haha:
zwłaszcza te dodatkowe 5 śrub którymi musiał byś obciążać auto . zresztą niepotrzebnie bo na dojazd do pierwszej wulkanizacji spokojnie mógłbyś stożek zakręcić.
Komentarz