Pokazane prze kolegę są takie ciemno szare/grafit a można jeszcze poszukać ( nie jest łatwo bo w Lublinie w jednym salonie dowiedziałem sie że sa tylko takie a te co mam widocznie są nie oryginalne ) ale te niby ''nie oryginalne'' maja numer fabryczny i logo producenta i w drugim salonie w Lublinie nie było żadnego problemu ze srebrnymi zaślepkami
Zamieszczone przez lukasz81
śruby przydałoby się kupić srebrne
Musiał byś szukać jakiś śrub ala tuningowych żeby były chromowane, niklowane bo takie zwykłe po roku dwóch tez pociemnieją od wody, chemii itd...
Chwilę po napisaniu posta przejrzałem allegro i jest tego mnóstwo więc nie mam ciśnienia żeby kupować śruby. Jaki jest przybliżony koszt oryginalnych zaślepek w ASO? Orientujecie się?
pozdr.
O2FL Kombi - 1.6TDI 105KM - dom
O3 Kombi - 1.6TDI 110KM - praca
Jaki jest przybliżony koszt oryginalnych zaślepek w ASO
Ja płaciłem chyba po 5zl szt... bo kojarzy mi się ze w pierwszym ''salonie'' za wymianę 20 zeby były grafitowe musiał bym dać 100 czy ponad 100 zł ale dokładnie nie pamiętam
Jaki jest przybliżony koszt oryginalnych zaślepek w ASO
Ja płaciłem chyba po 5zl szt... bo kojarzy mi się ze w pierwszym ''salonie'' za wymianę 20 zeby były grafitowe musiał bym dać 100 czy ponad 100 zł ale dokładnie nie pamiętam
Na allegro znalazłem rzekomo oryginalne po 2zł za sztukę ale w kolorze szary metalic:
Uwaga będzie pytanie:
Czy felgi od O3 będą pasowały do O2 FL?
16"/6,5" opony 205/55
Wszystkie parametry te same, tyle że moje seryjne z O2FL mają ET50 a te z O3 mają ET46. Będą ocierały czy producent daje tolernacje jakąś?
Witam koledzy mam takie pytanko mam możliwość zamontowania alufelg do mojej O2 FL od T4 rozstaw śrub 5x 112 dokładne symbole tych alufelg od T4 to 7J x 16H2 ET59 czy waszym zdaniem jest możliwość ich montażu i prawidłowego użytkowania?
Przymierzałem dziś felge do auta i wnioskuje, że na pewno śruby są do wymiany gdyż oryginały są za krótkie, dodatkowo byłem u wulkanizatora i stwierdził, że może to być gra nie warta świeczki gdyż spalanie może mi wzrosnąć nawet o 1 L + po montażu tych felg bo są za szerokie i za cieżkie do mojej O2...
7J x 16H2 ET59 czy waszym zdaniem jest możliwość ich montażu i prawidłowego użytkowania?
Zamontować się to da ale przy tak wysokim et będzie dziwnie wyglądało bo felga sie chowa bardzo mocno we wnękę koła, trzeba by założyć i sprawdzić czy przy max skręcie nie ociera o nadkole, czym mniejsze et tym koło jest bardziej na zewnątrz
Zamieszczone przez F0rest
Przymierzałem dziś felge do auta i wnioskuje, że na pewno śruby są do wymiany gdyż oryginały są za krótkie, dodatkowo byłem u wulkanizatora i stwierdził, że może to być gra nie warta świeczki gdyż spalanie może mi wzrosnąć nawet o 1 L + po montażu tych felg bo są za szerokie i za cieżkie do mojej O2...
Śruby mogą być za krótkie bo felga z busa ma masywniejszy środek zapewne, co do spalania i tak i nie bo to nie kwestia felgi a opony która stawia opór toczenia, w porównaniu z 195 lato a 205 lato bo nie sądzę że będziesz zakładał cos szerszego może kilka % więcej będzie ale zima 195 a lato 205 to i jak piszą koledzy i jak sam widzę różnicy nie ma. Może trochę zmulić auto jak masz słabą elektorwnię i zwiększasz masę tzw. nie resorowana co ma wpływ na komfort
A myślicie, że podklejenie taśmą dwustronną takiej zaślepki na śrubę zabezpieczającą wytrzyma czy zaślepka odleci? Bo chyba nie ma dedykowanych nakładek na śruby zabezpieczające czy to ori, czy mcgard, czy królak.
Mam Dezenty i u mnie wchodzą stożkowe śrubu, w ori ponoć łeb jest kulisty. W moim przypadku odpadają więc ori śruby zabezpieczające dlatego myślałem o tym, żeby zakupić McGarda albo Królaka, przy czym śruby te, tak samo jak ori są okrągłe a nie w kształcie klucza - mógłbym podrzucić jakiś namiar na zaślepki do tego typu śrub?
naver, aso.
średnica śruby zabezpieczającej mcgarda powinna być raczej taka jak ori. Jak nie zapomnę to wieczorem zmierzę wew. średnicę zaślepki i napiszę.
Chyba gdzieś mam śruby mcgarda w garażu to jak je znajdę to zobaczę czy te ori zaślepki pasują na nie.
Panowie pytanko Kupilem alufelgi Dezent 16 cali 6,5J ET 46 5x112 czy do octavii 2 to podejdzie czy nie beda sie chowac za bardzo jakie ET maja orginalne 16 tki ?
cysterniarz, dzięki, o to mi właśnie chodziło. Chociaż ja kupiłem na allegro kapsle, więc ori nie mam, ale tak myślałem, że trzeba będzie pomyśleć o tym, żeby jakoś to zamocować, bo inaczej odleci w pizdu
Komentarz