Rob66, podjedż w piatek na spota do katowic to sprawdzimy wersje 15.7
Jaki kabel do diagnostyki Octavii 1Z- VCDS
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Koledzy przymierzam się do zakupu kabelka z aliexpress i nie wiem który....proszę o poradę...z tego co znalazłem to najnowsze wersje to 15.7 i 15.7.1 - czy ktoś z was się orientuje jakie są różnice?
Chciałbym z nich skorzystać do kodowania w moim szkodniku, Golfie 7 2015 żony i mam jeszcze na podorędziu Octavie 3 2015 MY2016 siostry.....i dylemat który z tych kabelków obsłuży te auta?
podaje linki do ofert które biorę pod uwagę:
Ktoś coś w tym temacie doradzi?
DziękiJest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
dawcio, dzięki,
A czy jest sens kupować 15.7.1 czy wystarczy 15.7....4 $ nie pieniądze i można dopłacić :P i ewentualnie jakie są różnice?Jest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
Witam,
W temacie kabelków zaczynam dopiero raczkować stąd mam kilka pytań. Oczywiście, wątek przeczytany ale chciałbym rozwiać swoje wątpliwości i zapytać bardziej doświadczonych. Docelowo podpinana będzie OII TOUR 2012r ale wiadomo mając kabel zawsze i znajomi się znajdą do podpięcia. Najlepiej by było zamówić z Chin (jakichś większych problemów z angielskim nie mam choć biegle też nim nie władam) jednak bardziej przemawia do mnie "spolszczona" wersja, na polskich portalach pojawiają się takowe wersje (przebitki cen do 100% ale i też kabelek "od ręki"). Tutaj mam własnie dylemat ponieważ w ogłoszeniach różnie piszą i nie wiem jak to rozumieć ponieważ nie miałem jeszcze styczności z tym programem i kablem jedni piszą:
"Posiadam na sprzedaz nowy interfejs diagnostyczny ross-tech VCDS 14.10.2 W jezyku Polskim i Angielskim. Kodowania krotkie dlugie dzialaja lacznie z adaptacja! Najstabilniejszy interfejs od ROSS! Kompatybilny z kazdym systemem Windows! Obsluguje auta od 1994 do 2015.02
Zestaw zawiera:
-Kabel vcds 14.10.2 dziala rowniez ze starszymi 12.12.3
-Plytke cd z oprogramowaniem
-Pomocnik kodowan PDF ponad 100 stron
kodowania adaptacja EN
Auto skan usuwanie i odczyt bledow PL "
- czyli to nie jest w pełni spolszczona wersja???
Inni natomiast piszą:
"Do sprzedania nowy interfejs diagnostyczny do grupy VAG (AUDI-VW-SKODA-SEAT)
Jest to wersja 12.12.3 która obsługuje samochody do 2015r.
Jest to pełna wersja a nie jakieś demo. Aktywacja jest na zielono . Kodowania po Polsku
Interfejs umożliwia odczyt i kasowanie błędów,kodowanie(długie i krotkie) sterowników i adaptacje nowej elektroniki w aucie.Wszystko jest w Polskiej wersji jezykowej wraz z kodowani. Są błędy w słowach i brak polskich znakow
Kabel przetestowany i sprawdzony (działa stabilnie ze wszystkimi wersjami Windows)
ZESTAW ZAWIERA:
-Kabel VCDS 12.12.3
-Płyta cd z oprogramowaniem w pełnej wersji po Polsku"
lub:
"Oferuję interfejs diagnostyczny VAG VCDS 12.12 dla wszystkich samochodów z Grupy Volksvagena (Audi, Volkswagen, Skoda, Seat) wyprodukowanych do 2014 roku. Interfejs obsługuje również OBD-II. W zestawie kabel z wtykiem USB + płyta cd z programem VCDS 12.12 EN+PL, który działa na systemach Windows XP, Windows 7, Windows 8 - zarówno w wersji 32 i jak i 64 bit. Wersja programu polska pełna. Funkcje i cechy: 1. Pełni kompatybilny z VW, Audi, Seat i Skoda , wykorzystuje bezpośrednie połączenie CAN dla diagnostyki samochodu. 2. Może korzystać z nowych 7-cyfrowych kodów PIN / SKC dopasowywać nowe klucze i Immobilizary VW / Audi / Seat / Skoda. 3. Można diagnozować (kodować) moduły sterujące, które wymagają własnych trybów VAG uruchomione z protokołami KWP-2000 (.2001 + Teves Mk.60 ABS, + moduły), KWP6000 (Kan) i KWP7000 (UDS). 4. Całkowicie poprawione i rozszerzone ROD (ODX) danych. W tym diagnozowanie najnowszych modeli samochodów, takich jak nowy 4G-podwozia Audi A6. Struktura danych Rod została również zmieniona, aby wyeliminować wiele redundancji. 5. Wsparcie dla nowych adresów UDS wymaganych dla zgodności z nowymi systemami. 6. EDC15-16 odczyt Przebiegu samochodu. 7. Zawiera również wsparcie dla niektórych EDC15 V6 TDI ECU. 8. Ponad 350 nowych i poprawionych plików. Ponieważ w ostatnich data set pojawiły się nowe sterowniki USB."
-Czy to na pewno jest to samo co od chińczyków?
-czy one wszystkie będą chodzić na Win10 x64? Czy są jakieś wyjątki?
-czy ktoś juz może kupował u kogoś w PL i może polecić jakiegoś sprzedawcę?
-czy muszę szczególnie zwrócić uwagę na jakiś szczegół przy zakupie takiego kabla?
-czy to kodowanie EN to będzie we wszystkich czy niektóre wersje są faktycznie pełne a inne nie?
Sorki za przydługi "referat" ale nie chciałbym "wtopić" kasy tym bardziej ze wychodzi raz drożej niż z Azji
[ Dodano: Wto 01 Mar, 16 11:29 ]
Witam,
W temacie kabelków zaczynam dopiero raczkować stąd mam kilka pytań. Oczywiście, wątek przeczytany ale chciałbym rozwiać swoje wątpliwości i zapytać bardziej doświadczonych. Docelowo podpinana będzie OII TOUR 2012r ale wiadomo mając kabel zawsze i znajomi się znajdą do podpięcia. Najlepiej by było zamówić z Chin (jakichś większych problemów z angielskim nie mam choć biegle też nim nie władam) jednak bardziej przemawia do mnie "spolszczona" wersja, na polskich portalach pojawiają się takowe wersje (przebitki cen do 100% ale i też kabelek "od ręki"). Tutaj mam własnie dylemat ponieważ w ogłoszeniach różnie piszą i nie wiem jak to rozumieć ponieważ nie miałem jeszcze styczności z tym programem i kablem jedni piszą:
"Posiadam na sprzedaz nowy interfejs diagnostyczny ross-tech VCDS 14.10.2 W jezyku Polskim i Angielskim. Kodowania krotkie dlugie dzialaja lacznie z adaptacja! Najstabilniejszy interfejs od ROSS! Kompatybilny z kazdym systemem Windows! Obsluguje auta od 1994 do 2015.02
Zestaw zawiera:
-Kabel vcds 14.10.2 dziala rowniez ze starszymi 12.12.3
-Plytke cd z oprogramowaniem
-Pomocnik kodowan PDF ponad 100 stron
kodowania adaptacja EN
Auto skan usuwanie i odczyt bledow PL "
- czyli to nie jest w pełni spolszczona wersja???
Inni natomiast piszą:
"Do sprzedania nowy interfejs diagnostyczny do grupy VAG (AUDI-VW-SKODA-SEAT)
Jest to wersja 12.12.3 która obsługuje samochody do 2015r.
Jest to pełna wersja a nie jakieś demo. Aktywacja jest na zielono . Kodowania po Polsku
Interfejs umożliwia odczyt i kasowanie błędów,kodowanie(długie i krotkie) sterowników i adaptacje nowej elektroniki w aucie.Wszystko jest w Polskiej wersji jezykowej wraz z kodowani. Są błędy w słowach i brak polskich znakow
Kabel przetestowany i sprawdzony (działa stabilnie ze wszystkimi wersjami Windows)
ZESTAW ZAWIERA:
-Kabel VCDS 12.12.3
-Płyta cd z oprogramowaniem w pełnej wersji po Polsku"
lub:
"Oferuję interfejs diagnostyczny VAG VCDS 12.12 dla wszystkich samochodów z Grupy Volksvagena (Audi, Volkswagen, Skoda, Seat) wyprodukowanych do 2014 roku. Interfejs obsługuje również OBD-II. W zestawie kabel z wtykiem USB + płyta cd z programem VCDS 12.12 EN+PL, który działa na systemach Windows XP, Windows 7, Windows 8 - zarówno w wersji 32 i jak i 64 bit. Wersja programu polska pełna. Funkcje i cechy: 1. Pełni kompatybilny z VW, Audi, Seat i Skoda , wykorzystuje bezpośrednie połączenie CAN dla diagnostyki samochodu. 2. Może korzystać z nowych 7-cyfrowych kodów PIN / SKC dopasowywać nowe klucze i Immobilizary VW / Audi / Seat / Skoda. 3. Można diagnozować (kodować) moduły sterujące, które wymagają własnych trybów VAG uruchomione z protokołami KWP-2000 (.2001 + Teves Mk.60 ABS, + moduły), KWP6000 (Kan) i KWP7000 (UDS). 4. Całkowicie poprawione i rozszerzone ROD (ODX) danych. W tym diagnozowanie najnowszych modeli samochodów, takich jak nowy 4G-podwozia Audi A6. Struktura danych Rod została również zmieniona, aby wyeliminować wiele redundancji. 5. Wsparcie dla nowych adresów UDS wymaganych dla zgodności z nowymi systemami. 6. EDC15-16 odczyt Przebiegu samochodu. 7. Zawiera również wsparcie dla niektórych EDC15 V6 TDI ECU. 8. Ponad 350 nowych i poprawionych plików. Ponieważ w ostatnich data set pojawiły się nowe sterowniki USB."
-Czy to na pewno jest to samo co od chińczyków?
-czy one wszystkie będą chodzić na Win10 x64? Czy są jakieś wyjątki?
-czy ktoś juz może kupował u kogoś w PL i może polecić jakiegoś sprzedawcę?
-czy muszę szczególnie zwrócić uwagę na jakiś szczegół przy zakupie takiego kabla?
-czy to kodowanie EN to będzie we wszystkich czy niektóre wersje są faktycznie pełne a inne nie?
Sorki za przydługi "referat" ale nie chciałbym "wtopić" kasy tym bardziej ze wychodzi raz drożej niż z Azji"Na treningach słuchaj swojego ciała
Na zawodach każ mu się zamknąć"
Komentarz
-
-
Dudixx, w 100% pełną wersją PL jest ori. Inna rzecz, że 14.10 nie ma większego sensu, bo wszyscy, co go mieli w ofercie pisali, że to jest tylko do odczytu błędów i nic więcej się z tym nie zrobi. Kolejna rzecz to, że w tej trzeciej ofercie ktoś nie wie o czym mówi, bo diagnozowanie a kodowanie to różne rzeczy. Jakieś linki do ofert jakbyś wrzucił to byłoby lepiej. Ale ja i tak wolałbym poczekać te 3-4 tygodnie a mieć sprawdzony kabelek od przyjaciół z Dalekiego Wschodu Aha, na 12.12 uważaj, bo nie zawsze działa kodowanie. Ja miałem chiński niby w pełni sprawny, ale próby kodowań nic nie dawały (coding accepted, a jednak zostawało stare). Teraz mam 15.7 i jestem zadowolony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiDudixx, w 100% pełną wersją PL jest ori. Inna rzecz, że 14.10 nie ma większego sensu, bo wszyscy, co go mieli w ofercie pisali, że to jest tylko do odczytu błędów i nic więcej się z tym nie zrobi. Kolejna rzecz to, że w tej trzeciej ofercie ktoś nie wie o czym mówi, bo diagnozowanie a kodowanie to różne rzeczy. Jakieś linki do ofert jakbyś wrzucił to byłoby lepiej. Ale ja i tak wolałbym poczekać te 3-4 tygodnie a mieć sprawdzony kabelek od przyjaciół z Dalekiego Wschodu Aha, na 12.12 uważaj, bo nie zawsze działa kodowanie. Ja miałem chiński niby w pełni sprawny, ale próby kodowań nic nie dawały (coding accepted, a jednak zostawało stare). Teraz mam 15.7 i jestem zadowolony
Czyli 14.10 odpada bezapelacyjnie, co do 12.12 to wszystkie są narażone na ten brak kodowania? czy tylko któraś wersja np. 12.12.3??? Dorzucam te linki może coś więcej wywnioskujecie
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Gadgety motoryzacyjne - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Gadgety motoryzacyjne na Sprzedajemy.pl
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning mechaniczny - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning mechaniczny na Sprzedajemy.pl
A może ktoś tutaj ma na sprzedaż "od ręki" zbędny kabelek nawet ten 15.7 wtedy bym się skusił może i na wersje bez polskiego"Na treningach słuchaj swojego ciała
Komentarz
-
-
Dudixx, ja miałem 12.12.0, ale z tego co wiem to jest loteria. Może działać, a może nie...15.7 chciał się ostatnio pozbyć kolega DJMŁODY. Ori to raczej nie są. Stawiam na chińczyki z polskimi labelami, tylko rzecz w tym, że nie wiadomo co to za labele - mogą być niekompletne, błędne. Poza tym jak miałbym wydać 250 zł żeby mieć przesyłkę z Polski to bym naprawdę wolał za pól ceny mieć nowszego chińczyka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiPoza tym jak miałbym wydać 250 zł żeby mieć przesyłkę z Polski to bym naprawdę wolał za pól ceny mieć nowszego chińczyka
Jeśli choddzi o jakaś listę kodowań to znajdę gdzieś to skupione w jednym miejscu czy po prostu trzeba ganiać i szukac po całym forum?"Na treningach słuchaj swojego ciała
Komentarz
-
Komentarz