Cło i podatek do zapłaty od kwoty zakupu - czyli około 140 zyla. Ale teraz poczytałem i zauważyłem że elektronikę w większych ilościach to z reguły blokują z uwagi na cyrki z konkurencyjnością :roll: No zobaczymy. Jednym kablem rynku nie zaleję
To ile w końcu to cło wyniosło i jak to się załatwia? Jak długo czekałeś na przesyłkę?
BTW Kolega Innova już nie sprzedaje interfejsów?
Jak kupujesz coś np w chinach, to musisz zabulić cło (~4%) i podatek (23%). Zanim to jednak zrobisz, urząd celny który "przejmie" paczkę skontaktuje się z tobą pisemnie lub elektronicznie z prośbą o podanie kwoty zakupu, opisem przedmiotu i przeznaczenia. Z reguły trzeba pchnąć "wypis" z aukcji, potwierdzenie przelewu i z głowy. Ale jak to w Polsce, bywa różnie.
[ Dodano: Czw 18 Kwi, 13 12:49 ]
Kabelek z HK doszedł. Później będę testował
Ja kupiłem od kolegi T/J i mam problem bo instaluje sie wszystkojak trzeba, ale po odpaleniu testu pisze ze port OK ale interfejs nie wykryto co mam zrobic aby prawidlowo podlaczyc autko do komputera przez kabel i program VSCD czy VAG COM?
skuterxx1, odinstaluj ten soft + sterowniki pobrane z ADAKO i zainstaluj to co dostałeś od sprzedającego.
Wgrywanie oprogramowania innego niż dostarczone z kablem wiąże się z uwaleniem wsadu w kablu.
BTW. jak miałeś połączony laptop z siecią to na 100% uwaliłeś kabel na własne życzenie.
skuterxx1, odinstaluj ten soft + sterowniki pobrane z ADAKO i zainstaluj to co dostałeś od sprzedającego.
Wgrywanie oprogramowania innego niż dostarczone z kablem wiąże się z uwaleniem wsadu w kablu.
BTW. jak miałeś połączony laptop z siecią to na 100% uwaliłeś kabel na własne życzenie.
Zrobilem zgodnie z instrukcja i nie mialem polaczenia z siecia wiec sprobuje zrobic tak jak mowisz
[ Dodano: Pią 26 Kwi, 13 18:06 ]
moze ktos podpowie ktory kabelek bedzie dobry do mojego auta. Wszystki na allegro sa do 2004 roku a ja mam Skode 2006 rok.
Ja posiadam kabelek VAG 002. Jest to kabelek typu OBD2. Kupiłem go z e-service. A program jaki używam to VCDS 11.30. Jest mały problem bo jest po angielsku ale dzisiaj będę szukał po polsku.
Co do użytkowania to nie można łączyć się z siecią podczas używania tego kabelka tzn podczas podłączenia do auta. A i jeszcze ważne o nie może być aktywny antywirus. Ponieważ go blokuje.
Panowie, powiedzcie mi gdzie mogę szukać opisów (labels ?) do VCDS-a ?
Mam kabel VAG 912. Działa z OII bez najmniejszych problemów.
Podłączyłem go do Yeti i komunikacja jest ok, ale w kodowaniach są tylko ptaszki do odhaczania, a nie ma żadnego opisu.
Po jakim haśle szukać, żeby to rozgryźć ? Względnie może ktoś pomoże jakimś gotowcem
Kabel oczywiście z Chin, czyli nie mogę użyć nowszego VCDS-a.
Komentarz