Czołem wszystkim
Słuchajcie jaka jest ostatnia wersja kabelka do Octavi 2 vrs 2.0 tfsi z 2006 r. W pełni polskiej wersji?
Chodzi o kabelek który w pełni ogarnie kodowanie.
Ciekavy, Sprawdź e-maila. Przesłałem Ci paczkę, którą można znaleźć w necie ale czy Ci się przyda tego nie wiem. Pliki .lbl można otworzyć w notatniku.
georgg, dzięki
Częściowo mi się przydało.
Potrzebuje jeszcze labele do modułu 1K0 955 559 lub nowszej wersji
No chyba że ktoś ma PL to poprosze screeny z każdego bajtu
Czy ktoś z was miał może styczność z takim urzadzeniem: http://viaken.pl/pl/skaner-vscan-vag...-j-polski.html ? Nie jestem w stanie w żaden sposób podpiąć go do komputera - cały czas zwraca mi informację, że port jest OK, ale jest używany (in use) i żadna aplikacja sobie z tym nie radzi. Do tego nie wiem jak się dobrać do danych blokowych z poziomu samego urządzenia. Do kabla nie były dołączone żadne sterowniki, a instrukcja jest na tyle uboga, że nic w niej sensownego nie idzie znaleźć.
Dodam, że Skoda to O2 FL z 2011 roku (dane w profilu), a co ciekawe samo urządzenie załącza się zaraz po podpięciu go do szyny (nawet z wyłączoną stacyjką).
Mam cos podobnego od viakena.
W jakim celu chcesz to podpiac pod komputer? U mnie sie tego nie robi bo i tak nic z tego nie bedzie
Bloki pomiarowe musialbym sprawdzic czy sa dostepne i jak obsluzyc.
Skaner ten dziala po podpieciu do gniazda nawet bez kluczyka. Zasilanie chyba bierze prosto z aku a nie po stacyjce
[ Dodano: Pią 12 Lut, 16 13:31 ]
Na 99% nie obsluzy dlugiego kodowania a bloki pomiarowe jako takie sa w 04 bloki danych
Do diagnozy i kasowania bledow dobre bo wiecej zbytnio tym nic nie zrobisz
Panowie jedno proste pytanie bo jak czytam to śmigacie różnymi nazwami/modelami -
Jaką "wersję/model" kabla polecicie do mojej ?
Będzie podpinany pod Win7-prof ?
-2006 - FSI - 1Z - Ambiente - Kombi
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Gadgety motoryzacyjne - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Gadgety motoryzacyjne na Sprzedajemy.pl
poszukaj,popytaj na forum czasem chłopaki mają do sprzedania
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Gadgety motoryzacyjne - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Gadgety motoryzacyjne na Sprzedajemy.pl
Czyli polecasz ten model "VCDS 12.12 EN VAG" ?
Z tego co czytałem na forum to do celów powiedzmy "prostych" kasowanie, inspekcja" i te wszystkie powiedzmy "podstawowe rzeczy" to ta wersja 12,12 wystarczy i zadziała ?.
a czy te które znalazłem na wskazanych linkach też zadziałają ?
Pytam bo swego czasu (wiem że to nie to samo) podjechałem do gościa żeby kupić bezprzewodowego "elm" czy jakoś tak "bluetooth" i gościu miał 3 modele ŻADEN nie potrafił zczytać z auta danych choć każdy działał - potem dowiedziałem się że jakiś jeden "pin" jest "nie tak" w mojej kostce i pod bluetootha nie zadziała - dlatego nie chciał bym wtopić z kablem
pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź
Nigdy nie polemizuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pobije ... Rutyną ...
Czyli polecasz ten model "VCDS 12.12 EN VAG" ?
Z tego co czytałem na forum to do celów powiedzmy "prostych" kasowanie, inspekcja" i te wszystkie powiedzmy "podstawowe rzeczy" to ta wersja 12,12 wystarczy i zadziała ?.
a czy te które znalazłem na wskazanych linkach też zadziałają ?
Pytam bo swego czasu (wiem że to nie to samo) podjechałem do gościa żeby kupić bezprzewodowego "elm" czy jakoś tak "bluetooth" i gościu miał 3 modele ŻADEN nie potrafił zczytać z auta danych choć każdy działał - potem dowiedziałem się że jakiś jeden "pin" jest "nie tak" w mojej kostce i pod bluetootha nie zadziała - dlatego nie chciał bym wtopić z kablem
pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź
Myślę że do Twoich "prac"całkowicie wystarczy...a jeśli chcesz coś przyszłościowego poprostu kup nowszy.
Z tymi co piszesz może nie działać Ci Dwarf prawda i podejdzie do najnowszych aut
Maly745,
ale ja właśnie potrzebuje z internetem,aby połączyć się zdalnie....
W zaporze blokujesz tylko program by się nie mógł aktualizować. Reszta usłóg działa, w tym zdalny dostęp do pulpitu jesli masz wersje Profesjoanl swojej windy.
Komentarz