Ciekavy, nie pytałem o rozwiązanie oczywiste tylko o możliwość :diabelski_usmiech
Jaki kabel do diagnostyki Octavii 1Z- VCDS
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Koledzy chyba nie za bardzo wiecie jak w nowych kablach są odczytywane opisy i adaptacje . W starych wersjach prawie wszystko było w plikach Labels , gdzie można było je po zdekodowaniu i przetłumaczeniu podmienić , a w nowych bardzo dużo jest już odczytywane z plików Rods i tu niestety zabawa się już kończy .
Podmiana plików labels nic nie da .
Komentarz
-
-
Witam,
Jutro jadę oglądać ocatvie 2 rok prod 2004, rok modelowy 2005 i chciałbym ją sprawdzić pod kątem błędów. Czy uda mi się to takim ot "kabelkiem" http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line...tyku-obd2.html
Komentarz
-
-
HEJ,
Pytanie takie...swego czasu bylem w posiadaniu audi a B6 I zakupilem sobie kabelek plus soft vagcom10.6 do niego(zdjecie) bylem wstanie porobic kilka ciekawych modow,byl przydatny.
Teraz jezdze Octavia IIfl 1.6tdi w automacie 2010r.Chcialem zobaczyc czy sa jakies bledy itp Nie moge sie polaczyc z autem...czy mam logowac sie innym modelem auta z dostepnej listy modeli aut,czy moze potrzeba nowszego oprogramowania??czy jest to mozliwe zmienic soft majac ten kabel??
dzieki za pomoc zainteresowanym!
[ Dodano: Pon 11 Lip, 16 22:44 ]
:?:
[ Dodano: Pon 11 Lip, 16 22:45 ]
:?:Załączone pliki
Komentarz
-
-
jaki kabel octavia II 1.9 2004
witam czy ten kabel podejdzie pod octavia II 1.9 http://allegro.pl/najlepszy-interfej...408960276.html i czy podejdzie pod nowsze auta (rocznikowo)
Komentarz
-
-
Msm, żartujesz sobie z tym ELM?!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Koledzy, pomóżcie proszę mi zrozumieć o co chodzi z tymi kabelkami i wybrać odpowiedni.
Miałem O1, miałem niebieski kabelek za 30zł, vag-coma 311 lub 409 albo był polski vag i to wszystko chodziło i było jasne. Teraz kupiłem O2 i są schody.
Na Allegro są kable jakieś commander głównie do kluczyków i immobilajzera, są też droższe po 150-160zł z funkcją adaptacji, ale to też jakiś super commander i po angielsku. A czy jest interfejs z polskim vcdsem, który umożliwi wypalenie DPFa ? Jak nie ma z polskim to już trudno niech będzie z angielskim, ale jaki to ma być dokładnie kabel, żeby chociaż podejrzeć w jakim stopniu jest DPF zapchany i czy dają do niego pełne oprogramowanie VCDS lub sam link do niego ?
Drążę temat i padają sugestie HEX-CAN i aliexpress za 20 dolarów. Wchodzę tam, ale nie wiem na co patrzeć, są po 18 dolarów, są po 30, ale i są po 160. Nie wiem czym się różnią. Brać z Aliexpress, czy w Polsce też są dostępne ?
Komentarz
-
Komentarz